Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σκέψου καλά...πριν αγοράσεις αυτοκίνητο

1. Πόσα σκοπεύεις να ξοδέψεις;
Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να προσδιορίσεις τα χρήματα που είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις. Αν αγοράσεις με δόσεις, πρόσεξε η μηνιαία δόση που θα δίνεις να μην είναι υπερβολικά υψηλή σε σχέση με τις αποδοχές σου. Συνυπολόγισε τη χρήση του αυτοκινήτου (πάγια έξοδα, βενζίνη, σέρβις, ασφάλεια κλπ), που είναι αρκετά έως πολύ δαπανηρά.
2. Τι θέλεις πραγματικά από ένα αυτοκίνητο;
Προσδιόρισε επακριβώς τις ανάγκες σου και μη συμβιβαστείς για χάρη ενός στοιχείου (πχ. πλούσιος εξοπλισμός) που στην πραγματικότητα δε χρειάζεται.
3. Μελέτησε τον Οδηγό Αγοράς των περιοδικών.
Ο Οδηγός Αγοράς καινούργιου αυτοκινήτου έχει όλη την πληροφορία που χρειάζεσαι για την επιλογή του σωστού αυτοκινήτου. Διάλεξε από εκεί τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν και συνέταξε τη λίστα των υποψηφίων.
4. Κάνε έρευνα αγοράς.
Ήρθε η ώρα να πάρεις τους δρόμους και να κάνεις έρευνα αγοράς. Κάνε test drive τα αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν και κράτα σημειώσεις.
5. Διαπραγματεύσου σωστά με τον πωλητή. Οι πωλητές έχουν έναν και μόνο σκοπό: Να βγάλουν χρήματα από εσένα. Αν έχεις άλλο αυτοκίνητο και θέλεις να το κάνεις ανταλλαγή, μη το πεις από την αρχή, αλλά αφού "κλείσεις" την τιμή του καινούργιου.
6. Προσοχή στα ψιλά γράμματα. Μην υπογράψεις αν δεν τσεκάρεις καλά τα ψιλά γράμματα. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει επέκταση εγγύησης, διάβασε προσεκτικά τους όρους της.
SUPER AUTOCAR

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια