Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φτιάξετε κέικ μέσα σε αυγά

.
Υλικά
12 αυγά
μια πινέζα ή καρφίτσα
ένα ξύλινο κουτάλι (ή κάτι για να σπρώξει πείσει το αυγό έξω από το κέλυφος)
δύο δοχεία, ένα μικρό και ένα μεγάλο, για να ξεχωρίσετε τους κρόκους και ασπράδια
ένα μεγάλο δοχείο για να τοποθετήσετε όλα τα κενά κελύφη αυγών
μία κουταλιά της σούπας αλάτι
Ηλιέλαιο
1 φόρμα για μάφινς με 12 θέσεις
αλουμινόχαρτο

Για το κέικ
200 γραμμάρια βούτυρο
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 μέτρια αυγά, χτυπημένα
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια κανέλα τριμμένη
½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
Το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Βάζετε το αυγό Τοποθετήστε το αυγό σε μια χαρτοπετσέτα. Με τη πινέζα κάνετε τρύπες στο πάνω μέρος σχηματίζοντας ένα μικρό κυκλάκι. Στη συνέχεια σπάμε ελαφρά το τσόφλι του αυγού και αφαιρούμε το μικρό κομματάκι.  Όσο μικρότερη είναι η τρύπα τόσο το καλύτερο - στόχος μας είναι να κάνουμε τρύπα 1εκ περίπου.
Αδειάζετε προσεκτικά το ασπράδι του αυγού με τον κρόκο στα μπολάκια. Ξεπλύνετε τα κελύφη των αυγών τρεις φορές το καθένα κέλυφος.
Ετοιμάστε ένα μπολ με νερό και αλάτι και βυθίστε τα κελύφη των αυγών. Αφήστε το για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα κελύφη και πάλι με κρύο νερό.
Στη συνέχεια πλένετε ξανά τα κελύφη από τα αυγά με νερό. Σκουπίζετε ελαφρά με μια χαρτοπετσέτα και τα γεμίζετε με ηλιέλαιο. Ανακατεύετε το ηλιέλαιο μέσα στο κέλυφος και ύστερα το αφαιρείτε.
Σε μια φόρμα για μάφινς φτιάχνετε φωλίτσες από αλουμινόχαρτο και τις βάζετε σε κάθε θήκη για μάφιν.  Αφού ετοιμάσετε το μείγμα για κέικ το βάζετε μέσα σε σακούλα κορνέ ή σακούλα  zip lock.
Γεμίζουμε τα κενά αυγά με το μείγμα για κέικ μέχρι τα 2/3 του αυγού να έχει γεμίσει και ψήνουμε  για 12 – 14 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στη συνέχεια αφαιρούμε από τον φούρνο και προσεκτικά με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το κέικ που έχει βγει έξω από το αυγό. Σκουπίζουμε το κάθε αυγό με μια χαρτοπετσέτα αφού την έχουμε λαδώσει λίγο πρώτα. Έπειτα διακοσμούμε τα αυγά μας και σερβίρουμε.

Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στη συνεχεία σ' ένα μπολ του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου το μείγμα να πάρει λευκό χρώμα.
Κατόπιν ρίχνετε τα αυγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Εν συνεχεία προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σιγά – σιγά στο μείγμα και ανακατεύετε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια