Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιατί όταν χιονίζει τα πάντα είναι... ήσυχα;

Xιονίζει και επικρατεί απόλυτη ηρεμία; Μόλις μάθαμε την επιστημονική εξήγηση
Εδώ και δύο εικοσιτετράωρα τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στις πιο βόρειες περιοχές της Ελλάδας συμβαίνει το πιο όμορφο φυσικό φαινόμενο που υπάρχει και αυτό δεν είναι άλλο από το χιόνι.
Εάν πάντα έμενες σε κεντρικές περιοχές, πόλεις ή νησιά (όπως εγώ) που πολύ σπάνια έβλεπες χιόνι σίγουρα αυτές τις δύο ημέρες θα έχεις ξετρελαθεί. Εγώ τουλάχιστον θα ήθελα πάρα πολύ να βρίσκομαι σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο, ή ακόμα και σε ένα σπίτι με τζάκι να βλέπω το χιόνι από το παράθυρο.
Xιονίζει και επικρατεί απόλυτη ηρεμία; Μόλις μάθαμε την επιστημονική εξήγηση
Όλα γύρω σου είναι μαγικά όταν χιονίζει, η φύση ντύνεται στα λευκά και επικρατεί μία απόκοσμη -θα λέγαμε- ηρεμία και ησυχία. Αλήθεια έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί πάντα είναι όλα τόσο ήσυχα όταν χιονίζει;
Εάν το έχεις παρατηρήσει κι εσύ και νόμιζες πως είναι απλά η ιδέα σου, να σε ενημερώσουμε, πως υπάρχει επιστημονική προσέγγιση και απάντηση γι’ αυτό το συμβάν. Η ηρεμία αυτή λοιπόν, οφείλεται κυρίως σε ανθρώπινους παράγοντες, αλλά και σε φυσικούς, αφού τόσο οι άνθρωποι, όσο και τα ζώα κυκλοφορούν πολύ λιγότερο.
Η Bernadette Woods Placky, μετεωρολόγος και διευθύντρια του προγράμματος Climate Central's Climate Matters αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν το χιόνι πέφτει, απορροφά κάποια ηχητικά κύματα. Όσο οι χιονονιφάδες συσσωρεύονται, υπάρχει περισσότερος κενός χώρος μεταξύ τους, σε σύγκριση με την επιφάνεια των υγρών στοιχείων όπως το νερό. Με τόσο κενό χώρο, ο ήχος δεν είναι σε θέση να αναπηδήσει από το χιόνι τόσο εύκολα, όσο θα ήταν από το νερό και απορροφάται πολύ περισσότερο», ανέφερε στη συνέχεια η μετεωρολόγος.
«Όσο περισσότερο, πυκνότερο και αφράτο είναι το χιόνι, τόσο περισσότερο ήχο απορροφά και δίνει αυτή την αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας», γράφει η Bernadette Woods Placky στην έρευνα της στο Mashable.

Να που τελικά για όλα υπάρχει μία εξήγηση...

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια