Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Tam Healing System: νέα εναλλακτική θεραπεία

Το επαναστατικό θεραπευτικό σύστημα Tam Healing System με τις τεχνικές που το απαρτίζουν (Tong Ren, THS TuiNa, Διατροφή),
προκάλεσε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και των media καθώς με την εφαρμογή του, παρουσίασε πάρα πολύ μεγάλη βελτίωση ή θεραπεία, σε ένα τεράστιο εύρος νόσων ή συμπτωμάτων, ακόμα και όταν αυτές ήταν εκφυλιστικές ή φαινομενικά ανίατες.
Μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια (NBC, FOX NEWS) με αφορμή τη μέθοδο του θεραπευτικού συστήματος Tong Ren, έκαναν ειδικό αφιέρωμα παρουσιάζοντας πολλούς ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι βίωσαν τα ευεργετικά οφέλη της μεθόδου.
Έρευνα που εγκρίθηκε το 2008 από το Κέντρο Έρευνας του Χάρβαρντ και το πανεπιστήμιο Virginia Common wealth University, αναφέρει ότι το 86.3% των ερωτηθέντων παρουσίασε τα ευεργετικά οφέλη του Tong Ren.
Το νοσοκομείο Spaulding Rehabilitation Hospital στη Βοστώνη εφαρμόζει ομαδικές θεραπείες Tong Ren
Το νοσοκομείο Spaulding Rehabilitation Hospital 
στη Βοστώνη εφαρμόζει ομαδικές θεραπείες Tong Ren
Μεγάλα νοσοκομεία όπως το Spaulding Rehabilitation Hospital στη Βοστώνη, το IOT Hospital στη Φλωρεντία, εφαρμόζουν ομαδικές θεραπείες Tong Ren. Χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως εκπαιδεύονται στο θεραπευτικό σύστημα Tam Healing System αναγνωρίζοντας σε αυτό την επιστημονική του δομή αλλά και τη βαθύτερη οικουμενική του φιλοσοφία.
Φωυογραφία του TOM TAM, ιδρυτή του Tam Healing System
Φωυογραφία του TOM TAM, ιδρυτή του Tam Healing System
Η φιλοσοφία του Tam Healing System (THS)
Στην σύγχρονη κοινωνία τα πιο εύκολα και προφανή πράγματα είναι τελικά τα πιο δύσκολα να δει και να εκτιμήσει κανείς. Συχνά η κοινή λογική αποδεικνύεται η λιγότερο κοινή. Το Tam Healing System συνιστά απλές, κοινές και πρακτικές τεχνικές για τη βελτίωση της υγείας.
Απόδειξη αποτελούν οι μαρτυρίες πολλών ανθρώπων οι οποίοι επιβεβαιώνουν τα οφέλη που έλαβαν κατά την εφαρμογή της θεραπείας.
Ιδρυτής του συστήματος είναι ο Tom Tam, διπλωματούχος βελονιστής στη Μασαχουσέτη, γεννημένος στο Tai Shan, στην Κίνα και από το 1982 ασκεί θεραπείες βελονισμού, TaiChi, Qigong, TuiNa με μεγάλη επιτυχία.

Το Tam Healing System δρα συμπληρωματικά προς την σύγχρονη κλασική ιατρική και συνιστά μια εναλλακτική μέθοδο στις θεραπευτικές μεθόδους που υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Στον 21ο αιώνα, η ιατρική ανατρέχει στο παρελθόν για πολύτιμες, δοκιμασμένες στο πέρασμα του χρόνου αναφορές θεραπείας, συνδυάζοντας τες με την ανθρώπινη πτυχή της σύγχρονης ιατρικής και του διαγνωστικού ελέγχου, προκειμένου να διαμορφώσει νέα πρότυπα. Η οικουμενική αλήθεια της θεραπείας έγκειται στην φιλοσοφία της επιστροφής του σώματος στην φυσική κατάσταση της ομοιόστασης και της εσωτερικής δύναμης. Δεδομένης της δυνατότητας θεραπείας, το σώμα μπορεί να κάνει θαυμάσια δουλειά.
Η φύση είναι ο καλύτερος θεραπευτής.
Μειώνοντας την ανθεκτικότητα ( της νόσου) εξαλείφοντας τις αποφραγμένες περιοχές και αποκαθιστώντας την κυκλοφορία και την ροή διαφορετικών στοιχείων και συστημάτων του σώματος, όπως το αίμα, οι ορμόνες, οι νευροδιαβιβαστές, τα βιοχημικά, τη λέμφο, το οξυγόνο, η βιοηλεκτρική ενέργεια και το qi ( qi- Φυσική Ενέργεια του Σύμπαντος), αποκαθιστά την ισορροπία. Δεν είναι τόσο περίπλοκο. Το μυστικό είναι να αντιμετωπίζει κανείς το σώμα ως σύνολο. Προερχόμαστε από την φύση, και όλα ενυπάρχουν στο σώμα μας όπως τα πάντα στο περιβάλλον αποτελούν κομμάτι του πλανήτη μας και ο πλανήτης μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ολόκληρου του σύμπαντος.
Η ιατρική του 21ου αιώνα, βασίζεται επίσης στον υψηλό βαθμό ανθρωπιάς, ανιδιοτελούς συμπόνιας αλλά και ταπεινότητας, στην διαπίστωση διαφορετικών στοιχείων από διαφορετικά συστήματα από άλλες περιοχές, που μπορούν να συνεργαστούν για την φυσική αποκατάσταση της υγείας των ανθρώπων. Η άντληση των καλύτερων στοιχείων από διαφορετικά θεραπευτικά πρότυπα σε αυτή την τεχνολογικά προηγμένη εποχή, διατηρώντας παράλληλα την βασική φιλοσοφία της θεραπείας, συνιστά την ουσία Tam Healing System.
Ενσωματώνοντας το αρχαίο πνεύμα της απομάκρυνσης των αποφραγμένων περιοχών σε συνδυασμό με την σύγχρονη Δυτική επιστήμη και ανατομία, την φυσιολογία και την διαγνωστική, το σώμα επαναφέρει την ομοιόσταση και την κατάσταση ισορροπίας. Η προσέγγιση αυτή είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και λογική.

Το Tam Healing System δεν κάνει διάγνωση. 
Αφήνει αυτή την εξειδίκευση σε ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Δυτικής ιατρικής, που δεν είναι άλλο από τον ιατρικό έλεγχο με χρήση της σύγχρονης προηγμένης τεχνολογίας. Αυτό που κάνει είναι η διάνοιξη της αποφραγμένης περιοχής, με πολύ επιστημονικό και στοχευμένο τρόπο και επιτρέποντας στο σώμα να θεραπευτεί με πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.
Το Σύστημα Tam Healing System απαρτίζεται απο το Tong Ren, το THS TuiNa και τη διατροφήTONG REN
Η μεθοδολογία του Tong Ren βασίζεται στην ιδέα ότι όλα τα σώματα διαθέτουν τη φυσική ικανότητα να αυτοθεραπεύονται, όταν ο βιοηλεκτρισμός στο σώμα κυκλοφορεί ανεμπόδιστος.
Το Tong Ren ενσωματώνει τη δυτική επιστήμη με την ανατολίτικη σοφία αλλά δεν είναι απλά το άθροισμα των δύο επιστημών . Η θεραπευτική του δύναμη κάνει ένα κβαντικό άλμα χρησιμοποιώντας άλλη μια φυσική τάση που όλοι έχουμε παρατηρήσει στη φύση : τη συγχρονικότητα.
Κατά τη θεραπεία ο βιοηλεκτρισμός κατευθύνεται στα μπλοκαρισμένα σημεία του θεραπευόμενου , μέσα από μία κατανόηση του χάρτη των οδών του νευρικού συστήματος του ανθρώπου με βάση τη δυτική ιατρική σε συνδυασμό με την κινέζικη ιατρική και τους μεσημβρινούς.
Η δυτική επιστήμη ανέπτυξε την κατανόηση της ανατομίας, φυσιολογίας, νευρολογίας, βιοχημείας, και τις λειτουργίες του κυττάρου. Κατανοούμε ότι η υγεία του κάθε οργάνου στο σώμα, απαιτεί τον εφοδιασμό συστατικών, τα οποία επί των πλείστον μεταφέρονται από την κυκλοφορία του αίματος.
Πολλά όργανα απαιτούν ορμονική διέγερση ώστε να λειτουργούν ομαλά και άλλα όργανα αρρωσταίνουν αν σταματήσουν να λαμβάνουν την κανονική ροή ηλεκτρικής ή χημικής διέγερσης μέσω του νευρικού συστήματος.
Η ανατολική ιατρική κατανοεί ότι το σώμα απαιτεί μια συνεχή τροφοδοσία μιας πρόσθετης μορφής ενέργειας ώστε να παραμείνει το σώμα υγιές. Κάθε όργανο χρειάζεται μια φυσική ροή ηλεκτρικών σημάτων (στοιχείων) και οποιοδήποτε εμπόδιο αυτής της απαραίτητης βιοηλεκτρικής ώθησης οδηγεί σε ασθένεια. Δεν έχουμε ακόμα αναπτύξει εργαλεία που να μετρούν αυτή την ενέργεια αλλά πολλοί άνθρωποι είναι ικανοί να νιώσουν τα αποτελέσματά της και μελέτες ξεκινούν να αποκαλύπτουν τη θεραπευτική της δύναμη.
Η δύση και η ανατολή δίνουν διαφορετικές ερμηνείες αλλά αλληλοσυμπληρώνονται στη θεραπεία του σώματος και του πνεύματος. Καμιά προσέγγιση δεν είναι από μόνη της επαρκής. Και οι δύο αποτελούν απαραίτητα συστατικά ενός θεραπευτικού συστήματος ώστε να προσεγγιστούν όλες οι όψεις της ανθρώπινης διάστασης , επιτρέποντας στο σώμα να αποκαταστήσει την υγεία του.
Οι practitioners του Tong Ren χρησιμοποιούν ένα βελονιστικό μοντέλο και εφαρμόζουν θεραπεία σε συγκεκριμένα σημεία με ένα ελαφρύ μαγνητικό σφυράκι, συγκεντρώνοντας το συνειδητό τους νου σε σημεία τέτοια που ανταποκρίνονται στα μπλοκαρίσματα του θεραπευόμενου . Το ρυθμικό και με συγκεκριμένη συχνότητα χτύπημα παράγει μια σύνδεση μεταξύ του υποσυνειδήτου του θεραπευτή και των σημείων τα οποία αντιδρούν στο χτύπημα στο σώμα του θεραπευόμενου με στόχο το ξεμπλοκάρισμα.
Οι practitioners του Tong Ren βασίζονται στη διάγνωση του ιατρού για την ασθένεια και κινούνται με βάση τις ιατρικές εξετάσεις για αντικειμενικές αποδείξεις της εξέλιξης. Το Tong Ren παρέχει ένα συμπληρωματικό μονοπάτι στην υγεία. Οι Tong Ren practicioners δεν κάνουν διάγνωση, δεν συνταγογραφούν, δεν υπόσχονται θεραπείες ούτε αντιτίθενται στις συμβουλές της παραδοσιακής ιατρικής.
Το Tong Ren έχει εφαρμογές σε όλες τις παθήσεις , δυσλειτουργίες, αυτοάνοσα νοσήματα, σε όλα τα ζωτικά όργανα, σε όλα τα Συστήματα του οργανισμού καθώς επίσης και σε κυτταρικές λειτουργίες.
Κατόπιν λήψης ιατρικού ιστορικού ή περιγραφή του συμπτώματος, εφαρμόζεται η αντίστοιχη θεραπεία.
Ακόμα και άνευ σωματικού συμπτώματος, οι εφαρμογές που αφορούν τα γενικά πρωτόκολλα του οργανισμού, δρουν προληπτικά και αποφέροντας ζωτικότητα και ευεξία διατηρώντας σε ισορροπία τον βιοηλεκτρισμό του σώματος .
THS TUINA
Το Tuina, είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασιατικών σωματικών ασκήσεων και αρχικά επικεντρώθηκε στους μεσημβρινούς της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, καθώς και σε συγκεκριμένα σημεία εκτός μεσημβρινών. Είναι το ίδιο αναλυτικό με τον βελονισμό και μοιράζεται την ίδια βασική φιλοσοφία. Παρέχει μέγιστη δυνατή προσπέλαση και εύκολη πρόσβαση για την διάνοιξη των ενεργειακά μπλοκαρισμένων σημείων χρησιμοποιώντας τα χέρια.
Σε μια συνεδρία THS TuiNa στόχος είναι να ξεμπλοκάρει όλο το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Συμπαθητικό, Παρασυμπαθητικό, Κρανιακά Νεύρα και η Λέμφος ώστε το σώμα να αποτοξινωθεί.
Με τον τρόπο αυτό εντοπίζονται τα μπλοκαρίσματα στον θεραπευόμενο που επιβεβαιώνουν θέματα υγείας είτε που ήδη έχει παρουσιάσει είτε έχει την προδιάθεση.
Τα σημεία στα οποία αναγνωρίζεται το μπλοκάρισμα, αποτελούν την ένδειξη παρεμπόδισης της ομαλής ροής του βιοηλεκτρισμού. Δημιουργώντας εκφόρτιση με ειδικές αναπνοές του θεραπευόμενου στα σημεία αυτά, επιτυγχάνεται σταδιακά η επαναφορά του ψυχικού δυναμικού του θεραπευόμενου. Δεν γίνεται διάγνωση κατάστασης αλλά διάγνωση του μπλοκαρίσματος κάτι που λειτουργεί και προληπτικά αλλά και θεραπευτικά.
Η αιτία του μπλοκαρίσματος μπορεί συχνά να οφείλεται στην διατροφή.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Πολλά πράγματα μπορούν να συμβάλλουν στον ενεργειακό αποκλεισμό ενός σημείου, και η Ann Wigmore, η παγκοσμίου φήμης θεραπεύτρια που θεράπευσε τον εαυτό της από τον καρκίνο, είχε πει ότι υπάρχουν δυο αιτίες της νόσου και αυτά είναι η τοξικότητα και οι τοξίνες. Η τοξικότητα αφορά διαβάθμιση της δυνατότητας μιας ουσίας να προκαλέσει βλάβη σε έναν οργανισμό.
Οι τοξίνες από την άλλη πλευρά είναι παράγοντες τοξικότητας και ευθύνονται για την οξείδωση του οργανισμού και την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών. Αυτές συνδέονται με την διατροφή και το περιβάλλον.
Η τοξικότητα μπορεί να προκληθεί από το περιβάλλον ή από το ίδιο μας το σώμα σε περιπτώσεις μολύνσεων, καρκίνου, έκθεσης σε χημικές ουσίες, εντερικών ασθενειών και φλεγμονών, καπνίσματος, υπερβολικού άγχους, τραύματος κλπ.
Αναγνωρίζοντας τα 5 στοιχεία και τη σύνδεσή τους με τα όργανα και τις γεύσεις, προτείνοντας διατροφή η οποία μέσω της σύνδεση της με τα όργανα μπορεί να αποκαταστήσει την ισορροπία καθώς και αναφέροντας τη θερμική φύση βοτάνων και τροφών, επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της υγείας και δρα προληπτικά στην ανάκτηση μπλοκαρισμάτων.


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια