Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Των Αγίων Πάντων, σήμερα γιορτάζουν οι:

Των Αγίων Πάντων, σήμερα γιορτάζουν οι:
Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα
Αγαμέμνων, Αγαμέμνονας
Σύζυγος της Κλυταιμνήστρας, πατέρας της Ιφιγένειας, της Ηλέκτρας και του Ορέστη. Καλόκαρδος και εξωστρεφής, αγαπάει περισσότερο απ' όσο πρέπει τις γυναίκες και το καλό φαγητό. Ξέρει να ελίσσεται και να επηρεάζει τους άλλους. Πρέπει να ελέγχει περισσότερο τα νεύρα του.
Αγησίλαος, Άγις
(άγω + λαός), ο ικανός ηγέτης. Δυο βασιλιάδες της Σπάρτης κι ο αθηναίος αδελφός του Θεμιστοκλή, που διακρίθηκε για τη γενναιότητά του στον πόλεμο με τους Πέρσες είχαν το όνομα του Αγησίλαου. Δυνατός, σίγουρος για τον εαυτό του, κρύβει αρκετές εκπλήξεις.
Αγόρω, Αγορίτσα
Αίολος
Προικισμένος με πολλές αρετές, ο Αίολος είναι περίεργος κι ενθουσιώδης. Είναι δημιουργικός και αγαπητός στο περιβάλλον του. Αργεί κάπως να μεγαλώσει.
Αίσωπος
Ο βλέπων το πεπρωμένο.
Αλβέρτος
Γερμανικό όνομα σημαίνει «πολύ λαμπρός». Δύσκολο να καταλάβεις τον χαρακτήρα του, ήρεμος και μάλλον εσωστρεφής, έχει ανάγκη να μένει μόνος. Περήφανος και μερικές φορές φιλόδοξος. Γυρεύει στοργή, οικογενειακή αρμονία κι έναν ευχάριστο τρόπο ζωής.
Άλκηστης
Φίλη μας Άλκηστις το όνομά σου προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων Αλκή + Εστία, η ακριβής ερμηνεία του ονόματός σου είναι "η δύναμη του σπιτιού και της οικογένειας"! Πράγματι η οικογένειά σου είναι το Α και το Ω της ζωής σου και πάντα θέτεις ως προτεραιότητα σου τον τομεά του σπιτιού και των πολύ αγαπητών και κοντινών σου προσώπων. Υπερασπίζεσαι τα αγαπημένα σου άτομα και διατηρείς πολύ στενούς δεσμούς συναισθηματικής εξάρτησης με την μητέρα, τον πατέρα ή και τα αδέρφια! Οι δικοί σου άνθρωποι σίγουρα πολλές φορές μπορεί να σε αποκαλούν "αντράκι", όχι όμως επειδή δεν έχεις θηλυκότητα, αλλά επειδή είσαι ατρόμητη και πέρνεις τη ζωή στα χέρια σου χωρίς κανέναν φόβο και δισταγμό. πό την αριθμολογική σκοπιά, το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον Λεξάριθμο 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γενναία, φιλόδοξη και αρκετά δραστήρια γυναίκα. Ξέρεις τις δυνατότητές σου, έχεις βαθιά πίστη στον εαυτό σου και είσαι πραγματικά μία γυναίκα που δεν καταθέτεις τα όπλα αλλά μάχεσαι για το καλύτερο! Όταν βάλεις κάτι στο μυαλό σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταφέρεις να το κάνεις πραγματικότητα. Έχεις τόσο μεγάλο πείσμα αλλά και επιμονή, που σε ωθούν να προσπαθείς με όλα σου τα "όπλα" να πετύχεις όλα όσα βάλεις στόχο. Ωστόσο πολλές φορές "κολλάς" σε υποθέσεις που σου δείχνουν ότι δεν μπορούν να εξελιχθούν, ελπίζοντας ότι θα καταφέρεις να ανατρέψεις τα δεδομένα. Το αποτέλεσμα είναι να χάνεις τον χρόνο, την διάθεσή σου αλλά και νέες ευκαιρίες που μπορεί να ήταν πιο σημαντικές!
Άλκηστις
(αλκή + εστία), η χάρη της οικογενείας. Η ατρόμητη, η ικανή. Νευρώδης κι αεικίνητη, είναι άνθρωπος της δράσης. Καλή φίλη και ευχάριστη στην παρέα, είναι λίγο συμβατική και δεν πηγαίνει στο βάθος των πραγμάτων.
Αλκίνοος
Αλκμήνη
(αλκή + μήνη:σελήνη), η ακτινοβολούσα. Σοβαρή και υπεύθυνη. Σταθερή στις ιδέες της και τους ανθρώπους που αγαπά. Αγαπάει τη μάθηση κι είναι, συνήθως, καλλιεργημένη. Το αδύνατο σημείο της: παίρνει την ζωή πολύ σοβαρά.
Αλκμήνη, το όνομά σου προέρχεται από τις λέξεις «Αλκή + Μήνη», δηλαδή Δύναμη + Σελήνη και φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα που εκπέμπεις ακτινοβολία και έχεις έναν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Σου αρέσει να φτάνεις στην ουσία των πραγμάτων, ποτέ δεν βλέπεις κάτι επιφανειακά, αλλά αντιμετωπίζεις τη ζωή με μεγάλη σοβαρότητα αλλά και υπευθυνότητα. Μπορεί κάποιες στιγμές να γίνεσαι απαιτητική, γκρινιάρα αλλά και υπερβολική με τους ανθρώπους που αγαπάς, όμως ποτέ και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά σου, την αγάπη σου και φυσικά την καλή σου την καρδιά! Όταν όμως κάποιος σε αδικήσει, το παίρνεις κατάκαρδα, πληγώνεσαι, δεν ξεχνάς και δύσκολα γυρίζεις νέα σελίδα! Από την σκοπιά της Αριθμολογίας, το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον λεξάριθμο 4 και αυτό φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα που λατρεύεις την οικογένεια αλλά και τα παιδιά. Είσαι σοβαρή, υπεύθυνη, εργατική αλλά και αρκετά συντηρητική και παραδοσιακή! Σίγουρα είσαι μία πολύ καλή μαγείρισσα και τον άντρα που έχεις δίπλα σου θέλεις πραγματικά να τον έχεις στα όπα – όπα και να τον φροντίζεις σαν να είναι μικρό παιδί! Οι σχέσεις σου στηρίζονται στην πίστη και την αφοσίωση!
Αμφιτρίτη
Μια απ' τις πενήντα Νηρηίδες, σύζυγος του Ποσειδώνα. Σοβαρή και πεισματάρα, ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Περίεργη, νομίζει ότι ποτέ δεν μαθαίνει αρκετά. Άνθρωπος του καθήκοντος, είναι συνδεδεμένη με την οικογένειά της.
Αναξίμανδρος
Ανδροκλής
(ανήρ + κλέος), ο ένδοξος.
Ανδρομέδα
Ιδεαλίστρια και πεισματάρα, μάχεται για να επιβάλλει τις ιδέες της. Απεχθάνεται τον κονφορμισμό.
Αντιόπη
Αρετή, Αρετούσα
Κόρη του Διός Σωτήρος, ήταν η προσωποποίηση της ανδρικής αξιότητας. Της αρέσει να επιβάλλεται και να υπερέχει. Δεν απεχθάνεται την ίντριγκα. Φαίνεται απλή, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά περίπλοκος χαρακτήρας. Εργατική και ευσυνείδητη.
Αρθούρος
Όνομα γαλατικής προέλευσης που σημαίνει «αρκούδα». Έξυπνος και θεληματικός, δεν εγκαταλείπει ποτέ αυτό που άρχισε. Δεν επηρεάζεται απ' τους άλλους. Συναισθηματικός και πιστός.
Αριστομένης
(άριστος + μένος), ο ανδρειότατος. Ήρωας των Μεσσηνίων. σοβαρός, υπεύθυνος, ιδεολόγος. Στη ζωή του, αρκετά ρομαντικός. Του αρέσει η φύση.
Βελισάριος
Βυζαντινός στρατηγός, της εποχής του Ιουστινιανού, έσωσε την Κωνσταντινούπολη απ' τους Ούννους. Γενναίος και αφοσιωμένος στις ιδέες του και στους ανθρώπους που αγαπά, αποδεικνύεται συχνά πιο ντροπαλός απ' όσο μοιάζει.
Βενέτιος, Βενετία
Από την ομώνυμη πόλη της Ιταλίας. Εργατική, χαρούμενη και λίγο επιπόλαιη, έχει συχνά ωραία φωνή.
Βενιζέλος
Βιολέτα
Βρασίδας

Γιασεμή, Γιασμίνα
Γιολάντα
Γλαύκος
Γοργίας
Διαγόρας

Ρόδιος αθλητής του 5ου αιώνα π.Χ. Παρά το ιστορικό παρελθόν του ονόματός του, σπάνια ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι περισσότερο άνθρωπος της τέχνης και της διανόησης. Δύσκολος χαρακτήρας.'
Δίκαιος
Εβελίνα
Έκτορας

Ομηρικός ήρωας, αρχηγός των Τρώων. Γιος του Πρίαμου και της Εκάβης, σύζυγος της Ανδρομάχης. Μαχητικός, υπερασπίζεται και προστατεύει αυτούς που αγαπά. Έχει μεγάλη λεπτότητα και φυσική ευγένεια και αποφεύγει να θίγει τους άλλους. Αλίμονο, όμως, όταν θυμώσει.
Ελβίρα
Έξυπνη, καθοδηγείται περισσότερα απ' τη λογική παρά απ' τα συναισθήματα. Υπερασπίζεται μέχρι θανάτου την οικογένειά της. Είναι καλύτερο να μην την έχει κανείς εχθρό του.
Εριέττα
Ανεξάρτητη και αρκετά εγωκεντρική, χωρίς πολλές ευαισθησίες. Όταν της κάνουν κακό, εκδικείται έστω και μετά από χρόνια. Καλαίσθητη και κομψή.
Εριφύλη
(έρι:πολύ + φύλον), η έξοχη των γυναικών. Κλειστή κι αγέρωχη, δεν την πλησιάζεις εύκολα. Όταν ερωτεύεται, ξεχνάει τις επιφυλάξεις της, δίνεται απόλυτα και μένει πιστή.
Το όνομά σου προέρχεται από τον συνδυασμό τον λέξεων έρι + φύλον που σημαίνει η έξοχη των γυναικών! Πράγματι, είσαι μία γυναίκα που ξεχωρίζεις και όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε πλήθος έχεις τον τρόπο να εντυπωσιάζεις και να στρέφεις τα βλέμματα πάνω σου! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 6 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι αρκετά εξωστρεφής, κοινωνική, ευχάριστη και πολύ δοτική στις σχέσεις σου! Θέλεις να διατηρείς τις ισορροπίες σε όλους τους τομείς της ζωής σου και δεν σου αρέσουν οι εντάσεις και τα προβλήματα. Η μοναξιά σε τρομάζει για αυτό και προτιμάς να κάνεις συμβιβασμούς, παρά να οδηγείς στα άκρα κάποιες σχέσεις σου. Είσαι τόσο υποχωρητική, που οι άνθρωποι που σε περιβάλλον εκμεταλλεύονται την καλή σου την διάθεση και άθελά σου γίνεσαι το θύμα.
Έρρικα,Ερρίκος
Σκανδιναβικής προέλευσης όνομα που σημαίνει «αρχηγός», «δυνατός άντρας». Το όνομα αυτό δίνει στον άντρα έναν ανοιχτό και κεφάτο χαρακτήρα. Η γυναίκα είναι πιο συνεσταλμένη και πολύ φιλάρεσκη. Κι οι δυο έχουν κοινωνικές φιλοδοξίες και δεν λείπουν απ' τις συγκεντρώσεις.
Ερωτόκριτος
Ευαγόρας

(ευ + αγορεύω), ο καλός ομιλητής.
Ευριπίδης
Ευρυδίκη
(ευρύς + δίκη), η πολύ δίκαιη. Μια απ' τις Δρυάδες νύμφες. Σύμφωνα με μια εκδοχή, ήταν κόρη του Απόλλωνα και σύζυγος του Ορφέα. Ακτινοβόλα, ειλικρινής, απεχθάνεται την υποκρισία και την ψευτιά. Έχει λίγο βαριά φωνή κι επιβλητική εμφάνιση.
Ευρυδίκη, το όνομά σου προκύπτει από τον συνδυασμό των λέξεων Ευρύς + Δίκη και αυτό σημαίνει πως είσαι μία δίκαιη γυναίκα, που προσπαθείς πάντα να κάνεις το σωστό για όλους! Διαθέτεις πολύ λογική σκέψη και είσαι αυστηρός κριτής! Στη μυθολογία το όνομά σου προέρχεται από την Νύμφη Ευρυδίκη που ήταν σύζυγος του Ορφέα. Στην αριθμολογία, έχεις λεξάριθμο ονόματος 8 και αυτό σημαίνει πως είσαι από τις γυναίκες που θέτεις ως προτεραιότητα της ζωής σου, την εξέλιξη και την πρόοδό σου! Είσαι γυναίκα καριέρας και θέλεις να είσαι ανεξάρτητη και αυτόνομη οικονομικά. Η καριέρα σου είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σου και κάνεις μεγάλα όνειρα , τα οποία και αργά αλλά σταθερά θα κάνεις πραγματικότητα. Ο έρωτας είναι πηγή ενέργειας στη ζωή σου, όμως προσπαθείς να μην δένεσαι πολύ συναισθηματικά, γιατί δεν θέλεις τίποτα να σταθεί εμπόδιο στις προσωπικές σου επιδιώξεις. Φροντίζεις πρώτα να επιτύχεις κάποιους προσωπικούς στόχους που αφορούν την επαγγελματική και οικονομική σου αποκατάσταση και όταν το καταφέρεις αυτό, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για σένα να αφεθείς συναισθηματικά.
Ευρύκλεια
(ευρύς + κλέος), η πολυένδοξη.
Ηλέκτρα
(ηλέκτωρ: ο ακτινοβολών ήλιος), η ακτινοβολούσα από χάρη. Κόρη του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας. Συναισθηματική, δίνει πολλά στους άλλους, αλλά όταν έχει προβλήματα προτιμάει να τα βγάζει πέρα μόνη της. Αντίθετα από το μύθο, που συνδεδεμένη με τη μητέρα της. Αντικομφορμίστρια.
Η Ηλέκτρα ήταν η κόρη του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας και ήταν η γυναίκα σύμβολο αγάπης προς τον πατέρα της και αντιζηλίας προς τη μητέρα της. Είναι η πρωταγωνίστρια αρχαίων ελληνικών παραδόσεων, θεατρικών αλλά και λογοτεχνικών έργων. Σύμφωνα με την μυθολογία, μετά τον φόνο του πατέρα της από την γυναίκα του (τη μητέρα της Ηλέκτρας) και τον εραστή της Αίγισθο, η Ηλέκτρα θέλησε να πάρει την εκδίκησή σου σκοτώνοντας τη μητέρα της. Είσαι λοιπόν μία γυναίκα που αγαπάς με όλη την δύναμη της ψυχής σου, υπερασπίζεσαι τα κοντινά σου άτομα και συμπεριφέρεσαι δίκαια απέναντι σε όλους. Το όνομά σου προέρχεται από την λέξη ηλέκτωρ, που σημαίνει ότι ακτινοβολείς σαν τον ήλιο! Πράγματι είσαι μία λαμπερή γυναίκα που ποτέ δεν περνά απαρατήρητη! Από την σκοπιά της αριθμολογίας, ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία πρόσχαρη και επικοινωνιακή γυναίκα! Λατρεύεις τα ταξίδια, σου αρέσει να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς και έχεις έναν δικό σου ξεχωριστό τρόπο να γεφυρώνεις το χάσμα που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε ανθρώπους! Έχεις μεγάλο ταλέντο στον προφορικό και στο γραπτό σου λόγο, χρησιμοποιείς πάντα τα κατάλληλα επιχειρήματα και έχεις τον τρόπο να πείθεις και να μεταδίδεις τις ιδέες σου! Απολαμβάνεις στο έπακρο όλες τις χαρές της ζωής και καταφέρνεις να διατηρείς την αισιοδοξία σου και το χαμόγελό σου, έστω και αν κάποιες στιγμές υπάρχουν γύρω σου δυσκολίες και προβλήματα. Σε όλες τις σχέσεις σου λειτουργείς με τιμιότητα και συναίσθημα, γι΄αυτό και δύσκολα μπορεί κάποιος να σε ξεχάσει!
Ήρα
Αδελφή και νόμιμη σύζυγος του Δία. Ζωντανός άνθρωπος, συχνά πολύ νευρική. Έχει πολλά ενδιαφέροντα και ανταγωνιστικό πνεύμα, που της δημιουργεί δυσκολίες στις προσωπικές σχέσεις.
Ηρώ
Όμορφη ιέρεια του ναού της Αφροδίτης. Γεμάτη ζωντάνια κι ενεργητικότητα, έχει εμπορικό πνεύμα. Ανεξάρτητη, αφοσιώνεται συχνά στη δουλειά της.
Θέλξη
Θρασύβουλος, Θράσος

(θρασύς + βουλεύομαι), ο τολμηρά σκεπτόμενος.
Ιοκάστη
(ίον + κάζω:στολίζω), η ωραία ως μενεξές. Σύζυγος του Λαΐου, παντρεύτηκε χωρίς να το ξέρει τον γιο της Οιδίποδα. Γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, θέλει να γίνεται πάντα το δικό της. Ανεξάρτητη, δύσκολα δημιουργεί δεσμούς.
Ιόλη
Την ερωτεύτηκε ο Ηρακλής. Παθητικός χαρακτήρας, δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Έχει ανάγκη να της αποδεικνύουν συνέχεια οι άλλοι ότι την αγαπούν και την υπολογίζουν. Είναι ανίκανη να κάνει κακό και μερικές φορές την εκμεταλλεύονται.
Ιπποκράτης
Ο μεγαλύτερος γιατρός της αρχαιότητας. Καλοσυνάτος και γλυκός δημιουργεί μόνο συμπάθειες. Κατεξοχήν έμπιστος φίλος και καλός υπάλληλος. Παντρεύεται συχνά μια γυναίκα πιο δυναμική απ' αυτόν.
Ισαβέλα
Καλομοίρα
Καλυψώ

Νύμφη που έγινε γνωστή απ' την «Οδύσσεια» του Ομήρου. Χρησιμοποιεί τη γοητεία της για να εξουσιάζει. Της αρέσει πολύ να δίνει συμβουλές και συνηθίζει να επεμβαίνει στη ζωή των άλλων. Μπορεί να έχει δυο σχέσεις ταυτόχρονα και να τις χειρίζεται με μεγάλη δεξιοτεχνία.
Κανέλος, Κανέλα
Κάρολος
Κασσάνδρα

Κόρη του βασιλιάς της Τροίας Πρίαμου. Έχει μεγάλες ευαισθησίες και περνάει εύκολα απ' την αισιοδοξία στην κατάθλιψη. Έχει αρκετή διαίσθηση και την ενδιαφέρει η κρυμμένη όψη των πραγμάτων. Συχνά ασχολείται με την ψυχολογία και την ψυχανάλυση.
Κίμων, Κίμωνας
(χίμων: χειμών), ο θυελλώδης. Αθηναίος στρατηγός. Εύστροφος, πνευματώδης και αθλητικός. Συχνά προτιμάει την εργένικη ζωή, όπως και τα ελεύθερα επαγγέλματα, γιατί δεν του αρέσει να έχει κανέναν πάνω απ' το κεφάλι του.
Κίρκη
Κλάρα
Κλεάνθης, Κλεάνθη

Στωικός φιλόσοφος απ' την Τρωάδα, μαθητής του Ζήνωνος και διάδοχός του στη διεύθυνση της Στοάς. Ευγενικός και κομψός, θα ήταν πολύ γοητευτικός αν δεν είχε τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Αυτό τον δυσκολεύει στις σχέσεις του με τους άλλους και επηρεάζει άσχημα το γάμο του.
Κλέαρχος
(κλέος + άρχω), ο ένδοξος άρχων. Στρατηγός των Λακεδαιμόνων. Ο ένδοξος άρχοντας. Ριψοκίνδυνος, αλλά και πολύ τυχερός, είναι σίγουρο ότι θα πετύχει στη ζωή. Τρελαίνεται για τις τελευταίες τεχνολογικές εφευρέσεις κι απεχθάνεται ό,τι έχει σχέση με το παρελθόν.
Κλεομένης
Κομνηνός
Κρίτων

(κρίνω), ο ευφυής.
Κυβέλη
Ασιατική θεότητα, ήταν η Μεγάλη Μητέρα, η θεά των δυνάμεων της φύσης που οι Έλληνες ταύτιζαν με τη Ρέα. Λίγο απόμακρη, χρειάζεται χρόνος για να τη γνωρίσει κανείς. Είναι μια γυναίκα ρεαλίστρια και αρκετά συναισθηματική, χωρίς κακίες. Κάνει περισσότερη παρέα με άντρες και στην εμφάνιση είναι λίγο αγοροκόριτσο.
Λαέρτης
Βασιλιάς της Ιθάκης, γυναίκα του η Αντίκλεια και μονάκριβο παιδί του ο Οδυσσέας. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η γενναιοδωρία. Τον ευχαριστεί τόσο πολύ να δίνει στους άλλους, που σπάνια κάνει ο ίδιος περιουσία. Είναι ιδιαίτερα προστατευτικός απέναντι στα αγαπημένα του πρόσωπα.
Λαέρτη,το όνομά σου προέρχεται από τις λέξεις λαός+αιρώ δηλαδή ο εκλεγμένος από το λαό! Σημαίνει λοιπόν ότι είσαι ένα άτομο αγαπητό, περιζήτητο, που καταφέρνεις και κερδίζεις την εύνοια και την εμπιστοσύνη από το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι και εργάζεσαι. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το νούμερο 2, είσαι δηλαδή ένας τρυφερός και στοργικός άνδρας, που επιθυμείς να έχεις στο πλάι σου ένα ταίρι με το οποίο μοιράζεστε τα πάντα. Δεν σου αρέσει η μοναξιά, αποφεύγεις τους καβγάδες και έχεις πολύ διπλωματικό χαρακτήρα. Η αναποφασιστικότητά σου, σε παροτρύνει να δέχεσαι και να εκτελείς τις συμβουλές που σου δίνουν τα κοντινά σου πρόσωπα και αυτό πολλές φορές έρχεται ενάντια με τα πραγματικά σου συναισθήματα. Προτιμάς να διατηρείς έναν δεσμό που δεν σε καλύπτει απόλυτα, παρά να βιώνεις περιόδους μοναχικότητα.
Λογοθέτης
Λυκούργος

Διάσημος νομοθέτης της Σπάρτης που έζησε το 800 π.Χ. Έξυπνος και μορφωμένος, είναι αυστηρός στην κρίση του και βρίσκει εύκολα τα αδύνατα σημεία των άλλων. Στις ερωτικές σχέσεις του έχει σαδομαζοχιστική τάση.
Λύσανδρος
Μαλβίνα
Πολύ φιλάρεσκη και πονηρή, θέλει να γοητεύει τους άλλους όχι μόνο με την εμφάνισή της, αλλά και με τις γνώσεις της. Έχει έντονο κριτικό πνεύμα, που φτάνει μέχρι τον σαρκασμό. Δραστήρια και ικανή στη δουλειά της, ελπίζοντας ότι ο κόπος της θα της χαρίσει κάποια δόξα.
Μαλβίνα, είσαι μία γυναίκα με μεγάλη αυτοπεποίθηση, γρήγορο μυαλό αλλά και πονηρή σκέψη! Σου αρέσει να εντυπωσιάζεις τους γύρω σου, με την σπιρτάδα του μυαλού σου και καταφέρνεις εύκολα να κλέβεις τις εντυπώσεις. Είσαι εργασιομανής και στηρίζεσαι αποκλειστικά και μόνο στις δικές σου δυνάμεις, κατακτώντας με πείσμα και αποκλειστικά και μόνο με την αξία σου, ότι βάζεις στο μυαλό σου. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 8, είσαι λοιπόν μία δραστήρια γυναίκα γεμάτη φιλοδοξίες και όνειρα για καταξίωση και πρόοδο στη ζωή. Το όνειρό σου είναι να αποκαταστηθείς επαγγελματικά και οικονομικά, για αυτό το λόγο είσαι ικανή να κάνεις αρκετές υποχωρήσεις και να περιορίσεις και την προσωπική σου ζωή, προκειμένου να αφοσιωθείς στον στόχο σου και να τον πραγματοποιήσεις.
Μάνθος
Μανταλένα
Μέλισσα
Μίνωας
Δυο προϊστορικοί βασιλείς της Κρήτης ονομάζονταν έτσι. Του αρέσει να ξεχωρίζει από τους άλλους κι είναι συχνά ιδιόρρυθμος κι αντικομφορμιστής. Αγαπάει υπερβολικά τις γυναίκες και του είναι αδύνατον να είναι πιστός. Είναι τυχερός, κυρίως στα χρήματα.
Μιράντα
Μιρέλα
Μυρτώ

(μύρτον), η ευχάριστη ως μυρτιά. Εγγονή του Αριστείδη, δεύτερη σύζυγος του Σωκράτη. Αποκλειστική και ζηλιάρα, δεν της αρέσει να μοιράζεται. Δυναμική, αλλάζει συχνά επαγγέλματα και πετυχαίνει. Ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεται, μπορεί να γίνει υπερβολικά γενναιόδωρη ή και τσιγκούνα.
Φίλη μας Μυρτώ, το όνομά σου προέρχεται από το δέντρο μυρτιά, που στην αρχαιότητα συμβόλιζε την παρθενία. Τα άνθη της μυρτιάς αργότερα χρησιμοποιήθηκαν για τον στολισμό της νύφης. Οι αρχαίοι έλληνες φορούσαν στεφάνια από μύρτο, στις διάφορες θυσίες. Παράλληλα η μυρτιά ήταν και είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Από την πλευρά της αριθμολογίας το όνομά σου συμβολίζεται από τον λεξάριμο το 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία σύγχρονη και δραστήρια γυναίκα, με φιλελεύθερο τρόπο σκέψης. Εστιάζεις το ενδιαφέρον σου στην επαγγελματική σου εξέλιξη και στην οικονομική σου άνοδο, αφού είναι δύο από τους σημαντικότερους στόχους της ζωής σου. Το όνειρό σου είναι να καταφέρεις να σταθείς γερά στα πόδια σου, να ισχυροποιηθείς και να ανεξαρτητοποιηθείς. Οι φιλοδοξίες σου ποτέ δεν σταματούν, πάντα κάνεις μεγάλα όνειρα για τη ζωή γιατί είσαι μία γυναίκα που βάζει πολύ ψηλά τον πήχη. Στον ερωτικό τομέα διακρίνεσαι για τον απέραντο αισθησιασμό σου και την σεξουαλικότητά σου.
Ναπολέων, Ναπολέωντας
Ναυσικά

(ναυς + καίνυμαι:υμνούμαι), η υμνούμενη από τους ναυτικούς.
Νεοκλής
(νέος + κλέος), η νέα δόξα.
Νεοπτόλεμος
Νιόβη

Κόρη του Τάνταλου και της Διώνης. Να μια γυναίκα σίγουρη για τον εαυτό της. Ακόμη κι όταν έχει αδικηθεί απ' τη φύση, φέρεται σα να είναι η ωραιότερη κι αυτό της βγαίνει σε καλό. Προτιμάει τους αδύνατους άντρες που αναζητούν ένα μητρικό πρότυπο.
Όθων, Όθωνας
Ρωμαίος αυτοκράτορας που έζησε τον 1ο αιώνα μ.Χ. Ιδιαίτερα ρομαντικός, δεν συνέρχεται ποτέ απ' την ξαφνική προσγείωση που του επιφυλάσσει η ζωή. Κλείνεται στον εαυτό του και μπορεί να φτάσει μέχρι τη μισανθρωπία. Λατρεύει την κλασική μουσική.
Ορφέας
Οφηλία

Παγώνα
Πανωραία
Περίανδρος
Πραξιτέλης
Πυθαγόρας

Ροδοθέα
Σεμίνα
Τερέζα
Τερψιθέα
Τιμολέων

(τιμή + λέων), ο ισχυρός ως λέων. Κορίνθιος πολιτικός και στρατιωτικός, αδελφός του τυράννου Τιμοφάνους. Κλειστός, αλλά πολύ φιλόδοξος χαρακτήρας. Του αρέσουν τα τυχερά παιχνίδια και η αλήθεια είναι ότι του φέρνουν τύχη! Το επάγγελμα που επιλέγει τον κάνει να ταξιδεύει πολύ.
Φαίδων, Φαίδωνας
(φως) ο λαμπρός καθ' όλα. Φιλόσοφος από την Ηλεία, μαθητής του Σωκράτη. Μορφωμένος, πολυταξιδεμένος και κοινωνικός, ο Φαίδων δημιουργεί πολλές συμπάθειες και δεν του λείπουν ποτέ οι παρέες. Στο βάθος είναι, όμως, αρκετά μοναχικός και σπάνια εκδηλώνει τα συναισθήματά του ή τις βαθύτερες σκέψεις του.
Φειδίας
Φραγκίσκος

Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας. Ο Φραγκίσκος και η Φραγκίσκη είναι συναισθηματικοί, ζηλιάρηδες και πολύ ερωτιάρηδες! Είναι πολύ ευχάριστοι στην παρέα και ξέρουν να διηγούνται πολύ ωραία τις περιπέτειες που γεμίζουν, συνήθως, τη ζωή τους.
Το όνομά σου είναι λατινικής προέλευσης και προέρχεται από το όνομα Franciscus, που σημαίνει γνήσιος Γαλάτης ή λάτρης της Γαλλίας. Είσαι ένας άνδρας που δεν αρκείσαι με τα λίγα, θέλεις να έχεις οικονομική άνεση και σου αρέσουν οι πολυτέλειες. Είσαι γενναιόδωρος, εκκεντρικός, σου αρέσει το ρίσκο και θέλεις να ζεις στο έπακρο την κάθε στιγμή! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το και αυτό υποδηλώνει ότι λατρεύεις την οικογενειακή ζωή, σου αρέσει η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ζεστασιά που εισπράττεις από τα οικογενειακά σου πρόσωπα! Αυτό που δεν μπορεί ποτέ κάποιος να σου αμφισβητήσει είναι την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα του χαρακτήρα σου! Ο λόγος σου είναι συμβόλαιο για αυτό και κερδίζεις την εμπιστοσύνη των γύρω σου!
Φρατζέσκα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια