Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ψινάκης: «Λαμόγια, τον π@ύλο… δεν θα παίξετε με τα παιδιά με αναπηρίες»

Άρχισε το ξήλωμα των υπευθύνων στην Ε΄ Παιδική Εξοχή για παιδιά με ειδικές ανάγκες του Αγίου Ανδρέα από τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, μετά τις διαπιστώσεις για σοβαρές ατασθαλίες στις κατασκηνώσεις.

«Όλα τα λαμόγια τον π@ύλο από εδώ μέσα, που νομίζατε ότι θα σας άφηνα να συνεχίζετε να παίζετε με τον ανθρώπινο πόνο των παιδιών και των οικογενειών τους», φώναζε ο Ηλίας Ψινάκης μέσα στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα και προχώρησε σε καθαιρέσεις όλων όσων ενεπλάκησαν στις ατασθαλίες της κατασκήνωσης.

Ήδη στον χώρο των κατασκηνώσεων βρίσκονται μετά από συνεννόηση του Δημάρχου Μαραθώνα με την Υπουργό Θεανώ Φωτίου δύο επιθεωρητές του Υπουργείου Εργασίας που ερευνούν περαιτέρω τις καταγγελίες αναζητώντας όλους τους υπαίτιους.

Μέλημα του Ηλία Ψηνάκη ήταν το άνοιγμα της 2ης Κατασκηνωτικής Περιόδου την Κυριακή 6-8-16, με πλήρη διαφάνεια στην τροφοδοσία, τη σίτιση και τη διάθεση της επιχορήγησης που φέτος ανέρχεται στις 300.000 ευρώ έναντι 250.000 ευρώ που ήταν πέρυσι. Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος Μαραθώνα «επιστράτευσε» τα μέλη του Δ.Σ. της κατασκήνωσης Αιμίλιο Ρεΐσογλου, Γιώργο Ζούρο, Γιώργο Μαύρο και Αναστάσιο Οικονομόπουλο, οι οποίοι με τις άμεσες ενέργειές τους προχώρησαν στις απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία των κατασκηνώσεων. Παράλληλα η Διευθύντρια Καθημερινότητας Άννα Σωτήρχου, η Προϊσταμένη Ανθρώπινου Δυναμικού Αρετή Παπαϊωάννου, η Προϊσταμένη προμηθειών Σοφία Βασταρδή και όλοι οι υπάλληλοι της Δ/νσης Οικονομικών και της Δ/νσης Καθαριότητας προχώρησαν στη διευθέτηση όλων των διαδικαστικών λειτουργιών, ώστε να συνεχιστεί, απρόσκοπτα και με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, κατασκηνωτική περίοδος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το «Π» με τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου των κατασκηνώσεων κ.Μαύρο, μας είπε πως στην ενημέρωση τους, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης τους είπε:

«Είναι εγκληματικό, λαμόγια να κερδοσκοπούν σε βάρος παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους, έχοντας παντελή έλλειψη σεβασμού, ευαισθησίας και συνείδησης. Η κατασκηνωτική περίοδος συνεχίζεται με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Οι κατασκηνώσεις ανοίγουν κανονικά και με το νόμο». Για την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης διορίστηκαν 35 υπάλληλοι από την πλευρά του Δήμου Μαραθώνα και 12 από την πλευρά της ΠΟΣΓΑμεα. Η κατασκήνωση φιλοξενεί 1600 άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται παιδιά με ειδικές ανάγκες και οι συνοδοί τους. Ο Ηλίας Ψινάκης επικοινώνησε επίσης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Στρατού κ. Βασίλη Τελλίδη να συνδράμει στο θέμα των κατασκηνώσεων. Ο αρχηγός του Στρατού σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Μαραθώνα του ανέφερε ότι έχει στη διάθεσή του όσο προσωπικό χρειαστεί για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων.

Τέλος, με τον Δήμαρχο Μαραθώνα επικοινώνησε και ο υπεύθυνος κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων με στόχο να συνδράμει και αυτός με τα μέσα που διαθέτει στη διεξαγωγή του κατασκηνωτικού προγράμματος.

Διαβάστε επίσης:
«Ντου» Ψινάκη στις παιδικές κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ του Αγίου Ανδρέα

ΠΟΣΓΚΑμεΑ 29/7/2016 ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Μαραθώνα και Πρόεδρο Δ.Σ. Ε΄ Παιδικής Εξοχής Αγίου Ανδρέα
κ. Ηλία Ψινάκη
Κοιν: -Υπουργό Εσωτερικών, κ. Κουρουμπλή
-Αναπλ. Υπουργό Εργασίας, κα Φωτίου
-Γ.Γ. Πρόνοιας, κ. Καρέλλα
-Δ/νση Προστασίας ΑμεΑ Υπουργείου Εργασίας, κα Μανθοπούλου
-Δ/νση Προστασίας Οικογένειας Υπουργείου Εργασίας, κ. Κοφινά
-ΕΣΑμεΑ
-Συντονίστρια Ε΄ Παιδικής Εξοχής Αγίου Ανδρέα, κα Μαρτσέλα Καραμέρη
ΘΕΜΑ: «Άμεσος κίνδυνος αναστολής λειτουργίας του Κρατικού Κατασκηνωτικού Προγράμματος 2016 στην Ε΄ Παιδική Εξοχή Αγίου Ανδρέα »
Κύριε Δήμαρχε,
Όπως είσαστε ήδη ενήμερος, μετά και από την επίσκεψή σας στην Ε΄ Παιδική Εξοχή του Δήμου σας, όπου υλοποιείται το Κρατικό Πρόγραμμα κατασκηνώσεων για Άτομα με Αναπηρία, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τη συνέχιση λειτουργίας της κατασκήνωσης, τα οποία θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατασκηνωτών και των συνοδών τους που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στην κατασκήνωση και ο συνολικός αριθμός τους είναι 450 άτομα.
Εξίσου σημαντικό είναι το ότι προσβάλλεται η αξιοπρεπής διαβίωση όλων αυτών των ανθρώπινων ψυχών στην κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα σε αντίθεση μάλιστα και με τους βασικούς στόχους και τις αρχές του Προγράμματος.
Κύριε Δήμαρχε,
Αυτά που βιώνουμε, κατασκηνωτές, συνοδοί και εμείς οι οικογένειές τους, φέτος στην Ε΄ Παιδική Εξοχή Αγίου Ανδρέα, μας φέρνει πολλές δεκαετίες πίσω, όπου ακόμα και τότε τόσο τραγικές καθυστερήσεις και ελλείψεις δεν είχαν παρουσιαστεί.
Αυτή τη στιγμή και –παρά τις προσωπικές σας διαβεβαιώσεις- οι ποσότητες του κρέατος είναι ελάχιστες και δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε μία ημέρα (υπάρχουν περίπου 170 μπριζόλες χοιρινές, 1/3 περίπου νωπού βοδινού κρέατος, καθόλου κοτόπουλο και καθόλου κιμάς) δεν έχουν τοποθετηθεί –αν μη τι άλλο- ανεμιστήρες στο χώρο του εστιατορίου, στον οποίο δε λειτουργεί κανένα κλιματιστικό, ενώ, συν τοις άλλοις- δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα γιατρός από το Δήμο, όπως προβλέπεται, ούτε νοσηλευτής, ενώ η οικειοθελής αποχώρηση μικρού αριθμού (αλλά σε καίριες θέσεις για τη λειτουργία της κατασκήνωσης) του προσωπικού, καθιστούν την παραμονή των παιδιών μας και των συνοδών τους στην κατασκήνωση ΑΝΑΣΦΑΛΗ και ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΗ.
Σας απευθύνουμε ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ για την ΑΜΕΣΗ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ώστε να επιλυθούν τα ανωτέρω θέματα που αφορούν:
Α) στη σίτιση όλων αυτών των ατόμων με αναπηρία (που σχεδόν στο σύνολό τους λαμβάνουν ισχυρή φαρμακευτική αγωγή και η υγεία τους είναι ήδη επιβαρυμένη),
Β) στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης με το σχετικό εξοπλισμό και τις αναγκαίες υποδομές και
Γ) την άμεση πλήρωση των θέσεων ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού γενικών καθηκόντων (επιπλέον αυτών που προσέλαβε η ΠΟΣΓΚΑμεΑ για την εύρυθμη λειτουργία του Προγράμματος).
Κύριε Δήμαρχε,
Σε διαφορετική περίπτωση και αν εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων δεν έχουν επιλυθεί τα θέματα αυτά που σας αναφέραμε (όπως δεσμευτήκατε και στις 26/7) είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε την αναστολή λειτουργίας του Προγράμματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται γενικότερα μεν, ειδικότερα δε για τη σπουδαιότητά του για όλα τα ΑμεΑ που έχουν αιτηθεί να μετέχουν σε αυτό και τα οποία ξεπερνούν τα 900 για τον Άγιο Ανδρέα.
Αναμένουμε τις ΑΜΕΣΟΤΑΤΕΣ ενέργειές σας και την ενημέρωση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ επ΄ αυτών.
Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια