Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιγαντιαία λουλούδια φώτα

"Warde" είναι μια εγκατάσταση των HQ Αρχιτέκτονες, που βρίσκεται στην πλατεία Vallero, στην καρδιά της Ιερουσαλήμ, τοποθετημένο στην είσοδο της κύριας ανοικτής αγοράς και σε ένα σταθμό τραμ. Αποτελείται από 2 πόδια-κοτσάνια, 10 μέτρα ψηλό και τελειώνει σε φουσκωτά λουλούδια. Η εγκατάσταση αποτελεί μέρος της προσπάθειας του Δήμου για τη βελτίωση του αστικού χώρου του κέντρου της πόλης.
Η πλατεία ήταν σε κακή κατάσταση. Διαιρούμενη με το τραμ σε δύο αστικούς χώρους, με τις αναπόφευκτες αστικές εγκαταστάσεις, όπως ένα κάδο κομποστοποίησης απορριμμάτων και του υποσταθμού ηλεκτρικής ενέργειας.
Πρόθεση του Warde δεν ήταν να πολεμήσει το χάος, αλλά αντ 'αυτού να προσπαθήσει να "ενισχυθεί ο αστικός χώρος" για να εξαπλωθεί γύρω από τέτοια φανταστικά στοιχεία που θα μπορούσε να ξεπεράσει την πραγματικότητα της πλατείας από τη μία πλευρά και από την άλλη να είναι σε θέση να δείξει τη ρεαλιστική κατάσταση της Ιερουσαλήμ.
Τέσσερα γιγαντιαία λουλούδια είχαν τοποθετηθεί προσεκτικά για να είναι σε θέα από όλα τα γύρω μέρη, από την πλατεία και την αγορά και γύρω από το ξενοδοχείο. Κάθε πέταλο είναι ξεχωριστά φουσκωμένα και αντιδρά με την κατάσταση γύρω από αυτό, έτσι ώστε κάθε φορά που οι πεζοί περπατούν με τα λουλούδια να φουσκώνουν και να ανοίγουν και στη συνέχεια να ξεφουσκώνουν



Αν ένας περαστικός ψάχνει για μια στιγμή σκιάς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, το λουλούδι θα φουσκώσει και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι να φύγει το άτομο. Όταν το τραμ πλησιάζει τον σταθμό, και τα τέσσερα λουλούδια θα διογκωθούν ταυτόχρονα και σηματοδοτούν τους πελάτες να βιαστούν, αν θέλουν να πάρουν το τραμ. Ο αστικός χώρος αντιδρά ξαφνικά στους ανθρώπους που τον χρησιμοποιήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια