Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Άριστος τεχνίτης καμπανών από την Παραμυθιά, αναγνωρίζεται διεθνώς

Η μεγαλύτερη, που έχει κατασκευάσει έως τώρα, έφτανε τους 3,5 τόνους
Πρόκειται για τον Θωμά Γαλανόπουλο, που έχει επιχείρηση λίγο έξω από την Παραμυθιά, που την παρέλαβε από τον πατέρα του και την επέκτεινε και την καταξίωσε, εργαζόμενος μεθοδικά και εμπνευσμένα επί 45 τώρα χρόνια.
Καμπάνες του έχουν ταξιδέψει στην Αμερική, τη Γερμανία, την Ιταλία, σχεδόν το σύνολο της Ανατολικής Ευρώπης, το Ισραήλ, την κάτω Αίγυπτο και την Ιορδανία.
Είναι ο μόνος, που φτιάχνει αντίγραφο της καμπάνας του Αγίου Όρους με απόλυτη ακρίβεια.
Αυτό, που τον ξεχωρίζει είναι ότι ο σχεδιασμός του, έχει βέβαια μια σταθερή βάση, ωστόσο πάντα ανανεώνεται προς το καλύτερο, αφού βάζει το μεράκι του. Φτιάχνει καμπάνες από 5 κιλά έως και έναν τόνο.
Η μεγαλύτερη, που έχει κατασκευάσει έως τώρα, έφτανε τους 3,5 τόνους και παραγέλθηκε από έναν ναό στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο δύο επιχειρηματίες στην Ελλάδα, που ασχολούνται με την κατασκευή καμπανών, η ζήτηση βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα στη χώρα.
Ενδεικτικό είναι ότι παλιά κατασκεύαζε καμπάνες συνολικά πάνω από 70 τόνους και τώρα έχει κατέβει στους 40 τόνους. Από αυτούς, οι 15 με 20 τόνοι αφορούν παραγγελίες του εξωτερικού.
http://www.kambanes.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια