Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το Italia Vogue αφιερώνει ένα τεύχος στις γυναίκες άνω των 60ετών

Για πρώτη φορά, το Vogue Italia αφιερώνει ένα ολόκληρο τεύχος στις γυναίκες άνω των 60 ετών.Η θρύλος της μόδας, Λορίν Χάτον, 73 ετών και 11 μηνών είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που εμφανίζεται ποτέ σε εξώφυλλο περιοδικού Vogue στον κόσμο.
Το ρεκόρ κατείχε έως τώρα η Τίνα Τάρνερ, η οποία φωτογραφήθηκε στη γερμανική Vogue το 2013 σε ηλικία 73 ετών και τεσσάρων μηνών.
Το τεύχος «Timeless Issue» της Vogue Italia θα κυκλοφορήσει αύριο με τη Λορίν Χάτον να έχει φωτογραφηθεί από τον Στίβεν Κλάιν για τα τρία εξώφυλλα.
Η ερώτηση που πρέπει να τεθεί είναι: «Έχει η μεγάλη ηλικία τη δική της στιγμή στη μόδα; Η απάντηση είναι “ναι”» τόνισε ο αρχισυντάκτης, Εμανουέλε Φαρνέτι.
«Πολλές επιδείξεις μόδας και διαφημιστικές εκστρατείες ήδη το αποδεικνύουν. Πιστεύουμε ότι έχει να κάνει με τη διαφορετικότητα χωρίς αποκλεισμούς, που είναι η πραγματική πρόκληση της εποχής. Αυτό αφορά το φύλο, την εθνικότητα και τη θρησκεία, και επίσης την ηλικία – κανείς δεν αισθάνεται αποκλεισμένος», τόνισε.
Η Χάτον, η οποία έχει το ρεκόρ των 27 εξώφυλλων στην αμερικανική Vogue και άλλων 13 εξώφυλλων σε άλλες εκδόσεις του περιοδικού, θεωρεί ότι αυτό το εξώφυλλο είναι το πιο σημαντικό, σύμφωνα με το WWD.
Είναι το εξώφυλλο που «με έκανε να νιώθω πιο χρήσιμη. Το σκεφτόμουν για λίγο, αλλά χρειάστηκε το θάρρος της Vogue Italia για να γίνει αληθινό. Πρόκειται για ένα εξώφυλλο που μπορεί να αλλάξει την κοινωνία, επειδή δείχνει μια γυναίκα που είναι ζωντανή, ελκυστική, η οποία εξακολουθεί να γελάει και για πρώτη φορά είναι γυναίκα της ηλικίας μου».
Η Λορίν Χάτον, Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο συνεχίζει μέχρι σήμερα τις εμφανίσεις σε επιδείξεις μόδας, όπως των Τομ Φορντ και Bottega Veneta και έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικές εκστρατείες των Αλεξάντερ Γουάνγκ και Lord and Taylor.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια