Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λύσεις για να αφαιρέσετε γρατσουνιές από τα γυαλιά σας

Μια μόνο λάθος κίνηση, μπορεί να σας κάνει να γδάρετε τα καινούργια σας, ακριβά γυαλιά. Εάν δεν έχετε τη διάθεση να δώσετε μια περιουσία για να αντικαταστήσετε τα τζάμια, κάντε κάτι για να μπορέσετε να τα σώσετε.
Δείτε παρακάτω μερικά DIY κόλπα για να αφαιρέσετε τις γρατσουνιές από τα γυαλιά οράσεως ή τα γυαλιά ηλίου σας.
Προτού ξεκινήσετε, σιγουρευτείτε: ότι φοράτε γάντια και έχετε διαβάσει τις οδηγίες του κατασκευαστή, πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις λύσεις. Επίσης, ποτέ μην χρησιμοποιείτε λειαντικά διαλύματα ή οποιοδήποτε πανί στους φακούς σας.

Οδοντόκρεμα
Τρίψτε απαλά κάποια οδοντόκρεμα στον φακό σας με ένα βαμβακερό ύφασμα ή ένα μαλακό πανί με κυκλικές κινήσεις για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε τον φακό σας για να στεγνώσει. Επαναλάβετε για τις γρατσουνιές που επιμένουν και μέχρι να αφαιρεθεί η γρατσουνιά.

Μαγειρική σόδα
Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Βάλτε μέρος της πάστας στον φακό σας και τρίψτε τον με ένα βαμβακερό ή μάλλινο ύφασμα με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετέ τον με κρύο νερό και σκουπίστε τον. Μπορεί να χρειαστεί να το επαναλάβετε για να αφαιρέσετε πλήρως τη γρατσουνιά.

Armor Etch
Υπάρχει ένα προϊόν που ονομάζεται Armor Etch, το οποίο είναι μια γυάλινη ένωση και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει την επιφάνεια των πλαστικών φακών σας και να αφαιρέσει τις γρατσουνιές. Προσοχή! Δεν χρησιμοποιείται για γυάλινους φακούς, μόνο για πλαστικούς!
Τοποθετήστε μια παχιά επίστρωση του Armor Etch σε κάθε πλευρά από τους φακούς σας και αφήστε το να καθίσει για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και σκουπίστε. Βεβαιωθείτε ότι δεν τρίβετε την ένωση στους φακούς.

Κερί αυτοκινήτου
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κερί αυτοκινήτου για να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές, εφαρμόζοντας λίγη ποσότητα στον φακό σας με ένα απαλό και καθαρό πανί και σκουπίζοντας απαλά τη γρατσουνιά.

Υγρό καθαριστικό για παρμπρίζ
Εφαρμόστε λίγο υγρό παρμπρίζ στο τζάμι σας και τρίψτε απαλά για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό λειτουργεί καλύτερα στα επιφανειακά σημάδια και απομακρύνει επίσης τη βρωμιά και την υγρασία, εμποδίζοντάς τα να θολώνουν.


Γυαλιστικό ασημικών
Άλλη μια μέθοδος που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ποτέ σε γυαλί. Ωστόσο, δουλεύει μια χαρά σε πλαστικούς φακούς. Προσθέστε λίγη ποσότητα. Αφαιρέστε την περίσσεια γυαλιστικού με ένα μαλακό πανί.

Βαζελίνη
Τοποθετήστε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης στον φακό σας και χρησιμοποιήστε ένα πανί για να τον γυαλίσετε με κυκλικές κινήσεις για 10 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να το επαναλάβετε αν χρειαστεί. Χρησιμοποιήστε λίγο νερό και ένα νωπό πανί για να αφαιρέσετε την περίσσεια βαζελίνης.

Σπρέι για έπιπλα
Ψεκάστε τους φακούς των γυαλιών σας ελαφρά με ένα σπρέι επίπλων. Χρησιμοποιήστε ένα πανί χωρίς χνούδια για να τρίψετε τον φακό με κυκλικές κινήσεις μέχρι να φύγουν οι γρατσουνιές. Το μόνο πρόβλημα με αυτή τη μέθοδο, είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε λίγες μέρες.

Στάχτη τσιγάρου
Πασπαλίστε λίγη στάχτη από τσιγάρο στο τζάμι (βεβαιωθείτε ότι είναι δροσερή και όχι φρέσκια από το τσιγάρο) και τρίψτε το απαλά. Ξεπλύνετε και επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο.

Υγρό για τους τραυματισμούς
Εφαρμόστε κάποιο υγρό για τους τραυματισμούς στον φακό και αφήστε τον να στεγνώσει. Χρησιμοποιήστε ένα πανί γυαλίσματος για να απορροφήσετε τυχόν περίσσεια υγρού.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια