Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γίνετε μπαμπάδες, θα σας σέβονται περισσότερο στη δουλειά

Οι άνδρες που γίνονται μπαμπάδες για πρώτη φορά απολαμβάνουν μεγαλύτερο σεβασμό στον εργασιακό τους χώρο μόνο και μόνο επειδή έγιναν μπαμπάδες, όπως προκύπτει από έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Boston College Center for Work & Family.
Από τις απαντήσεις 33 ανδρών που έγιναν μπαμπάδες για πρώτη φορά οι ερευνητές συμπέραναν ότι, ως επαγγελματίες, οι άνδρες αυτοί καταφέρνουν και διατηρούν μία ισορροπία που η προηγούμενη γενιά των πατεράδων τους δεν είχε καθώς την εποχή εκείνη ο άνδρας που στήριζε την οικογένειά του εξ΄ορισμού ήταν απών από το μεγάλωμα των παιδιών.
Η έρευνα για τον "Νέο Πατέρα: Η Εξερεύνηση της Πατρότητας μέσα από το Επαγγελματικό Πρίσμα" συντάχθηκε σε διάστημα ενός χρόνου από τον Μπραντ Χάρινγκτον, καθηγητή της Σχολής διοίκησης επιχειρήσεων Κάρολ στο κολλέγιο Boston και διευθυντής του κέντρου που χρηματοδοτεί την έρευνα, τον Φρεντ Βαν Ντόισεν, συνεργάτη του κολλεγίου και τον καθηγητή του πανεπιστημίου Northeastern, Τζέιμι Λατζ.
Όπως λέει ο Χάρινγκτον, οι νεαροί άνθρωποι, ειδικά οι νέοι μπαμπάδες, επαναπροσδιορίζουν τις έννοιες του επιτυχημένου και ευτυχισμένου.
Η καριέρα δεν αποτελεί για αυτούς πλέον αυτοσκοπό, λέει ο Χάρινγκτον: στις πρώτες προτεραιότητές τους είναι να βοηθούν στο μεγάλωμα των παιδιών στο σπίτι.
Οι ερωτηθέντες απάντησαν, μάλιστα, ότι οι διευθυντές τους είναι θετικοί και ενθαρρυντικοί ως προς την ανάγκη τους για ευέλικτο ωράριο ώστε να περνούν περισσότερες ώρες στο σπίτι, ενώ και οι συνάδελφοί τους επιδεικνύουν περισσότερο σεβασμό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια