Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το κλάμα των μωρών φέρνει... προβλήματα στο μέλλον!

Το υπερβολικό κλάμα μερικών μωρών είναι μεν φυσιολογικό όμως κρύβει ...και στοιχεία που δε φανταζόμασταν.
Προβληματική συμπεριφορά θα εμφανίσουν πιθανότατα τα "κλαψιάρικα" μωρά όταν...μεγαλώσουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Πολλά μωρά, εκτός από αξιαγάπητα, μπορούν να γίνουν και πραγματικός “μπελάς” για τους γονείς ή όσους τα φροντίζουν, αφού κλαίνε συνεχώς, ενώ τρώνε και κοιμούνται μετά από πολύωρες προσπάθειες, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα Βρετανών, Γερμανών και Ελβετών ερευνητών.
Περίπου ένα στα πέντε μωρά που κλαίει πολύ ή κοιμάται και τρώει με δυσκολία έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς, επιθετικότητα, άγχος, υπερκινητικότητα και αδυναμία συγκέντρωσης, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσίευσαν οι ερευνητές στο παιδιατρικό περιοδικό"Archives of Disease in Childhood", σύμφωνα με το BBC.
Τα στομαχικά προβλήματα που ενοχλούν τα μωρά είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο κλαίνε, όμως δεν είναι και ο μόνος. Έτσι οι γονείς οφείλουν να δώσουν την προσοχή τους. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, όσο περισσότεροι παράγοντες κινδύνου συνυπάρχουν στα μωρά (π.χ. υπερβολικό κλάμα, δυσκολία φαγητού, αϋπνία), τόσο αυξάνει η πιθανότητα προβλημάτων συμπεριφοράς, όταν μεγαλώσουν.
Περίπου 17.000 παιδιά χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της έρευνας, η οποία συγκρίθηκε με ακόμη 22 ανάλογες επιστημονικές μελέτες

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια