Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ακμή στους ενήλικες

Μπορεί να την έχουμε ταυτίσει με την εφηβεία, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που εμφανίζεται η ακμή στους ενήλικες. Είτε πρόκειται για απλά σπυράκια, είτε για σοβαρότερες περιπτώσεις, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και ευτυχώς υπάρχουν φυσικές λύσεις. Παρακάτω θα δούμε τις αιτίες που την προκαλούν, τους τρόπους αντιμετώπισης και μια συνταγή για τονωτική λοσιόν κατά της ακμής.

Αίτια εμφάνισης της ενήλικης ακμής και τρόποι αντιμετώπισης

Άγχος – Στρες
Μέσα στις πολλές παρενέργειες για την υγεία και τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού, που προκαλεί το στρες, βρίσκεται και η ακμή. Το στρες προκαλεί ορμονικές διαταραχές, που με τη σειρά τους δημιουργούν τα σημάδια της ακμής.
Αντιμετώπιση
Υπάρχουν πολλές λύσεις για την καταπολέμηση του καθημερινού άγχους, άλλες απλές και άλλες πιο σύνθετες. Βρείτε κάτι που σας απαλλάσει καθημερινά από το πολύ άγχος. Αυτό μπορεί να είναι ένα χόμπι, λίγες στιγμές χαλάρωσης, ή και η σωματική άσκηση που βοηθάει πολύ να εκτονωθεί η συσσωρευμένη ένταση.

Διατροφή
Η διατροφή είναι ένα παράγοντας εμφάνισης της ακμής, συχνά κρυφός. Οι διατροφικές δυσανεξίες, για παράδειγμα, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό στην έξαρση της ακμής και πολλοί δεν γνωρίζουν καν ότι πάσχουν από αυτές. Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ζάχαρη.
Αντιμετώπιση
Δοκιμάστε να απέχετε από τη ζάχαρη για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσετε να παρατηρήσετε αν σημειώνεται κάποια βελτίωση στο πρόβλημα.

Πέψη
Τα προβλήματα σε στομάχι και γαστρεντερικό σύστημα γενικότερα, μπορούν να προκαλέσουν την εκδήλωση ακμής, αφού τέτοιου είδους δυσλειτουργίες συχνά αντανακλώνται στην επιδερμίδα.
Αντιμετώπιση
Πίνετε πολλά υγρά και καταναλώστε αρκετές φυτικές ίνες ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να πραγματοποιήσει τη διαδικασία της πέψης καλύτερα.

Συνταγή για λοσιόν κατά της ακμής

Το στυπτικό αυτό υγρό αποτελεί ένα εξαιρετικό φυσικό αντισηπτικό, το οποίο σκοτώνει τα βακτήρια που συνοδεύουν την ανάπτυξη της ακμής, βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής υπερβολικού σμήγματος και μειώνει την ορατή λιπαρότητα του δέρματος. Είναι κατάλληλο για κανονικό, λιπαρό ή με τάσεις ακμής δέρμα.

Υλικά
2 φλιτζάνια βραστό νερό
2 γεμάτα κ.γ αποξηραμένο μυριόφυλλο ή 4 γεμάτα κ.γ φρέσκο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου

Παρασκευή
Προσθέστε το μυριόφυλλο σε βραστό νερό, απομακρύνετε από τη φωτιά, καλύψτε το μείγμα και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 5 λεπτά. Στραγγίστε το και αφήστε το να κρυώσει.
Προσθέστε τα αιθέρια έλαια. Φυλάξτε το σε ένα βάζο στο ψυγείο. Διατηρείται περίπου 1 μήνα.

Χρήση
Σε ένα βαμβάκι ρίξτε λίγο από το μείγμα και περάστε σε όλο το πρόσωπο ή το σώμα μετά τον καθαρισμό του δέρματος ή όποτε έχετε υπερβολική έκκριση λιπαρότητας. Οι παραπάνω αναλογίες δίνουν περίπου 2 φλιτζάνια λοσιόν.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια