Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κάνετε τα νύχια σας να δείχνουν υπέροχα άβαφα

Προσέξετε λίγο περισσότερο σχετικά με την φροντίδα των άκρων σας, προκειμένου να παραμείνουν όμορφα και σαγηνευτικά, χωρίς να χρειαστεί να πάτε σε κάποιο ινστιτούτο.
Δείτε λοιπόν τις συμβουλές της μανικουρίστ Julie Ventura και κάντε τα δάχτυλα σας να δείχνουν υπέροχα ακόμη και χωρίς να τα βάψετε.

1. Προστατεύστε τα
Μην αμελείτε να φοράτε γάντια όταν βγαίνετε έξω σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσετε τα νύχια σας από την ξηρότητα, όπως επίσης και από το να γίνουν εύθραυστα και να αποκτήσουν παρανυχίδες, κάτι που συμβαίνει όταν το δέρμα ξηραίνεται και αποκτά ρωγμές γύρω από τα νύχια….

2. Φροντίστε το σχήμα τους
Προτιμήστε ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα και όχι κάποιο μυτερό ή με γωνίες, σαν αυτό που ήταν τον τελευταίο καιρό στη μόδα. Και αυτό διότι ο ξηρός χειμώνας κάνει τα νύχια να είναι πιο εύθραυστα.

3. Ενυδατώστε τα με λαδάκι
Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό για τα πετσάκια λαδάκι ή και φυσικό ελαιόλαδο, προκειμένου να διατηρήσετε την επιφάνεια του νυχιού και το περιβάλλον δέρμα της ενυδατωμένα και υγιή. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσετε την ελαστικότητα των νυχιών σας, κάνοντας τα να λυγίζουν ελαφρώς και όχι να σπάνε.

4. Έχετε πάντα πρόχειρο ένα πενσάκι για τα πετσάκια ή ένα ψαλιδάκι
Κόψτε τις παρανυχίδες σας πριν προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα και ΠΟΤΕ μην τις τραβάτε (ή ξεφλουδίζετε), διότι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πληγώσετε το δέρμα σας και να το κάνετε να αιμορραγήσει.

5. Έχετε το νου σας για τους «ύπουλους κλέφτες της υγρασίας»
Μιας και η εποχή της γρίπης είναι στο αποκορύφωμα της, πολλές είναι οι γυναίκες που καταφεύγουν στα απολυμαντικά χεριών και το οινόπνευμα προκειμένου να απομακρύνουν τα μικρόβια από τα χέρια τους και να προστατευτούν από την πιθανότητα να κολλήσουν κάποιον ιό. Ωστόσο, αυτά τα τόσο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των μικροβίων προϊόντα, είναι καταστροφικά για τα χέρια. Ένα απλό καλό πλύσιμο με σαπούνι είναι αποτελεσματικό. Βέβαια, όπως κι αν καθαρίσετε τα χέρια σας, αυτό που δεν πρέπει να αμελείτε, είναι να βάζετε μετά λίγη ενυδατική κρέμα χεριών, έτσι ώστε να αναπληρώσετε την χαμένη υγρασία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια