Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ψηφιακό ρεβεγιόν ενάντια στη μοναξιά.

Η μοναξιά προσβάλλει σαν άλλος ιός της γρίπης μικρούς και μεγάλους και γίνεται ιδιαιτέρως έντονη την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
Υπάρχει όμως και το διαδίκτυο!! Μπορεί για κάποιους να θεωρηθεί "υποτιμητικό" να περάσει κανείς γιορτές online, για κάποιος άλλους όμως είναι μια λύση, έστω και ανάγκης.
Όσοι έχουν φίλους και συγγενείς στο εξωτερικό, τους οποίους για διάφορους λόγους δεν μπορούν να επισκεφθούν την περίοδο των γιορτών, θα μπορέσουν να μάθουν τα νέα τους από το Διαδίκτυο.
Και μάλιστα, θα έχουν τη δυνατότητα να τους δουν κιόλας.
Οι νέες τεχνολογίες έχουν προβλέψει γι αυτό. Μία κάμερα και ένας υπολογιστής είναι τα εργαλεία που χρειάζονται.
Με τη βοήθεια online υπηρεσιών, όπως το Skype ή το MSN, ο κάθε χρήστης μπορεί να μιλήσει "πρόσωπο με πρόσωπο΄ με τους δικούς του ανθρώπους, που ενδεχομένως βρίσκονται πολύ μακριά του. Επειδή, μάλιστα, οι υπηρεσίες αυτές είναι δωρεάν, ο καθένας μπορεί να ξοδέψει όσο χρόνο θέλει μιλώντας σε έναν ή πολλούς φίλους και γνωστούς στο Διαδίκτυο.
Οι δυνατότητες δεν περιορίζονται , φυσικά, μονάχα στην ομιλία.
Οι υπηρεσίες αυτές παρέχουν την ευκαιρία στους χρήστες να παίξουν μαζί διαδικτυακά παιχνίδια (σκάκι, τάβλι κλπ) να φτιάξουν ομάδες και πολλοί μαζί να παρακολουθήσουν βίντεο να ανταλλάξουν εικόνες και διαδικτυακές κάρτες ή απλώς να χαλαρώσουν μαζί ακούγοντας μουσική.
Οι χρήστες του διαδικτύου , πάλι, που επιθυμούν καινούργιες γνωριμίες για την περίοδο των εορτών ή που ενδεχομένως προτιμούν το γραπτό από τον προφορικό λόγο, δεν χρειάζεται να ψάξουν μακριά. Οι διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τύπου facebook θα λειτουργούν φυσικά χαρίζοντας πληθώρα επιλογών σε όσους το επιθυμούν. Διάφορες "χριστουγεννιάτικες" ομάδες έχουν ήδη δημιουργηθεί στον παγκόσμιο "κοινωνικό" ιστό και το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να δηλώσει συμμετοχή.....
Επίσης μια ξεχωριστή περίπτωση αποτελούν τα μαζικά - και όχι μόνο - διαδικτυακά παιχνίδια.
Εκεί οι παίκτες μπορούν να περάσουν το χρόνο τους με τους συμπαίκτες τους, μιλώντας και διασκεδάζοντας, ενώ παράλληλα θα επιδίδονται σε ασταμάτητα gaming....
....Μπορεί, λοιπόν, να μην αντικαθιστά το οικογενειακό τραπέζι και τη διασκέδαση παρέα με φίλους και συγγενείς, σίγουρα όμως το Διαδίκτυο έχει κάποιες άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις να κάνει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια