Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Charles Dickens / Τσάρλς Ντίκενς

(7 Φεβρουαρίου 1812 – 9 Ιουνίου 1870)
Σήμερα 7 Φεβρουαρίου 201 χρόνια από τη γέννησή του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα Τσαρλς Ντίκενς
Πατέρας συγγραφικός του «Ολιβερ Τουίστ» και του «Νίκολας Νίκλεμπι», αγαπήθηκε πολύ από το κοινό του και κυρίως από το νεανικό κοινό που εξακολουθεί να μαγεύει σε όλο τον κόσμο. Πληθωρικός χαρακτήρας, είχε τον αυθορμητισμό ενός παιδιού και τις αδυναμίες ενός μεγάλου.
Ο συγγραφέας Τσαρλς Ντίκενς γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1812 στο Λάντπορτ του Πόρτσμουθ και πέθανε το 1870 στο Ρότσεστερ.
Όλα του τα βιβλία και κείμενα περιγράφουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις κοινωνικές αντιθέσεις σε μία βικτωριανή Αγγλία με μεγάλες ανισότητες: Με φτώχεια και εξαθλίωση για τους πολλούς και εντυπωσιακή και χλιδάτη ζωή για λίγους.

Η ζωή του ήταν έντονη και αυτό αποτυπώθηκε στα βιβλία του: Αναγκάστηκε να εργαστεί σκληρά από πολύ μικρός σε ένα εργοστάσιο βερνικιών για να ξεπληρώσει τα χρέη του πατέρα όταν εκείνος βρέθηκε στη φυλακή.
Η ζωή του αποτέλεσε το βασικό μυθοπλαστικό υλικό των έργων του, ειδικά στον «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ».
Από έφηβος ήδη ο Τσαρλς έγραφε συνειδητά και ακατάπαυστα: Το 1836, δημοσιεύει σε συνέχειες το πρώτο του βιβλίο, «Τα χαρτιά του Πίκγουικ», και αρχίζει να βγάζει αρκετά χρήματα ώστε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο γράψιμο.
Ανάμεσα στο 1838 και το 1839 έγραψε τον «Ολιβερ Τουίστ» και τον «Νίκολας Νίκλεμπι».
Οταν πέθανε το 1870, θάφτηκε με τιμές στο Αβαείο του Γουέστμινστερ όπου χαράχτηκε η επιγραφή: «Αγαπούσε τους φτωχούς, τους πονεμένους και τους καταπιεσμένους• με τον θάνατό του, χάθηκε από τον κόσμο ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Αγγλίας».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια