Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

12 σημάδια δείχνουν ότι είμαστε πιο έξυπνοι από όσο πιστεύαμε

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε συναντήσει στην ζωή μας ανθρώπους που τους αρέσει να επαινούν τις ικανότητές τους. Συνήθως, αυτοί οι άνθρωποι είναι αρκετά στενόμυαλοι. Όπως είχε πει και ο Σαίξπηρ: “Ο ανόητος θεωρεί τον εαυτό του σοφό, αλλά ο σοφός άνθρωπος ξέρει, ότι είναι ανόητος.” Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν την πεποίθηση του Σαίξπηρ με το σύνδρομο Dunning-Kruger, στο οποίο οι έξυπνοι άνθρωποι δεν έχουν εμπιστοσύνη στις νοητικές τους ικανότητες. Δείτε παρακάτω 12 ενδείξεις, ότι είστε πιο έξυπνοι από όσο πιστεύετε. 
1.Έχετε κάνει μαθήματα μουσικής.
Πολλές έρευνες έχουν δείξει, ότι τα μαθήματα μουσικής μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη των παιδιών. Μια έρευνα υποστηρίζει, ότι ακόμα και ένα μάθημα μουσικής τον μήνα μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών να βελτιώσουν σημαντικά τις επιδόσεις τους στα διαγωνίσματα.

 2.Είστε ο μεγαλύτερος αδερφός της οικογένειας.
 Μια έρευνα έχει διαπιστώσει, ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια της οικογένειας έχουν μεγαλύτερο δείκτη IQ σε σχέση με τα μικρότερα αδέρφια.

3.Είστε αδύνατοι.
Μια έρευνα που έγινε το 2006 έδειξε, ότι όσο μεγαλύτερη είναι η περιφέρεια της μέσης τόσο πιο χαμηλές είναι οι νοητικές ικανότητες.

 4.Θηλάσατε ως μωρό.
Ερευνητές από την Αγγλία και την Νέα Ζηλανδία έκαναν μια μελέτη με 3.000 παιδιά και βρήκαν, ότι όσα παιδιά θήλαζαν ως μωρά είχαν 7 παραπάνω μονάδες IQ σε σχέση με τα παιδιά που δεν θήλαζαν.

5.Σας άρεσε το διάβασμα ακόμα και ως παιδί.
 Σε μια έρευνα με 2.000 ζευγάρια διδύμων, έδειξε, ότι τα μωρά που ξεκίνησαν να διαβάζουν από πιο νωρίς είχαν υψηλότερες επιδόσεις σε διαγωνίσματα αργότερα στην ζωή τους.

 6.Είστε αριστερόχειρας.
Οι αριστερόχειρες είναι συνήθως πιο εφευρετικοί και ξέρουν πως να ξεφεύγουν από δύσκολες και περίπλοκες καταστάσεις.

7.Ανησυχείτε συχνά.
 Όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν, ότι οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο είναι πιο έξυπνοι από αυτούς που δεν ανησυχούν. Ίσως, οφείλεται στο γεγονός, ότι οι έξυπνοι άνθρωποι σκέφτονται πάντα όλες τις συνέπειες και τις πιθανότητες μιας κατάστασης.

8.Είστε ψηλοί.
Μια έρευνα του πανεπιστημίου του Πρίνστον, έδειξε, ότι τα ψηλά παιδιά διάβαζαν περισσότερο από τους λιγότερο ψηλούς συμμαθητές τους και στην πορεία της ζωής του έβγαζαν περισσότερα χρήματα.

9.Έχετε χιούμορ.
Η καλή αίσθηση του χιούμορ συνδέεται με την υψηλή νοημοσύνη. Σε μια έρευνα με 400 μαθητές, που έκαναν ένα τεστ νοημοσύνης τους ζητήθηκε στην συνέχεια να σκεφτούν μια αστεία σκηνή από κάποιο κινούμενο σχέδιο. Μπορείτε να βρείτε ποιο κινούμενο σχέδιο αποδείχθηκε το πιο αστείο;

10.Είστε περίεργοι.
 Οι περίεργοι άνθρωποι έχουν μια πιο εκλεπτυσμένη μορφή σκέψης και μακροπρόθεσμα ενδιαφέρονται περισσότερο για την εκμάθηση καινούργιων πραγμάτων.

11.Σας αρέσει η ακαταστασία.
Η δημιουργική ακαταστασία είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό και μια έρευνα υποστηρίζει, ότι λειτουργεί ως “καύσιμο” για του δημιουργικούς ανθρώπους.

12.Είστε νυχτοπούλι.
Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά οι άνθρωποι που τους αρέσει να μένουν ξύπνιοι το βράδυ είναι πιο έξυπνοι από τους που ξυπνάνε νωρίς το πρωί. Η ικανότητα να κάνουμε δημιουργικές δουλειές το βράδυ δεν μας δόθηκε από την φύση. Για τον λόγο αυτό, οι επιστήμονες θεωρούν, ότι οι ευφυείς άνθρωποι πηγαίνουν για ύπνο αργότερα, επειδή προσπαθούν να επεκτείνουν.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια