Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γλυκιά Τυρόπιτα - Στρούλι

.
Κάθε πρωί, στο άψε-σβήσε, μας την έφτιαχνε η κυρά του ξενώνα που μέναμε, σαν εναλλακτική της μπουγάτσας.
Εκεί τη λένε στρούλι και νομίζω ότι δεν έχω φάει τίποτα νοστιμότερο για πρωινό.

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. φέτα
4 αβγά
1 φλ. ζάχαρη
φρέσκο βούτυρο αγελάδος λιωμένο για τα φύλλα (περίπου 150 γρ.)

 Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι και την ανακατεύουμε με τα αβγά.
Απλώνουμε στον πάγκο κάθε φορά 3 φύλλα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη όλη την επιφάνεια.
Στην άκρη του φύλλου, απλώνουμε το μείγμα της φέτας.
20160827_094031
Τυλίγουμε σε μπαστουνάκι και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
20160827_095004
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και αλείφουμε πλουσιοπάροχα με βούτυρο την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
 Tip
Αν ανοίξετε φύλλο σπιτικό-που φυσικά δεν συγκρίνεται η νοστιμιά του- υπολογείστε 1 φύλλο για κάθε ρολάκι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια