Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σχεδιαστής Ντίνος Μαυρόπουλος -2018

Από την ζωή έφυγε την Παρασκευή ο Ντίνος Μαυρόπουλος, ο σχεδιαστής που είχε ντύσει επώνυμες και κοσμικές ντίβες κατά την δεκαετία του ‘60.
Στην κηδεία του για το τελευταίο αντίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Ειρήνη Παναγοπούλου, η Ειρήνη Νταϊφά, οι Τάκης (από τον σχεδιαστικό οίκο Νίκος - Τάκης), η Αθηνά Γεννηματά, η κυρία Τσακίρογλουκαι άλλοι.
Εραψε για την βασίλισσα Φρειδερίκη και την σύζυγο του Ρίτσαρντ Νίξον
Έχοντας ράψει μοναδικές δημιουργίες για την Μαρία Καλλάς, την βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας και την Ντίνα Αβέρωφ, ο Ντίνος Μαυρόπουλος και ο αδελφός του Κώστας έγιναν γνωστοί μέσα από τον οίκο μόδαςτους στον Πειραιά, τον οποίο διατηρούν εδώ και 57 χρόνια.
Ο οίκος τους, Αφοί Μαυρόπουλοι, μεσουράνησε την δεκαετία του ‘60, ενώ οι ίδιοι έγιναν γνωστοί κυρίως λόγω των δημιουργιών που σχεδίαζαν σε βασίλισσες, πρώτες κυρίες, ντίβες της όπερας και σύζυγοι πλούσιων επιχειρηματιών.
Ανάμεσα στο πλούσιο πελατολόγιο του ξακουστού οίκου μόδας Αφοί Μαυρόπουλοι περιλαμβάνονται ονόματα σπουδαίων προσωπικοτήτων: Μαρία Κάλλας, Πατ Νίξον (σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον), Τίνα Λιβανού Ωνάση, Δέσποινα Παπαδοπούλου, αλλά και μέλη πασίγνωστων εφοπλιστικών και επιχειρηματικών οικογενειών.
Κορυφαία στιγμή ήταν όταν κλήθηκαν να σχεδιάσουν ρούχα αποκλειστικά για τις ισχυρές γυναίκες του παλατιού, τη βασίλισσα Φρειδερίκη και τη νύφη της Αννα-Μαρία.
Ειχαν ντύσει και την Κάλλας
«Ηταν ιδιότροπη αλλά με πολλή ευγένεια. Της ράψαμε τρία βραδινά φορέματα σε μαύρο χρώμα με γκρι κεντήματα από τα χέρια του Ντίνου» είχε πει ο αδελφός του Κώστας.
Με περισσή ευαισθησία, ο Ντίνος Μαυρόπουλος συμμετείχε σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ιδιαίτερα για τον καρκίνο και για παιδιά με ειδικές δεξιότητες, ενισχύοντας με κάθε τρόπο την επίτευξη των στόχων τους.
Έχει τιμηθεί από την Αντικαρκινική Εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών, από την Ακαδημία Αθηνών και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Ρωσίας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια