Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρολά με αμύγδαλα, σταφίδες και κανέλα

.
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Για 30 άτομα
Υλικά (για 30 ρολά)
1 πακέτο Ζύμη για Πίτσα ΚΑΝΑΚΙ
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
50 γρ. ψιλοκομμένα φρούτα γλασέ (κόντιτα)
100 γρ. αμυγδαλόψιχα
½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 ασπράδι
1 αβγό χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό
½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση
Βάζετε στο πολυκόπτη ή στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το ασπράδι και πολτοποιείτε το μείγμα.
Ετοιμάζετε τα ρολά σύμφωνα με τις οδηγίες , τα αλείφετε με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚ C για 20 λεπτά περίπου.
Μόλις ψηθούν, πασπαλίζετε ελαφρά τα ρολά με άχνη ζάχαρη και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Για να φτιάξετε Ρολά
Ανοίγετε την ζύμη για πίτσα στον πάγκο εργασίας και απλώνετε στην επιφάνειά της το μείγμα με την αμυγδαλόψιχα. Μοιράζετε σε όλη την επιφάνεια τις σταφίδες, τα κράνμπερις, το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού, και τα ψιλοκομμένα φρούτα γλασέ.
Κόβετε την ζύμη κατά μήκος σε δύο μέρη. Τυλίγετε κάθε μέρος σε ρολό από την μεγαλύτερη πλευρά.
Κόβετε κάθε ρολό σε 15 φέτες. Πατάτε κάθε φέτα με το χέρι σας για να πλατύνει και τις βάζετε σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια