Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιάννης Κρητικός

Ο λυράρης που ξεσηκώνει την νεολαία
Ο Γιάννης Κρητικός κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης, γεννήθηκε το 1987, είναι ένα νέο παιδί, που αγαπά την παραδοσιακή μουσική, ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ την λύρα του και με αυτήν «μιλά» στον κόσμο, που κάθε φορά ξεσηκώνεται με τις μαντινάδες του. Ο ίδιος βρίσκεται στο ξεκίνημά του και έχει να αποδείξει πολλά ακόμα.
Στα εννιά του χρόνια άρχισε να διδάσκεται την κρητική λύρα, ενώ παράλληλα μάθαινε κρητικούς και παραδοσιακούς χορούς στο Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου. Μετά τη λύρα, άρχισε να μαθαίνει ντραμς, κιθάρα, μπάσο, λάουτο, μαντολίνο, τουμπελέκι.
Συμμετείχε σε σχολικά και νεανικά γκρουπάκια, που έπαιζαν κυρίως ροκ μουσική (guest σε εμφανίσεις του συγκροτήματος «ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ»), ενώ παράλληλα ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού ως χορευτής του Λυκείου των Ελληνίδων.Τελειώνοντας τις σπουδές του στο Γενικό Λύκειο, έκανε 2 χρόνια μουσικές σπουδές στην Αθήνα.
Ο Γιάννης θέλοντας να προσεγγίσει την νεολαία -μιας και στις μέρες μας λίγοι νέοι έχουν παραδοσιακά ακούσματα- συνδύασε την κρητική λύρα με μαντινάδες οι οποίες έχουν πιο… προχωρημένο στίχο. Αυτός ο συνδυασμός όπως φαίνεται αρέσει πολύ αφού η πρώτη του μαντινάδα, «Aνάθεμα τα κινητά», έκανε τεράστία επιτυχία ενώ πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ένα νέο κομμάτι το οποίο έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο με τίτλο «Τρελάθηκαν οι ορμόνες σου».
Μεταμορφώσεις στο Your Face Sounds Familiar 3:

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια