Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα 12 Παιδιά του Φωτός – Ένα Αλληγορικό Παραμύθι

«Η Γέννηση δεν είναι η αρχή, ο Θάνατος δεν είναι το τέλος» - Chuang  Tsu

Ήταν πρωί, όταν ο Θεός κοίταξε τα 12 Παιδιά του Φωτός και φύτεψε στο καθένα το σπόρο της ανθρώπινης ζωής. Ένα-ένα τα παιδιά Του βάδισαν μπροστά και παρέλαβαν το δώρο τους.

«Σε σένα, Κριέ, δίνω πρώτα το σπόρο και θα έχεις την τιμή να τον φυτέψεις. Κάθε σπόρος που θα φυτεύεις θα σου αποφέρει ένα εκατομμύριο σπόρους πίσω. Δεν θα έχεις χρόνο να δεις τους σπόρους σου να μεγαλώνουν επειδή όλοι οι σπόροι θα δημιουργούν πολλούς περισσότερους από όσους θα έχεις φυτέψει. Θα είσαι ο πρώτος που θα βάλει στο έδαφος του ανθρώπινου νου τη Δική Μου Ιδέα. Αλλά δεν είναι δουλειά σου να θρέψεις την ιδέα ούτε να την αμφισβητήσεις. Η ζωή σου θα είναι εργασία και η μόνη εργασία που σου δίνω είναι, να ενημερώνεις τους ανθρώπους σχετικά με τη Δημιουργία Μου. Για την καλή δουλειά που θα κάνεις σου δίνω ως δώρο την αρετή της Αυτοεκτίμησης».
Ο Κριός επέστρεψε σιωπηλά στη θέση του.

«Σε σένα Ταύρε δίνω τη δύναμη να κάνεις το σπόρο ουσία. Το έργο σου είναι πολύ σπουδαίο και απαιτεί υπομονή επειδή πρέπει να τελειώσεις ό,τι ξεκίνησε ο αδελφός σου, διαφορετικά οι σπόροι θα χαθούν στον άνεμο. Δεν θα αμφισβητήσεις ούτε θα αλλάξεις γνώμη στη μέση του έργου, ούτε θα εξαρτηθείς από άλλους γι’ αυτό που σου ανέθεσα να κάνεις. Σε σένα δίνω το δώρο της Δύναμης. Χρησιμοποίησέ τη μεσοφία».
Και ο Ταύρος γύρισε στη θέση του.

«Σε σένα Δίδυμε δίνω τις ερωτήσεις χωρίς τις απαντήσεις, έτσι ώστε να κάνεις γνωστό σε όλους τι είναι αυτό που οι άνθρωποι βλέπουν γύρω τους. Δεν θα μάθεις ποτέ για ποιο πράγμα οι άνθρωποι μιλούνε ή ακούνε, αλλά στην αναζήτησή σου για απαντήσεις θα βρεις το δώρο της Γνώσης».
Και ο Δίδυμος γύρισε πίσω στη θέση του.

«Σε σένα Καρκίνε δίνω το έργο να διδάξεις στους ανθρώπους τα συναισθήματα. Η Ιδέα μου για σένα είναι να τους προκαλέσεις γέλιο και κλάμα έτσι ώστε μέσα από ό,τι βλέπουν και πιστεύουν να αναπτύξουν πλήρως τον εσωτερικό τους κόσμο. Γι’ αυτό σου δίνω το δώρο της Οικογένειας, ώστε η πληρότητά σου να πολλαπλασιαστεί».
Και ο Καρκίνος γύρισε πίσω στη θέση του.

«Σε σένα Λέοντα αποδίδω το έργο να παρουσιάσεις τη Δημιουργία Μου με όλη τη λαμπρότητά της στον κόσμο. Αλλά να προσέχεις να μην υπερηφανευτείς και να θυμάσαι πάντα ότι είναι Δική μου η δημιουργία και όχι δική σου. Γιατί αν το ξεχάσεις, οι άνθρωποι θα σε περιφρονήσουν. Το έργο που σου αποδίδω εμπεριέχει μεγάλη χαρά, αν το κάνεις καλά. Γι’ αυτό σε σένα δίνω το δώρο της Τιμής».
Και ο Λέων γύρισε πίσω στη θέση του.

«Σε σένα Παρθένε ζητώ να εξετάσεις τι κάνανε οι άνθρωποι με τη Δημιουργία Μου. Θα διερευνήσεις με έντονο τρόπο πώς την διαχειρίζονται και θα τους υπενθυμίζεις τα λάθη τους ώστε μέσα από εσένα η Δημιουργία Μου να τελειοποιηθεί. Γι’ αυτό σου δίνω το δώρο της Καθαρότητας της Σκέψης».
Και η Παρθένος γύρισε στη θέση της.

«Σε σένα Ζυγέ δίνω την αποστολή της υπηρεσίας, για να έχει επίγνωση ο άνθρωπος των υποχρεώσεών του προς τους άλλους. Αυτό θα τον μάθει τη συνεργασία και την ικανότητα να αντικατοπτρίζει την άλλη πλευρά των ενεργειών του. Θα σε βάλω παντού όπου υπάρχει ασυμφωνία και για τις προσπάθειές σου θα σου δώσω το δώρο της Αγάπης».
Και ο Ζυγός γύρισε στη θέση του.

«Σε σένα Σκορπιέ δίνω ένα πολύ δύσκολο έργο. Θα έχεις την ικανότητα να γνωρίζεις τους νόες των ανθρώπων, αλλά δεν σου επιτρέπω να μιλάς για όσα μαθαίνεις. Πολλές φορές θα πονάς από αυτά που βλέπεις, και στον πόνο σου θα στρέφεις μακριά από Μένα και θα ξεχνάς ότι δεν ήμουν Εγώ αλλά η διαστροφή της Ιδέας Μου, που σου προκάλεσε τον πόνο. Θα δεις τόσα πολλά αναφορικά με τον άνθρωπο που θα τον γνωρίσεις ως ζώο και θα παλέψεις μέσα σου για τα ζωώδη ένστικτά του, τόσο που θα χάσεις το δρόμο σου. Αλλά όταν τελικά έρθεις πίσω σε Μένα, Σκορπιέ, θα σου έχω το υπέρτατο δώρο του Σκοπού».
Και ο Σκορπιός γύρισε στη θέση του

«Τοξότη, σου ζητώ να κάνεις τον άνθρωπο να μάθει να γελά, γιατί επειδή θα παρεξηγεί την Ιδέα Μου θα γίνεται πικρόχολος. Μέσα από το γέλιο θα δίνεις στον άνθρωπο ελπίδα και μέσα από την ελπίδα θα στρέφει τα μάτια του πάλι σε Μένα. Θα αγγίξεις πολλές ζωές, έστω και αν είναι μόνο για ένα λεπτό, και θα γνωρίσεις την ανησυχία των ζωών που θα αγγίζεις. Σε σένα, Τοξότη, δίνω το δώρο της Άπειρης Αφθονίας, για να μπορείς να εξαπλώνεσαι ευρέως και να φτάνεις σε κάθε γωνιά σκότους, φέρνοντας εκεί το φως».
Και ο Τοξότης γύρισε στη θέση του.

«Από σένα, Αιγόκερε, ζητώ το μόχθο του μετώπου σου, ώστε να μάθεις στον άνθρωπο την εργασία. Το έργο σου δεν είναι εύκολο γιατί θα νιώσεις στους ώμους σου όλο τον ανθρώπινο κόπο, αλλά για το ζυγό του φορτίου σου, σου αναθέτω την Ευθύνη για τους ανθρώπους στα χέρια σου».
Και ο Αιγόκερως γύρισε στη θέση του.

«Σε σένα Υδροχόε, δίνω την ιδέα του μέλλοντος ώστε ο άνθρωπος να μπορέσει να δει και άλλες δυνατότητες. Θα νιώσεις τον πόνο της μοναξιάς επειδή δεν σου επιτρέπω να προσωποποιήσεις την Αγάπη Μου. Αλλά επειδή θα στρέψεις τα μάτια των ανθρώπων σε νέες δυνατότητες, σου δίνω το δώρο της Ελευθερίας, ώστε μέσα από την ελευθερία σου να συνεχίσεις να υπηρετείς το ανθρώπινο είδος οποτεδήποτε σε χρειάζεται».
Και ο Υδροχόος γύρισε στη θέση του.

«Σε σένα Ιχθύ, δίνω το πιο δύσκολο έργο όλων. Σου ζητάω να συλλέξεις όλη την ανθρώπινη θλίψη και να την επιστρέψεις σε Μένα. Τα δάκρυά σου στην απώτατη μορφή τους θα είναι τα δικά Μου δάκρυα. Η θλίψη που θα απορροφήσεις θα είναι το αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρανόησης της Ιδέας Μου, αλλά θα δείξεις ευσπλαχνία προς τον άνθρωπο για να μπορέσει να προσπαθήσει ξανά. Για το λόγο αυτό, επειδή το έργο σου είναι το πιο δύσκολο όλων, θα σου δώσω το μεγαλύτερο δώρο όλων. Θα είσαι το μόνο παιδί Μου που θα με κατανοεί. Αλλά αυτό το δώρο της Κατανόησης είναι για σένα μόνο, Ιχθύ, γιατί όταν προσπαθήσεις να την διαδώσεις στους ανθρώπους, αυτοί δεν θα σε προσέξουν».
Και ο Ιχθύς γύρισε στη θέση του.

Μετά ο Θεός είπε: «Το κάθε παιδί από εσάς έχει ένα τμήμα της Ιδέας Μου. Μη κάνετε το λάθος και νομίσετε ότι το τμήμα αποτελεί όλη την Ιδέα Μου, ούτε να επιθυμήσετε να ανταλλάξετε τα τμήματα που σας δόθηκαν, μεταξύ σας. Γιατί ο καθένας σας είναι τέλειος, αλλά αυτό δεν θα το μάθετε μέχρι και οι δώδεκα να γίνετε ΕΝΑ. Τότε είναι που η Ιδέα Μου θα αποκαλυφθεί στον καθένα σας».
Και τα 12 Παιδιά του Φωτός έφυγαν, αποφασισμένα να εκτελέσουν το έργο τους όσο μπορούσαν καλύτερα για να μπορέσουν να λάβουν τα δώρα τους. Όμως δεν είχαν καταλάβει ολότελα το έργο που είχαν να επιτελέσουν και ρώτησαν το Θεό, ο οποίος τους είπε:
«Πιστεύετε ότι τα δώρα των άλλων είναι καλύτερα από το δικό σας. Για το λόγο αυτό σας επιτρέπω να τα ανταλλάξετε.» Και από εκείνη τη στιγμή τα παιδιά ενθουσιάστηκαν καθώς σκέφτηκαν όλες τις δυνατότητες της νέας αποστολής τους.
Ο Θεός όμως χαμογέλασε και τους είπε ξανά: «Θα γυρίσετε πίσω σε Μένα πολλές φορές για να μου ζητήσετε να σας απαλλάξω από την αποστολή σας και κάθε φορά θα σας γίνεται η επιθυμία σας. Θα περάσετε από αμέτρητες ενσαρκώσεις πριν ολοκληρώσετε την αποστολή που σας ανέθεσα.
Σας δίνω άπλετο χρόνο για να την εκτελέσετε, αλλά μόνο όταν την ολοκληρώσετε θα μπορέσετε να είστε μαζί Μου».
AΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟ Martin Shulman

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια