Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

World Cancer Day / Ημέρα κατά του Καρκίνου

#worldcancerday 
World Cancer Day 
Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου.
Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις.
Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.
Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.
Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.
Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.
Με τη λέξη «καρκίνο» χαρακτηρίζουμε ένα σύμπλεγμα νόσων που σχετίζονται με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό και την ανοργάνωτη ανάπτυξη των προσβεβλημένων κυττάρων.
Ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.
Κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 11 εκατομμύρια νοσούν, το 70% των οποίων σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.
Ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά
Η ιστορία της δημιουργίας ενός ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά ξεκίνησε το 2001, όταν με εισήγηση της προέδρου του σωματείου «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραχώρησε στο Ελληνικό Δημόσιο τμήμα εκτάσεως από το στρατόπεδο «Βαρύτη», επιφανείας 9.600 τ.μ., με τον όρο να χτιστεί σε αυτό, με δαπάνες του σωματείου, ογκολογική μονάδα παίδων.
Στόχος ήταν να στεγαστούν εκεί όλα τα τμήματα και τα ειδικά εργαστήρια που αφορούν τον παιδικό καρκίνο.
Τελικά στις 10 Απριλίου 2007 υπογράφηκε η σύμβαση δωρεάς του σωματείου «Ελπίδα» προς το Ελληνικό Δημόσιο και η θεμελίωση του έργου έγινε δύο εβδομάδες αργότερα.
Ο Ξενώνας της "Ελπίδας"
Για τις οικογένειες παιδιών με καρκίνο από την επαρχία ή άλλες χώρες λειτουργεί ήδη από το 1999 στο Γουδί (πολύ κοντά στο νέο ογκολογικό νοσοκομείο) ένας ξενώνας του σωματείου «Ελπίδα».
 Στα 32 δίκλινα δωμάτια που διαθέτει έχουν ως σήμερα φιλοξενηθεί 650 οικογένειες.
Κάθε δωμάτιο διαθέτει το δικό του μπάνιο, αυτόνομη ψύξη και θέρμανση, καθώς και τηλεόραση.
Στον ξενώνα υπάρχουν επίσης κοινόχρηστοι χώροι, όπως σαλόνι, κουζίνες, παιδότοπος κ.ά.
Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας στον ξενώνα στο πλευρό των οικογενειών βρίσκονται ειδικευμένα στελέχη, όπως κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές και ψυχολόγοι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια