Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νήματα, το νέο trend

Η δερματολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα μιλά για την καινούργια, αναίμακτη μέθοδο που «νικά» τα σημάδια του χρόνου
Χαλάρωση στην κοιλιά, πεσμένο στήθος, πρόσωπο και γλουτοί που κρεμάνε… Ολα τα παραπάνω προβλήματα διορθώνει μέσα σε μία επίσκεψη η αναίμακτη μέθοδος του λίφτινγκ με τα νήματα PDO, που γνωρίζει άνοδο μέσα στα χρόνια της κρίσης.
Είναι ανώδυνη -αφού γίνεται και με τοπική αναισθησία-, ενώ δεν υπάρχει χρόνος ανάρρωσης. «Η μέθοδος δεν αφήνει ουλές, σημάδια, κοκκινίλα, οίδημα. Κάποιος μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του αμέσως μετά, χωρίς να φαίνεται κάτι» τονίζει η δερματολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του κέντρου δερματολογίας CosmeticDermaMedicine, που εφαρμόζει το αναίμακτο λίφτινγκ σε πρόσωπο και σώμα.
Η πρωτοποριακή τεχνολογία των νημάτων PDO χρησιμοποιείται εδώ και περίπου έναν χρόνο στην Ελλάδα, προσφέροντας νεανική όψη σε πρόσωπο, λαιμό, μπράτσα, γλουτούς, μηρούς, κοιλιά, ακόμα και γόνατα. Το μεγάλο ατού τους είναι ότι μέσα σε μία συνεδρία προσφέρουν σύσφιγξη χωρίς χειρουργείο. Επιπλέον, είναι απορροφήσιμα, ενώ το υλικό τους, η πολυδιοξανόνη, έχει χρησιμοποιηθεί πολλά χρόνια στην ιατρική (π.χ. στην καρδιολογία). Το ότι έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία μέσα στον χρόνο και ότι δεν μοιάζουν με τα νήματα που έχουν συνδεθεί με επιπλοκές στο παρελθόν (π.χ. τα νήματα τύπου ψαροκόκαλο) μειώνουν έως και μηδενίζουν τις πιθανότητες για επιπλοκές. Γι’ αυτό, εξάλλου, κάποιος μπορεί να ακολουθήσει τις κοινωνικές υποχρεώσεις του αμέσως μετά.
Επιπλέον, όπως τονίζει η δρ Τσιατούρα, τα νήματα PDO μπορούν να εφαρμοστούν σε δύσκολα σημεία, όπως η περιοχή κάτω από τα βλέφαρα, ο λαιμός, οι γλουτοί και τα γόνατα. Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και εισάγονται πλάγια, κάθετα, οριζόντια.
Δημιουργούν κολλαγόνο
Συγκεκριμένα, τα νήματα δρουν με δύο τρόπους. Οπως αναφέρει η δερματολόγος δρ Τσιατούρα, «η ανόρθωση του δέρματος με τα νήματα PDO λειτουργεί ως εξής: Από τη μία προσφέρουν ανάρτηση. Τα εισάγουμε κάτω από το δέρμα χωρίς να δημιουργήσουμε οπές και οδηγούν σε lift που διορθώνει τη χαλάρωση. Από την άλλη, τα νήματα προκαλούν κολλαγονογένεση. Αυτό συμβαίνει επειδή το πλέγμα που δημιουργείται κάτω από το δέρμα οδηγεί τον οργανισμό να “απαντήσει” με παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, υπεύθυνα για τη σφριγηλότητα του δέρματος. Με τη μέθοδο αυτή λοιπόν όχι μόνο έχουμε ανόρθωση, αλλά και καλύτερη ποιότητα δέρματος».
Τα νήματα PDO απορροφώνται σταδιακά μέσα σε έξι με οκτώ μήνες και η δράση τους διαρκεί κατά μέσο όρο ενάμισι με δύο χρόνια. Η τιμή της εφαρμογής τους ποικίλλει και εξαρτάται από την έκταση της χαλάρωσης και τον αριθμό των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν.
Ωστόσο, τα νήματα δεν είναι η μοναδική μέθοδος που έχει στη διάθεσή του κάποιος σήμερα για να νικήσει τη χαλάρωση του δέρματος. Οπως εξηγεί η γιατρός, μία ακόμα λιγότερο τραυματική μέθοδος είναι η θεραπεία UltrasoundRF. Πρόκειται για συνδυασμό υπερήχων και ραδιοσυχνοτήτων που χαρίζουν σύσφιγξη ανώδυνα και αναίμακτα μέσα σε έναν κύκλο τουλάχιστον πέντε συνεδριών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια