Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το πιο παλιό επιστημονικό πείραμα που λειτουργεί ακόμα.

Παρά τις πολλές προσπάθειες για μια συσκευή που θα μπορεί να βρίσκεται σε μια διαρκώς μηχανική κίνηση, κανείς δεν το έχει καταφέρει ακόμα για έναν πολύ απλό λόγο.
Αυτό είναι αδύνατον.
Βέβαια μια συσκευή που χρησιμοποιεί αναλώσιμες πηγές ενέργειας, όπως π.χ. την ηλιακή ή του νερού, μπορεί να λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά όχι για πάντα.
Το Beverly Clock, είναι ένα ρολόι που εφευρέθηκε το 1864 από τον Arthur Beverly και βρίσκεται στο τμήμα φυσικής του πανεπιστημίου Otago, στο Dunedin της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για ένα ρολόι μέσα σε ένα αεροστεγές κιβώτιο, το οποίο είναι ευαίσθητο στις αλλαγές της ατμοσφαιρικής πίεσης και θερμοκρασίας. Οι διακυμάνσεις αυτές κατά την διάρκεια της ημέρας, μετακινούν ένα διάφραγμα, το οποίο δίνει την απαραίτητη ενέργεια στο ρολόι.

Παρόλο που μερικές φορές σταμάτησε η λειτουργία του, λόγο του ότι η θερμοκρασία και η ατμοσφαιρική πίεση, έμειναν σχετικά σταθερές για μεγάλη χρονική περίοδο, ο μηχανισμός συνεχίζει να λειτουργεί, καθιστώντας το ρολόι του Beverly, ένα από τα παγκοσμίως πιο μακροχρόνια πειράματα εν' λειτουργία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια