Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πουρές ¸.•°*”˜˜”*°

Για τους πουρέδες μας, πρέπει να εξοπλιστούμε με τα κατάλληλα εργαλεία.
Αν δεν έχουμε μπλέντερ (και ειδικά για τον πατατοπουρέ που γίνεται κολλώδης στο μπλέντερ), αναγκαίος ειναι ένας μύλος λαχανικών ή τα ειδικά πρες πουρέ.
Επίσης ένα ξεφλουδιστήρι γερό και ανθεκτικό.....
Τι χρειαζόμαστε:
6 μεσαίες πατάτες
½-3/4 φλ. ζεστό γάλα
4 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κομμμάτια (όσο πιο μικρά, τόσο πιο γρήγορα βράζουν)
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό, να σκεπάσει τις πατάτες.
Τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ και τις στραγγίζουμε.
Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και στο ματι (σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία) και προσθέτουμε το ½ φλ. γάλα και το βούτυρο και τις λιώνουμε με πιρούνι ή καλύτερα με το ειδικό εργαλείο, μέχρι να φύγουν όλοι οι σβώλοι.
Τις κατεβάζουμε από το μάτι και τις χτυπάμε με το σύρμα για να γίνουν αφράτες.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε ζεστές.
Για να είναι η συνταγή χαμηλή σε λιπαρά, χρησιμοποιήστε γάλα ημιαποβουτυρωμένο και βούτυρο τύπου light

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια