Υλικά:
4 1/2 φλιτζάνια γάλα
20 γραμμάρια σαλέπι
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Σε βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί και ανακατεύουμε για να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη άλλα χωρίς να πάρει βράση το γάλα η φωτιά μας πρέπει να είναι χαμηλή.
Σε μεταλλικό μπολάκι βάζουμε λίγο από το ζεστό γάλα, το σαλέπι και την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί καλά το σαλέπι.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το σαλέπι, στην κατσαρόλα με το καυτό γάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το παγωτό καϊμάκι στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα για τις επόμενες 3 – 4 ώρες ανακατεύουμε για να γίνει το παγωτό μας αφράτο και χωρίς κρυστάλλους. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης η καβουρδισμένο αμυγδαλάκι.
Αλίντα Κανάκη
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΙ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια