Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι εννοούμε όταν λέμε ότι κάποιος ανήκει σε κάποιο ζώδιο

Πρόκειται για το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Ήλιος κατά τη στιγμή της γέννησης του. Ο Ήλιος, όπως ακριβώς γίνεται και με το ηλιακό μας σύστημα, το ίδιο και στο γενέθλιο χάρτη, είναι ο ρυθμιστής, ο νομοθέτης, ο ζωοδότης. Γι” αυτό εκφράζει την εκδηλωμένη (συνειδητή) προσωπικότητα. Είναι το πιο δυνατό ουράνιο σώμα, γι” αυτό και είναι τόσο σημαντική η θέση του στο ωροσκόπιο.
Αντίθετα, η Σελήνη, το δεύτερο σε δυναμικότητα ουράνιο σώμα, καθορίζει με τη θέση της στο ζωδιακό, το ανθρώπινο υποσυνείδητο, όχι αυτά που ονομάζουμε απωθημένα και δημιουργούνται στη ζωή μας, αλλά αυτά που κουβαλάμε μέσα μας από τη γέννηση μας. Γι” αυτό και σχετίζεται και με τη μνήμη, τη δεκτικότητα, την κράση, την κληρονομικότητα και γενικά τις καταβολές και τις ρίζες μας. Πολλοί αστρολόγοι την θεωρούν πιο σημαντική ακόμη κι από τον Ήλιο.

Τέλος, ο λεγόμενος Ωροσκόπος, δηλαδή η ακμή του 1ου μας οίκου, είναι το τρίτο σημαντικό σημείο του ωροσκοπίου μας. Αν ο Ήλιος εκφράζει το εκδηλωμένο μας Εγώ και η Σελήνη το μη εκδηλωμένο, το υποσυνείδητο Εγώ, τότε ο Ωροσκόπος είναι ο τρόπος μας για να κατακτήσουμε μια ολοκληρωμένη έκφραση του εαυτού μας. Είναι ο εαυτός μας έτσι όπως τον οραματιζόμαστε. Και ίσως γι” αυτό είναι και το παράθυρο, το φίλτρο που τοποθετούμε στο σημείο επαφής μας με τους άλλους, κι έτσι όσο μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε, τόσο πιο πολύ αρχίζουμε και μοιάζουμε στο ζώδιο του Ωροσκόπου μας, κι όχι του Ήλιου. Ανάλογα με το μέτρο της κατάκτησης του Ωροσκόπου μας, είναι και το πόσο αληθινοί είμαστε. Ένας κατακτημένος και συνειδητοποιημένος Ωροσκόπος είναι στοιχείο ισορροπίας και αρμονίας, και είναι τόσο σημαντικός, που μπορούμε να θεωρήσουμε ότι μεταμορφώνεται σε Ήλιο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια