Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έχετε ακατάστατο δωμάτιο; είστε πανέξυπνοι

Αν κοιτάξετε το δωμάτιό σας και στο πάτωμα υπάρχουν περιοδικά, ρούχα και δίσκοι, ενώ στο γραφείο σας οι στοίβες με τα χαρτιά κάνουν πάρτι και περιτριγυρίζονται από στιλό, βιβλία και άλλα αντικείμενα, τότε πρέπει να συγχαρείτε τον εαυτό σας, καθώς φαίνεται πως είστε… πανέξυπνοι!
Σύμφωνα πάντως με μια έρευνα που έκανε η ψυχολόγος Kathleen Vohs, από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, η οποία αφορά την ανθρώπινη συμπεριφορά σε διάφορους εργασιακούς χώρους, αποδείχτηκε το παραπάνω .
Οι συμμετέχοντες της μελέτης χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, η μια από τις οποίες τοποθετήθηκε σε έναν τακτοποιημένο χώρο και η άλλη σε έναν που ήταν άνω-κάτω.
Έπειτα, τους ζητήθηκε να βρουν μια εναλλακτική χρήση μιας μπάλας πινγκ πονγκ.
Όσοι ήταν στο ανακατεμένο δωμάτιο, είχαν πιο ενδιαφέρουσες και δημιουργικές ιδέες.
Όπως δήλωσε η ίδια η Vohs, φαίνεται πως τα ακατάστατα δωμάτια εμπνέουν τα άτομα να δρουν με διαφορετικούς τρόπους από τον παραδοσιακό, σε αντίθεση με τα τακτοποιημένα, που ενθαρρύνουν τους πιο συμβατικούς και ασφαλείς τρόπους συμπεριφοράς.
Φυσικά και η παροιμία που λέει πως «η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά» είναι σωστή, μιας και το να διατηρείτε τον χώρο σας καθαρό αποτελεί σημάδι ευγένειας και υγείας, όμως αν θέλετε μια έμπνευση πρωτοποριακή και ιδιαίτερη, αφήστε τα πράγματα χύμα και αυτή θα σας έρθει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια