Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς αντιδρά κάθε ζώδιο μέσα στο λεωφορείο

Χτυπάς το ίδιο εισιτήριο μέχρι να λιώσει;
Το ‘χεις για αμαρτία να ανοίξεις το ρημάδι το παράθυρο;
Σας εξηγούμε βάσει ζωδίων τη συμπεριφορά σας εντός, εκτός και επί του αυτού λεωφορείου....;

Κριός
Θα σπρώξεις ακόμη και γιαγιά με πι για να ανέβεις πρώτος στο λεωφορείο. Αφού κάτσεις στη θέση πίσω ακριβώς από τον οδηγό, σαν άλλος καπετάνιος, θα τον διατάξεις να το γκαζώσει γιατί σε εννιά λεπτά και δεκαπέντε δευτερόλεπτα θα πρέπει να είσαι Ζεύξιδος. Αν δεν υπακούσει, θα του δείξεις εσύ, θα δει τι θα πάθει.

Ταύρος
Μπορεί το λεωφορείο να έχει αργήσει ήδη ένα μισάωρο, αλλά εσύ δεν θα γκρινιάζεις, θα έχεις ξεχαστεί στο Candy Crash. Μπαίνοντας θα βγάλεις εισιτήριο από το μηχάνημα, ρίχνοντας δύο ευρώ, γιατί «δεν βαριέσαι»… Θα κάτσεις σε μια διπλή θέση από τη μέσα μεριά και θα είσαι αυτός ο τύπος που ανοίγει τα πόδια εκτοπίζοντας τον διπλανό του. Εύγε!

Δίδυμοι
Φοράς ακουστικά, κρατάς mp3 αλλά δε ξεγελάς κανέναν: το έχεις στο mute για να ακούς τις συζητήσεις των μπροστινών σου. Παράλληλα, θα διαβάσεις τρεις φορές την ταμπέλα με τα πρόστιμα, θα τα αποστηθίσεις και θα τα πετάξεις σε άσχετη φάση την παρέα σου. Σ’ αρέσει να έχεις περιστασιακή σχέση με τον ΟΑΣΑ, η μονιμότητα της κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε τρομάζει…

Καρκίνος
Η φωτεινή ένδειξη στη στάση λέει ότι το 10 θα έρθει σε τρία λεπτά. Έχουν περάσει τέσσερα και δεν έχει φανεί. Στο πέμπτο λεπτό ανεβαίνεις από την πόρτα του οδηγού και ρωτάς: «Πού ήσουν; Έχω φταίξει σε κάτι; Πες μου αν μπορώ να κάνω κάτι, να το λύσω. Σ’ αγαπώ». Εκείνος σε κοιτά αμήχανα, αφήνεις ένα δάκρυ να κυλήσει και χάνεσαι στη γαλαρία.

Λέων
Μπαίνεις στο λεωφορείο με το χαμόγελο γνωστής οδοντόκρεμας. Και τα δυο χέρια σου είναι στις τσέπες, χαλαρός και άνετος. Λες σε όλους «καλημέρα, πώς είμαστε σήμερα;». Δυο τρεις σου γνέφουν, αλλά οι περισσότεροι σου γυρνούν την πλάτη. Αναρωτιέσαι ποιο είναι το πρόβλημά τους όσο κοιτάζεις τη νέα σου χωρίστρα στο τζάμι. Είσαι πολύ ωραίος. Αλήθεια. Βεβαίως.

Παρθένος
Είναι βράδυ και σε κάποια παράθυρα τα κουρτινάκια είναι κατεβασμένα. Θα τα σηκώσεις όλα πριν καθίσεις, ζητώντας συγνώμη από τους υπόλοιπους, «είναι θέμα ζωής και θανάτου». Αν ήταν εφικτό, θα πλαστικοποιούσες ακόμη και το εισιτήριο μιας διαδρομής. Κουράστηκες πάλι με όλες αυτές τις σκέψεις. Γιατί κανείς δεν σε καταλαβαίνει;

Ζυγός
Αν πιαστείς από τη χειρολαβή, θα τραβηχτεί ο ώμος σου. Αν πιαστείς από την καρέκλα, θα γέρνεις αριστερά με κάθε φρενάρισμα του οδηγού. Αν καθίσεις, θα πρέπει να σηκωθείς μόλις δεις συνταξιούχο. Αν μείνεις όρθιος, θα εμποδίζεις να περνά όποιος θέλει να κατέβει στην επόμενη στάση. Δεν θα ξαναπάρεις λεωφορείο, το ορκίζεσαι.

Σκορπιός
«Α, τι ωραία είναι εδώ. Κόσμος και κοσμάκης. Αυτή η τύπισσα απέναντι ωραία φαίνεται, αλλά πώς να πιάσω κουβέντα. Άδειασε μια θέση, θα κάτσω πριν τον παππού. Αν έρθει, θα πω ότι μόλις με απέλυσαν και νιώθω μια ζαλάδα. Αν μπει ελεγκτής, θα πω ότι δεν πρόλαβα ακόμα να χτυπήσω εισιτήριο».

Τοξότης
Μια γιαγιά θα περάσει το καροτσάκι της λαϊκής πάνω από το πόδι σου για να κατέβει στην επόμενη στάση και θα της ζητήσεις συγνώμη που βρέθηκες στο δρόμο της. Θα νομίζεις ότι όλοι σε κοιτάνε και θα αρχίσεις να νιώθεις δυσφορία. Μέχρι το τέλος της διαδρομής, θα θέλεις να κάνεις επανάσταση. Μόλις φτάσεις στον προορισμό σου, θα πιστέψεις πάλι στην παγκόσμια ειρήνη.

Αιγόκερως
Για σένα η δουλειά δεν σταματάει ποτέ, ούτε σε γεμάτο 14 μεσημέρι καθημερινής που θα προσπαθείς να γράψεις mail με τα χέρια σου σε στάση προσευχής προς την οροφή. Θα αγαπήσεις τον οδηγό και θα γίνεις φίλος του, μόνο και μόνο επειδή είναι ο μόνος εργαζόμενος εν ώρα υπηρεσίας μέσα στο λεωφορείο.

Υδροχόος
«Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται σε κάθε λεωφορείο και πόσοι είμαστε τώρα, σαν σαρδέλες σε κονσέρβα; Είναι δυνατόν να μην διαμαρτύρεται κανείς; Θα κάνω καταγγελία, θα τους κάνω βούκινο στις εφημερίδες. Γιατί ο οδηγός ακούει σκυλάδικα; Τι να ψηφίζει άραγε; Να μη ξεχάσω να σημειώσω τον αριθμό των πινακίδων μόλις κατέβω».

Ιχθείς
Είσαι αυτός που θα εφεύρει μία θέση που κανονικά δεν υπάρχει, συνήθως πίσω από το μηχάνημα που βγάζει εισιτήρια. Θα κρατήσεις την ανάσα σου κρυμμένος εκεί, για να μη σε δει κανείς αλλά εσύ θα τους βλέπεις όλους. Πόσο ανούσιο να παίρνεις λεωφορείο, το ίδιο και το να περπατάς ή να οδηγάς. «Να θυμηθώ να μείνω σπίτι για λίγες μέρες να συνέλθω».
Astra Mi Memalonete

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια