Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δώστε στα πόδια σας φτερά!

Το σκι γεννήθηκε στις σκανδιναβικές χώρες για να καλύψει την ανάγκη μετακίνησης των ανθρώπων πάνω στο χιόνι.
Αυτό επιτυγχάνονταν με ένα ζευγάρι μακρόστενες ξύλινες σανίδες οι οποίες δένονταν σε παπούτσια η σε μπότες.
Τα αρχαιότερα δείγματα σκι βρέθηκαν στην Σουηδία και τη Φιλανδία και έχουν ηλικία 4.000 έως 5.000 χρόνων.
Ήταν κοντύτερα και πιο πλατιά από τα σημερινά πέδιλα.
Μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα δεν υπήρχε ικανοποιητικός τρόπος σταθερής πρόσδεσης των σκι στις μπότες.
Αυτό άλλαξε το 1860, όταν ο Νορβηγός Sondre Nordheim χρησιμοποίησε πρώτος δέστρες που σταθεροποιούσαν τις μπότες στα σκι, όχι μόνο στο μπροστινό τους τις μπότες στα σκι, όχι μόνο στο μπροστινό τους μέρος, αλλά και στη φτέρνα.
Η βελτίωση αυτή αποδείχθηκε καθοριστική.
Πολύ γρήγορα, το σκι εξαπλώθηκε ως μέσο τόσο αναψυχής όσο και άθλησης.
Το 1924 ιδρύθηκε η Διεθνής Ομοσπονδία Σκι (FIS), ο φορέας που διοικεί το άθλημα, και τον ίδιο χρόνο πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Chamonix της Γαλλίας.
Τις τελευταίες δεκαετίες η χιονοδρομία και το άθλημα του σκι έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή στην Ελλάδα. Σήμερα στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας λειτουργούν, συνολικά 19 χιονοδρομικά κέντρα σύγχρονων προδιαγραφών, που αποτελούν σημαντικούς πόλους για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων χειμερινού τουρισμού και είναι ιδιαίτερα προσφιλή τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους επισκέπτες της χώρας.
Σήμερα οι λάτρεις του είδους είναι εκατοντάδες...
Όποτε βρίσκουν χρόνο αρπάζουν την ευκαιρία για να αποδράσουν ώστε να απολαύσουν το χιόνι αλλά και τα παιχνίδια που τους προσφέρει.
Από την Αράχωβα, τη Βασιλίτσα, το Σέλι μέχρι τα Καλάβρυτα, τα 3-5 Πηγάδια και το Φαλακρό, το χιονοδρομικά μας σας περιμένουν για να σας ξεναγήσουν στο λευκό μαγικό τους τοπίο.
Με αξιοσημείωτες προσπάθειες εκσυγχρονισμού, events που διοργανώνονται καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ξενοδοχειακή υποδομή που χρόνο με το χρόνο γίνεται ακόμη καλύτερη, μπαρ και κλαμπ, δυνατότητα κοντινών εκδρομών φυσιολατρικού ενδιαφέροντος,shopping σε γραφικά σοκάκια και εστιατόρια με παραδοσιακές αλλά και ψαγμένες γεύσεις, τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα είναι ο ιδανικότερος προορισμός για κοντινές αποδράσεις και για όσους θέλουν να συνδυάσουν το σκι με οικογενειακή και φιλική ατμόσφαιρα.
Εύκολες πίστες οι εξειδικευμένες παιδικές σχολές σκι, τα "mini clubs" που απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά, εξασφαλίζουν ευχάριστες ξέγνοιαστες και ασφαλείς διακοπές με όλη την οικογένεια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια