Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Άτομα με αναπηρία ζωγραφίζουν με τη σκέψη

Η έκθεση «Mind Art», αποτελεί ιδέα του Κινέζου καλλιτέχνη Jody Xiong, στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο απέναντι στα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.
Σύμφωνα με το διεθνή μη κυβερνητικό οργανισμό Human Rights Watch, 83 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα αντιμετωπίζουν κάποιου είδους αναπηρία. Παρά το γεγονός ότι στη χώρα υπάρχει ο μεγαλύτερος πληθυσμός ατόμων με αναπηρία στον κόσμο, δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα εθνικά μέτρα υποστήριξης.
Έτσι, ο Xiong, θέλοντας να αφυπνίσει το κοινό του, συνεργάστηκε με την εταιρία χρωμάτων και υλικών Winsor & Newton και με τη βοήθεια εθελοντών, οργάνωσε μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας!
Στο project συμμετείχαν 16 εθελοντές που αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών αναπηρίες.
Καθένας ένας εξ αυτών δημιούργησε ένα δικό του έργο τέχνης με τη βοήθεια μιας ειδικής συσκευής που εφαρμόζει στο κεφάλι και συνδέεται ασύρματα με μια μονάδα επεξεργασίας πληροφοριών.
Μέσω αυτής, τα ηλεκτρονικά σήματα από τον εγκέφαλο των εθελοντών μεταφέρονταν σε έναν πυροκροτητή, στο άκρο του οποίου υπήρχε ένα μικρό μπαλόνι γεμάτο με μπογιά. Έτσι, οι εθελοντές έπρεπε να… σκεφτούν για να ζωγραφίσουν!
Η έκθεση Mind Art ταξίδεψε σε 22 πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα, προσελκύοντας κατά μέσο όρο 50.000 επισκέπτες την εβδομάδα. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις πωλήσεις των έργων, περίπου 130.000 δολάρια, θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που στηρίζουν τα άτομα με αναπηρίες.
Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια