Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι Μουσικοί του δρόμου

Αναφέρομαι σε αυτούς τους τύπους που μας κρατάνε συντροφιά στο δρόμο...ξέρεις, τους άλλοτε "ενοχλητικούς" για μερικούς, μουσικούς, που δίνουν μια νότα ζωής και διασκέδασης στους δρόμους της Αθήνας με αντάλλαγμα λίγα ευρώ. Ενώ στις Αθηναϊκές πίστες οι τραγουδοποιοί πληρώνονται αδρά για ένα 3ωρο πρόγραμμα, οι μουσικοί του δρόμου κρατούν όλο το 24ωρο και απευθύνονται σε όλο το κοινό της Αθήνας. Άσε που έρχονται σε σένα και δεν χρειάζεται να τρέχεις εσύ σε αυτούς!!!
Δεν υπάρχει dress code για να τους παρακολουθήσεις, ούτε είσαι αναγκασμένος να πληρώσεις μπουκάλι ή λουλούδια για να τους πετάξεις...απλά πίνεις τον καφέ σου, απολαμβάνεις τη συζήτηση με τους φίλους σου και τσουπ...να και το μουσικό διάλειμμα!!
Το σκέφτηκες ποτέ; Ένα μονόλεπτο σόλο, ένα χαμόγελο, μερικές φιγούρες και σου φτιάχνουν τη μέρα! Μπορώ να αναφερθώ και στους μουσικούς της Ερμού; Εκεί μιλάμε για συγκροτημένες μπάντες όπου κορυφώνουν το κέφι με ολοκληρωμένο πρόγραμμα...
Ναι μη γελάς, και εσύ το έχεις δει, σίγουρα έχεις κοντοσταθεί ένα Σαββατόβραδο να παρακολουθήσεις λίγο από το σόου πριν το πρώτο σου ποτάκι..μην ξεχνάς όμως πως αρκετά μεγάλοι μουσικοί από εκεί ξεκίνησαν! Επίσης έχουμε και την άλλη κατηγορία, αυτή των ζογκλέρ και διαφόρων ταχυδακτυλουργών που μας κάνουν συντροφιά ακόμα και στα φανάρια..δες το και σαν ψυχολογική υποστήριξη την ώρα που τα νεύρα σου έχουν σπάσει από την κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας. Εκεί που περιμένεις να ανάψει το πράσινο, εκεί που έχεις το χειροκίνητο πλύσιμο παρμπρίζ και ακούς τον αγαπημένο σου σταθμό...τσουπ...να και οι κορόνες, να και τα αιωρούμενα μπαλάκια από τους τυπάδες με τη στολή του κλόουν...γι αυτό σου λέω βρε, δες το αλλιώς και θα καταλάβεις...θα σε ξεκολλήσει!!
Για εμάς δουλεύουν όλοι τους, για εσένα και για μένα...πλανόδιοι ντίβοι που κρατούν τις νότες της ξεγνοιασιάς σε μια ματιά!!
Γι αυτό δεν είναι καθόλου κακό να τους υποστηρίξεις και εσύ δίνοντας ολίγα από τον οβολό σου ή κάνοντας μια φιγούρα βρε αδελφέ, άντε σπάσε ένα χαμόγελο όταν σε πλησιάζουν την επόμενη φορά...και σταμάτα να είσαι μουρτζούφλης !!
youthtimes.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια