Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Fritto Misto : Φεστιβάλ τηγανιτών στο Άσκολι

Fritto Misto all'Italiana - Ascoli Piceno - dal 22 Aprile-1 Maggio 2023
Το Άσκολι είναι μία ιστορική πόλη, περίπου 50.000 κατοίκων, στην κεντρική Ιταλία.
Είναι, όμως, και η γενέτειρα μιας λιχουδιάς με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης: της γεμιστής τηγανητής ελίας αλά ασκολάνα (Ascolana olives).
Ως εκ τούτου , το να φιλοξενεί η συγκεκριμένη πόλη ένα 4ήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο σε σπεσιαλιτέ που θέλουν βαθύ τηγάνισμα, δεν ακούγεται καθόλου περίεργο!.
Από τις 28 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου, το ιστορικό κέντρο της πόλης θα φορέσει τα καλά του για να φιλοξενήσει το ετήσιο Fritto Misto.
Καλαμαράκια, διάφορα θαλασσινά, πατατούλες, ψάρια, ιταλικά κολοκυθάκια και ό τι άλλο αναδεικνύεται από την "εμβάπτισή" του στο καυτό λάδι, θα παραταχθούν προς απόλαυση των χιλιάδων επισκεπτών που συρρέουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην πόλη.
Αν και στο επίκεντρο τίθενται τα ιταλικά φαγητά με καταγωγή από τις Ιταλικές Άλπεις έως τη Σικελία - δεν λείπουν και σπεσιαλιτέ άλλων χωρών, όπως το παραδοσιακό βρετανικό "fish and chips" ή το κινέζικο τηγανητό παγωτό.
Διάσημοι σεφ θα βρίσκονται εκεί για να μυήσουν το κοινό στα μυστικά του σωστού τηγανίσματος και της ιδανικής επιλογής υλικών, σε διάφορα εστιατόρια της πόλης θα σερβίρονται μενού ειδικά για την περίσταση, ενώ δεν θα λείπουν και οι επιδείξεις για την παρασκευή ελιών αλά ασκολιάνα.
Και μη νομίζετε ότι αυτά δεν συνοδεύονται από οινικές δοκιμές ή λίγη παγωμένη μπίρα....
Γιούλη Συκιώτη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια