Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σφολιάτα με θαλασσινά

.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σφολιάτα (φρέσκια ζύμη ψυγείου)
1 πακέτο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
500 γρ. βρασμένες γαρίδες
400 γρ. βρασμένη καβουρόψιχα
200 γρ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο
80 γρ. γκοργκοντζόλα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 αγγκουράκι κομμένο σε ροδέλες
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1
Αφήνετε τα φύλλα της σφολιάτας να ξεπαγώσουν καλά. Κόβετε κάθε φύλλο σε 3 ορθογώνια κομμάτια. Τοποθετείτε το κάθε ορθογώνιο κομμάτι σε ένα στρογγυλό φορμάκι με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφτεί ο πάτος και να εξέχει η σφολιάτα πάνω από το φορμάκι.

Βήμα 2
Μέσα σε κάθε φορμάκι στρώνετε από ένα κομμάτι λαδόκολλας και σκορπίζετε φασόλια. Ψήνετε τις θήκες 10΄-12΄ μαζί με τα φασόλια. Κατόπιν αφαιρείτε τις λαδόκολλες και τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο 10΄ ακόμη, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε τις θήκες να κρυώσουν.

Βήμα 3
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τις γαρίδες χοντροκομμένες με το καβούρι και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το τυρί κρέμα κομματιασμένο, την γκοργκοντζόλα λιωμένη με πιρούνι και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να σερβίρετε τις θήκες, μοιράζετε στα πλαϊνά τους τις ροδέλες του αγγουριού και στο κέντρο τους το μείγμα θαλασσινών και τυριών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια