Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποιοι διάσημοι serial killers έχουν το ίδιο ζώδιο με εσένα

Οι 12 πιο διάσημοι κατά συρροή δολοφόνο
Αυτοί είναι οι πιο γνωστοί serial killers που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη με τα ειδεχθή εγκλήματά τους, ανάλογα με το ζώδιό τους.
Σίγουρα το ότι ανήκουν στον Κριό ή τον Ταύρο από μόνο του δεν καθορίζει ούτε το χαρακτήρα, ούτε και τη φύση των κακουργημάτων που διέπραξαν. Χρειάζεται λεπτομερή μελέτη το ωροσκόπιό τους για να φτάσουμε σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα για το τι είναι αυτό που τους οδήγησε στο να διαπράξουν κατά συρροή εγκλήματα. Εδώ γίνεται μια απλή καταγραφή.
Κριός: Charles Sobhraj
Ο Charles Sobhraj (6 Απριλίου 1944) είναι ένας Γάλλος κατά συρροή δολοφόνος Βιετναμέζικης και Ινδικής καταγωγής, ο οποίος σκότωνε Δυτικούς τουρίστες στη Νοτιοανατολική Ασία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 ενώ κατηγορήθηκε και για απάτη και φοροδιαφυγή. Φέρεται ότι διέπραξε τουλάχιστον 12 δολοφονίες. Καταδικάστηκε και φυλακίστηκε στην Ινδία. Μετά την αποφυλάκισή του, πήγε στο Παρίσι όπου έγινε διάσημος. Επέστρεψε στο Νεπάλ όπου συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Πιστεύεται ότι είναι ψυχοπαθής κι ότι δολοφονούσε για να βιώνει την περιπέτεια. Η πονηριά και η καλλιεργημένη προσωπικότητά του, τον έκαναν πασίγνωστο, απολαμβάνοντας την μέγιστη προσοχή και κερδίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τις συνεντεύξεις και τα δικαιώματα (υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο 4 βιβλίων και 3 ντοκιμαντέρ). Το ότι επέστρεψε στην Ινδία, όπου ακόμα τον καταζητούσαν, πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα της λαχτάρας του για προβολή, της υπερβολικής αυτοπεποίθησής του και της υπερεκτίμησης της εξυπνάδας του.
Ταύρος: Albert Fish
Ο Hamilton Howard "Albert" Fish (19 Μαΐου 1870 - 16 Ιανουαρίου 1936) ήταν Αμερικανός serial killer γνωστός κι ως «Gray Man», «Λυκάνθρωπος του Wysteria», «Βαμπίρ του Μπρούκλιν», «Σεληνιασμένος» και «Boogey Man». Ήταν βιαστής παιδιών και κανίβαλος και καυχιόταν ότι «είχε παιδιά σε κάθε πολιτεία» ενώ κάποτε δήλωσε ότι ήταν περίπου 100. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό, αν αναφερόταν σε βιασμούς ή κανιβαλισμό, ούτε αν η δήλωση ήταν αληθής. Ήταν ύποπτος για τουλάχιστον 5 δολοφονίες, ομολόγησε 3 ενώ παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε τουλάχιστον άλλα 2 άτομα. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα.
Δίδυμοι: Jeffrey Dahmer
Ο Jeffrey Lionel Dahmer (21 Μαΐου 1960 - 28 Νοεμβρίου 1994), γνωστός κι ως «Κανίβαλος του Milwaukee, ήταν ένας Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος ο οποίος διέπραξε βιασμό, φόνο και διαμελισμό 17 αντρών και αγοριών μεταξύ 1978 και 1991. Στις τελευταίες δολοφονίες του κατηγορήθηκε για νεκροφιλία, κανιβαλισμό και διατήρηση μελών σωμάτων ή μέρος του σκελετών. Παρότι διεγνώσθη ότι έπασχε από σχιζοφρένεια και ακραία διαταραχή προσωπικότητας, ο Dahmer κρίθηκε ικανός για να περάσει από δίκη. Καταδικάστηκε με ισόβια κάθειρξη για 15 από τους 16 φόνους που είχε διαπράξει στο Wisconsin. Αργότερα καταδικάστηκε και για τον 16ο. Στις 28 Νοέμβρη του 1994 ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον Christopher Scarver, που ήταν επίσης τρόφιμος του Σωφρονιστικού Ιδρύματος της Columbia.
Καρκίνος: Carl Panzram
Ο Carl Panzram (28 Ιουνίου 1891 - 5 Σεπτεμβρίου 1930) ήταν ένας Αμερικανός μανιακός δολοφόνος, βιαστής, εμπρηστής και διαρρήκτης. Κατά την παραμονή του στην πτέρυγα των μελλοθανάτων ο Panzram έγινε φίλος με έναν δεσμοφύλακα, ονόματι Henry Lesser, ο οποίος του έδωσε γραφική ύλη κι ενώ περίμενε την εκτέλεσή του, άρχισε να γράφει μια λεπτομερή σύνοψη των εγκλημάτων του, ξεκινώντας με μια απλή δήλωση: «Στη διάρκεια της ζωής μου έχω δολοφονήσει 21 ανθρώπους, έχω διαπράξει χιλιάδες διαρρήξεις, ληστείες, εμπρησμούς και, τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, έχω διαπράξει σοδομισμό σε πάνω από 1.000 άντρες. Για όλα αυτά δεν μετανιώνω ούτε στο ελάχιστο...». Μετά από μια σειρά φυλακίσεων και αποδράσεων, εκτελέστηκε το 1930 για τη δολοφονία ενός υπαλλήλου των Ομοσπονδιακών Φυλακών Leavenworth.
Λέων: John George Haigh
Ο John George Haigh (24 Ιουλίου 1909 - 10 Αυγούστου 1949) ήταν ένας Άγγλος κατά συρροή δολοφόνος στη δεκαετία του 1940. Είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία 6 ανθρώπων, αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι σκότωσε 9. Αφού χτυπούσε μέχρι θανάτου ή πυροβολούσε τα θύματά του, αφαιρούσε τα χρήματα και τα κοσμήματά τους, τα έβαζε στην μπανιέρα και έριχνε οξύ για να διαλύσει τα σώματά τους, ώστε να μην βρεθούν οι σωροί των θυμάτων, πιστεύοντας λανθασμένα ότι εφόσον δεν υπήρχε πτώμα, δε θα υπήρχε και καταδίκη. Παρά την απουσία πτωμάτων όμως, υπήρξαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, ώστε να καταδικαστεί για τις δολοφονίες που διέπραξε και να εκτελεστεί.
Παρθένος: Ed Gein
Ο Edward Theodore "Ed" Gein (27 Αυγούστου 1906 - 26 Ιουλίου 1984) ήταν ένας Αμερικανός δολοφόνος και άρπαγας σωμάτων. Έγινε γνωστός για τα εγκλήματά του τα οποία διαπράχθηκαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Plainfield του Wisconsin, κυρίως όταν μετά από έρευνα των αρχών ανακάλυψαν ότι ο Gein ξέθαβε πτώματα από τα τοπικά νεκροταφεία και δημιουργούσε τρόπαια και αναμνηστικά από τα οστά και το δέρμα τους. Ο Gein ομολόγησε ότι σκότωσε δύο γυναίκες. Αρχικά θεωρήθηκε ακατάλληλος για δίκη, παρέμεινε σε ψυχιατρική κλινική και το 1968 κρίθηκε ένοχος αλλά παράφρονας και ξανακλείστηκε σε ψυχιατρείο, όπου και πέθανε από καρκίνο του ήπατος που του προκάλεσε αναπνευστική ανεπάρκεια.
Ζυγός: Andrei Chikatilo
Ο Andrei Romanovich Chikatilo (16 Οκτωβρίου 1936 - 14 Φεβρουαρίου 1994) ήταν ένας Ουκρανός serial killer, γνωστός ως «χασάπης του Ροστόφ», «Κόκκινος Αντεροβγάλτης», και « Αντεροβγάλτης του Ροστόφ», ο οποίος διέπραξε σεξουαλική κακοποίηση, δολοφονία και ακρωτηριασμό σε τουλάχιστον 52 γυναίκες και παιδιά από το 1978 έως και το 1990, στη Ρωσία, την Ουκρανία και το Ουζμπεκιστάν. Ο Chikatilo ομολόγησε συνολικά 56 δολοφονίες και δικάστηκε για 53 από αυτές, τον Απρίλιο του 1992. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε το Φεβρουάριο του 1994.
Σκορπιός: Charles Manson
Ο Charles Manson Milles (γεννήθηκε ως Charles Milles Maddox, 12 Νοεμβρίου 1934) είναι ένας Αμερικανός εγκληματίας που δημιούργησε μια «αιρετική» κοινότητα γνωστή ως Manson Family στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Ο Manson και οι οπαδοί του, κατόπιν δικής του καθοδήγησης και υπό την επίδραση της διδασκαλίας του, διέπραξαν 9 δολοφονίες σε τέσσερεις περιοχές μέσα σε πέντε βδομάδες, το καλοκαίρι του 1969. Το 1971 κρίθηκε ένοχος για διάπραξη δολοφονιών 7 ατόμων: της ηθοποιού Sharon Tate και άλλων 4 ανθρώπων που βρίσκονταν στο σπίτι της εκείνη τη στιγμή και την επόμενη μέρα, ενός παντρεμένου ζευγαριού, του Leno και της Rosemary LaBianca. Οι οπαδοί του δολοφόνησαν και άλλα άτομα σε διαφορετικές περιόδους και τοποθεσίες, οπότε ο Manson καταδικάστηκε επιπλέον για δύο από αυτές, του Gary Hinman και του Donald "Shorty" Shea.
Τοξότης: Rosemary West
Η Rosemary Pauline "Rose" West (29 Νοεμβρίου 1953) είναι μια Βρετανή serial killer η οποία εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές HMP Low Newton, Brasside του Durham για την διάπραξη 10 δολοφονιών το 1995. Ο σύζυγός της, Fred, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή ενώ ανέμενε να δικαστεί, πιστεύεται ότι είχε συνεργαστεί μαζί της στο βασανισμό και τη δολοφονία τουλάχιστον 10 νεαρών γυναικών, που έγιναν στο σπίτι του ζευγαριού στο Gloucester της Αγγλίας. Ο Fred West είναι γνωστό ότι σκότωσε 12 ανθρώπους ενώ η Rosemary δεν είχε καμία ανάμειξη στις δύο πρώτες δολοφονίες.
Αιγόκερως: Harold Shipman
Ο Harold Shipman Frederick (14 Ιανουαρίου 1946 - 13 Ιανουαρίου 2004) ήταν ένας Βρετανός γιατρός που στις 31 Ιανουαρίου 2000, κρίθηκε ένοχος με την κατηγορία της δολοφονίας 15 ασθενών του με θανατηφόρα ένεση διαμορφίνης και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς αναστολή. Περίπου το 80% των θυμάτων του ήταν γυναίκες. Το νεότερο θύμα του ήταν ένας 41 χρονών άντρας. Ο Shipman κρεμάστηκε στο κελί του στις φυλακές Wakefield στις 13 Ιανουαρίου 2004, μια μέρα πριν από τα γενέθλια των 58 του χρόνων.
Υδροχόος: Gary Ridgway
Ο Gary Leon Ridgway (18 Φλεβάρη 1949) είναι ένας Αμερικάνος serial killer, γνωστός και ως «δολοφόνος του Green River» (εξ αιτίας του ότι τα πρώτα 5 θύματά του βρέθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή). Αρχικά είχε καταδικαστεί για 48 δολοφονίες, αργότερα όμως ομολόγησε σχεδόν τον διπλάσιο αριθμό, μένοντας στη ιστορία σαν ο πιο «παραγωγικός» κατά συρροή δολοφόνος. Τα θύματα του υποστηρίζεται ότι ήταν πόρνες κι άλλες γυναίκες σε ευάλωτη κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων και ανήλικων φυγάδων, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και του 1990. Έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.
Ιχθύες: Aileen Wuornos
Η Aileen Carol Wuornos (29 Φεβρουαρίου 1956 - 9 Οκτωβρίου 2002) ήταν μια Αμερικανίδα, μανιακή δολοφόνος που σκότωσε 7 άνδρες στη Φλόριντα μεταξύ 1989 και 1990. Η Wuornos ισχυρίστηκε ότι τα θύματά της είτε τη βίασαν, είτε αποπειράθηκαν να την βιάσουν, ενώ εργαζόταν ως πόρνη και ότι όλες οι ανθρωποκτονίες της διαπράχθηκαν ενώ βρισκόταν σε άμυνα. Καταδικάστηκε σε θάνατο για 6 από τις δολοφονίες της κι εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στις 9 Οκτωβρίου 2002. Στη ζωή της, από την παιδική της ηλικία μέχρι και την καταδίκη της βασίστηκε η ταινία «Monster» του 2003, με την Charlize Theron να υποδύεται την Wuornos που της χάρισε και το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια