Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως βοηθούν τα κινητά στον καρκίνο, ενώ κοιμόσαστε;

Ο καρκίνος είναι πλέον μια διαδεδομένη ασθένεια, που δεν κάνει εξαιρέσεις για το που θα εμφανιστεί. Είναι εξαιρετικά δύσκολη η αντιμετώπιση του, αν και κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί αρκετές έρευνες με προτάσεις για την καταπολέμηση του, ή τρόπους για να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη. Απ’ότι φαίνεται όμως απ’τα στατιστικά θνησιμότητας, δεν γίνεται τίποτα.
Αυτό όμως που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε, είναι ότι την ώρα που κοιμόμαστε, τα smartphones μας μπορούν να φανούν πραγματικά χρήσιμα, πέρα απ΄το πρωί που λειτουργούν ως ξυπνητήρια. Πως γίνεται αυτό;
Η DreamLab, αποτέλεσμα τριετούς συνεργασίας μεταξύ του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας Garvan και της Vodafone, έχει σκοπό να βοηθήσει στην θεραπεία του καρκίνου χρησιμοποιώντας το smartphone.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσετε οι κάτοχοι κινητών με λογισμικό Android, την δωρεάν εφαρμογή DreamLab από το Google Play Store και να τοποθετήσετε το κινητό στην φόρτιση. Διαλέξτε τον τύπο του καρκίνου που θέλετε να στηρίξετε, όπως αυτός του προστάτη ή του μαστού, και ορίστε το ποσοστό του WiFi ή των mobile δεδομένων που επιθυμείτε να δωρίσετε στο Ινστιτούτο του Garvan.
H ομάδα του Ινστιτούτου δήλωσε ότι αν συγκεντρωθεί η ισχύς 100.000 χρηστών της εφαρμογής, τότε θα έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί την έρευνα ακόμη και 3.000 φορές ταχύτερα, ενώ αν οι χρήστες φτάσουν τα 5 εκατομμύρια, τότε η επιτάχυνση θα φτάσει τις 150.000 φορές.
Η γιατρός Samantha Oakes, επικεφαλής κατά του καρκίνου του Μαστού στο Ινστιτούτο του Garvan, εξήγησε «ότι σαν έθνη αγαπάμε τα κινητά τηλέφωνα, οπότε τώρα έχουμε μια τρανταχτή ευκαιρία για να τα χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να βρεθεί η θεραπεία του καρκίνου με την βοήθεια του DreamLab.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

techsocial.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια