Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στρατιωτικό τζάκετ παράγει ενέργεια made in Greece

Το παραπάνω... καινοτομικό προϊόν παρουσίασαν μεταξύ άλλων στη 13η NANOTECHNOLOGY 2016.
Το εκθεσιακό πολυγεγονός στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 σύνεδροι από όλο τον κόσμο, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, δρ. Στέργιο Λογοθετίδη «με το παραπάνω τζάκετ ένας στρατιώτης που βρίσκεται για παράδειγμα στο βουνό είναι ενεργειακά ανεξάρτητος και δεν χρειάζεται να κουβαλά μπαταρίες για να μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο ή να επικοινωνήσει με τους δορυφόρους».
Όπως δήλωσε ο «γκουρού» της Νανοτεχνολογίας στην χώρα μας η αντικατάσταση των φωτοβολταϊκών πάνελ με νέα μικρά, εύκαμπτα, ελαφριά και εκτυπωμένα φωτοβολταϊκά μπορεί να αλλάξει σημαντικά την καθημερινότητα των ανθρώπων.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τα νέα φωτοβολταϊκά βρίσκουν εφαρμογή σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινής ζωής και μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε τσάντες, τέντες, υπαίθρια μπαρ που δεν έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα κ.α.
«Οι εφαρμογές των werables ηλιακών πάνελ είναι άπειρες. Για παράδειγμα για το παραπάνω τζάκετ συνεργαστήκαμε με εταιρίες που δουλεύουν για τον στρατό. Πρέπει τώρα οι εταιρίες αυτές να προχωρήσουν στην μαζική παραγωγή τέτοιων τζάκετ» καταλήγει ο κ. Λογοθετίδης.
ka-business.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια