Το γνωστό σε όλους μας sandwich φτιαγμένο από τα χεράκια σας, με αγνά, παρθένα υλικά και μικρές παραλλαγές για μερακλήδες.
Υλικά12 φέτες ψωμί για τοστ
8 φέτες μπέικον
8 φέτες γαλοπούλα
8 φέτες τυρί για τοστ
4 αυγά βραστά σφιχτά και καθαρισμένα
8 ροδέλες ντομάτας
4 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
4 κουταλιές μαγιονέζα
Φύλλα μαρουλιού
Πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα.
Τοποθετούμε το μπέικον σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε ως ότου ροδίσει.
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα κι απλώνουμε το μείγμα στα ψημένα ψωμάκια.
Σε τέσσερις από τις αλειμμένες φέτες ψωμιού βάζουμε από δύο φέτες τυρί, δύο φέτες γαλοπούλα και δύο ροδέλες ντομάτας.
Σκεπάζουμε με μια δεύτερη αλειμμένη φέτα και τοποθετούμε πάνω της ένα φύλλο μαρουλιού κι ένα βραστό αυγό κομμένο σε ροδέλες.
Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού, προσθέτοντας από πάνω δύο φέτες μπέικον.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε τέσσερα σάντουιτς συνολικά. Κόβουμε τα σάντουιτς στη μέση.
Τα σερβίρουμε, φυσικά, με τηγανιτές πατάτες.
Μια ελαφριά σπιτική έκδοση του γνωστού club sandwich.
Υλικά:
* 3 φέτες ψωμί του τοστ σικάλεως
* 2 φέτες γαλοπούλα για τοστ με χαμηλά λιπαρά
* 2 φέτες τυρί light (π.χ. Milner)
* 3 κ.γ. μαγιονέζα light
* 1 φύλλο μαρούλι
* 2 φέτες ντομάτα
* + 4 οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση:
* Πλένουμε το μαρούλι και την ντομάτα και τα στεγνώνουμε.
Κόβουμε το μαρούλι στην μέση.
* Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού (είτε στην τοστιέρα, είτε στο γκριλ για 1' απο την κάθε πλευρά).
* Παίρνουμε την πρώτη φρυγανισμένη φέτα ψωμιού και αλείφουμε με μαγιονέζα,βάζουμε μαρούλι,τυρί,γαλοπούλα και μια φέτα ντομάτα.
* Βάζουμε από πάνω την άλλη φέτα ψωμιού αφού την αλείψουμε και αυτή με μαγιονέζα και απο τις 2 πλευρές όμως.
* Συνεχίζουμε βάζοντας τυρ.ι,γαλοπούλα,ντομάτα και μαρούλι.
* Βάζουμε και την τελευταία φέτα ψωμιού που και αυτή την έχουμε αλείψει ελαφρά με μαγιονέζα.
*Τοποθετούμε τις οδοντογλυφίδες και κόβουμε με διαγώνια.
* Ανοίγουμε τις γωνίτσες μας σε ένα πιάτο και συνοδεύουμε με λίγη κέτσαπ.
Έτοιμο!
Το πιάτο σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές, για να ολοκληρωθεί το έγκλημα
8 φέτες μπέικον
8 φέτες γαλοπούλα
8 φέτες τυρί για τοστ
4 αυγά βραστά σφιχτά και καθαρισμένα
8 ροδέλες ντομάτας
4 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
4 κουταλιές μαγιονέζα
Φύλλα μαρουλιού
Πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα.
Τοποθετούμε το μπέικον σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε ως ότου ροδίσει.
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα κι απλώνουμε το μείγμα στα ψημένα ψωμάκια.
Σε τέσσερις από τις αλειμμένες φέτες ψωμιού βάζουμε από δύο φέτες τυρί, δύο φέτες γαλοπούλα και δύο ροδέλες ντομάτας.
Σκεπάζουμε με μια δεύτερη αλειμμένη φέτα και τοποθετούμε πάνω της ένα φύλλο μαρουλιού κι ένα βραστό αυγό κομμένο σε ροδέλες.
Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού, προσθέτοντας από πάνω δύο φέτες μπέικον.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε τέσσερα σάντουιτς συνολικά. Κόβουμε τα σάντουιτς στη μέση.
Τα σερβίρουμε, φυσικά, με τηγανιτές πατάτες.
Club sandwich γαλοπούλας, το ελαφρύ!
Υλικά:
* 3 φέτες ψωμί του τοστ σικάλεως
* 2 φέτες γαλοπούλα για τοστ με χαμηλά λιπαρά
* 2 φέτες τυρί light (π.χ. Milner)
* 3 κ.γ. μαγιονέζα light
* 1 φύλλο μαρούλι
* 2 φέτες ντομάτα
* + 4 οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση:
* Πλένουμε το μαρούλι και την ντομάτα και τα στεγνώνουμε.
Κόβουμε το μαρούλι στην μέση.
* Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού (είτε στην τοστιέρα, είτε στο γκριλ για 1' απο την κάθε πλευρά).
* Παίρνουμε την πρώτη φρυγανισμένη φέτα ψωμιού και αλείφουμε με μαγιονέζα,βάζουμε μαρούλι,τυρί,γαλοπούλα και μια φέτα ντομάτα.
* Βάζουμε από πάνω την άλλη φέτα ψωμιού αφού την αλείψουμε και αυτή με μαγιονέζα και απο τις 2 πλευρές όμως.
* Συνεχίζουμε βάζοντας τυρ.ι,γαλοπούλα,ντομάτα και μαρούλι.
* Βάζουμε και την τελευταία φέτα ψωμιού που και αυτή την έχουμε αλείψει ελαφρά με μαγιονέζα.
*Τοποθετούμε τις οδοντογλυφίδες και κόβουμε με διαγώνια.
* Ανοίγουμε τις γωνίτσες μας σε ένα πιάτο και συνοδεύουμε με λίγη κέτσαπ.
Έτοιμο!
Το πιάτο σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές, για να ολοκληρωθεί το έγκλημα
Μπορείτε όμως να το κάνετε λίγο μικρότερο , αν ψήσετε τις «τηγανητές» πατάτες στο φούρνο (εδώ θα τις βρείτε).
Υλικά για 2 άτομα :
Υλικά για 2 άτομα :
- 6 φέτες ψωμί του τοστ ( 3 για κάθε κλάμπ)
- 4 φέτες μπέικον
- 2 φέτες γαλοπούλα ή καπνιστό ζαμπόν
- 2 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
- 2 φύλλα μαρούλι
- 3-4 φέτες ντομάτας
- μαγιονέζα
- παρμεζάνα τριμμένη ( προαιρετικά )
- Ψήνουμε το μπέικον σε ψηστιέρα ( ή και στην τοστιέρα) , και το κόβουμε στη μέση.
- Ψήνουμε και τις φέτες του τοστ μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές .(αφού καθαρίσουμε το περιττό λίπος από την τοστιέρα)
- Αλείφουμε μαγιονέζα στην πρώτη φέτα και από πάνω βάζουμε το μαρούλι, την γαλοπούλα ή το ζαμπόν και το τυρί .
- Σκεπάζουμε με την δεύτερη φέτα . Την αλείφουμε κι αυτή με μαγιονέζα και προσθέτουμε την ντομάτα και το μπέικον .
- Πάνω στο μπέικον πασπαλίζουμε προαιρετικά λίγη τριμμένη παρμεζάνα και καπακώνουμε με την τελευταία φέτα
- Βάζουμε οδοντογλυφίδες στο κέντρο κάθε πλευράς του σάντουιτς και κόβουμε διαγώνια με ένα μαχαίρι ώστε να σχηματιστούν 4 τρίγωνα .
Club sandwich με ζυμωτό ψωμί και Philadelphia
Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά:
1.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα φιλέτα κοτόπουλο, τα οποία έχετε κόψει οριζοντίως στα δύο έτσι ώστε να ψηθούν πιο γρήγορα.
2.Στο ίδιο τηγάνι ψήνετε για 2-3 λεπτά το μπέικον έτσι ώστε να γίνει τραγανό.
3.Πλένετε καλά το σπανάκι και τις τομάτες, τις οποίες κόβετε οριζόντια σε λεπτές φέτες. Κόβετε σε τέσσερις φέτες τα αυγά που έχετε ήδη βράσει.
4.Παίρνετε την πρώτη φέτα του ζυμωτού ψωμιού και την αλείφετε με Philadelphia Light, στη συνέχεια τοποθετείτε λίγα φύλλα σπανάκι, το μισό φιλέτο κοτόπουλο και τη φέτα τυρί για τοστ. Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
5.Στη συνέχεια, αλείφετε με Philadelphia Light τη δεύτερη φέτα ψωμιού, την τοποθετείτε από πάνω, βάζετε τις φέτες τομάτας, σπανάκι, το αυγό και τέλος, το μπέικον.
6.Κλείνετε το club sandwich με μια τελευταία φέτα ψωμί.
7.Κόβετε το sandwich διαγώνια με πριονωτό μαχαίρι στα τέσσερα τοποθετώντας τέσσερις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε εάν θέλετε με τηγανητές πατάτες ή σαλάτα.
Υλικά (για 2 άτομα)
6 φέτες ψωμί του τοστ
2 αυγά βραστά κομμένα σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε λεπτές φέτες
50 γραμ. ροκά
λίγο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (το χυμό του)
αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
πάπρικα γλυκιά
βούτυρο για το ψωμί του τοστ
Για τη sauce
2 αυγά βραστά κομμένα σε μικρά κυβάκια
3 κουτ. της σούπας μαγιονέζα
1 κουτ. της σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
½ κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
Τα ανακατεύουμε τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά να μαριναριστούν.
Ετοιμάζουμε τη sauce: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά που έχουμε κόψει σε κυβάκια μαζί με τη μαγιονέζα, τη κάπαρη, και το δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αλείφουμε το ψωμί με λίγο βούτυρο και τις ψήνουμε.
Ετοιμάζουμε το Club Sandwich: Τοποθετούμε σε ένα πιάτο μια φέτα ψωμί, ρόκα,sauce πάλι ψωμί κολοκυθάκια αυγό σε ροδέλες πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και πάπρικα και σερβίρουμε.
Μερίδες για 24 τρίγωνα
Προετοιμασία 20΄
Παρασκευή 40΄
Ψήσιμο 15΄ για κάθε βάση
Μερίδες: 4
Υλικά:
- 6 φέτες μπέικον
- 4 αυγά βραστά
- 3 μικρές τομάτες
- 12 φύλλα σπανάκι
- 100 γρ PHILADELPHIA Light
- 4 φέτες τυρί για τοστ
- 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα στα δύο οριζοντίως
- λίγο ελαιόλαδο
- 12 φέτες ζυμωτό ψωμί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα φιλέτα κοτόπουλο, τα οποία έχετε κόψει οριζοντίως στα δύο έτσι ώστε να ψηθούν πιο γρήγορα.
2.Στο ίδιο τηγάνι ψήνετε για 2-3 λεπτά το μπέικον έτσι ώστε να γίνει τραγανό.
3.Πλένετε καλά το σπανάκι και τις τομάτες, τις οποίες κόβετε οριζόντια σε λεπτές φέτες. Κόβετε σε τέσσερις φέτες τα αυγά που έχετε ήδη βράσει.
4.Παίρνετε την πρώτη φέτα του ζυμωτού ψωμιού και την αλείφετε με Philadelphia Light, στη συνέχεια τοποθετείτε λίγα φύλλα σπανάκι, το μισό φιλέτο κοτόπουλο και τη φέτα τυρί για τοστ. Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
5.Στη συνέχεια, αλείφετε με Philadelphia Light τη δεύτερη φέτα ψωμιού, την τοποθετείτε από πάνω, βάζετε τις φέτες τομάτας, σπανάκι, το αυγό και τέλος, το μπέικον.
6.Κλείνετε το club sandwich με μια τελευταία φέτα ψωμί.
7.Κόβετε το sandwich διαγώνια με πριονωτό μαχαίρι στα τέσσερα τοποθετώντας τέσσερις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε εάν θέλετε με τηγανητές πατάτες ή σαλάτα.
ΚΛΑΜΠ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ με αυγά
6 φέτες ψωμί του τοστ
2 αυγά βραστά κομμένα σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε λεπτές φέτες
50 γραμ. ροκά
λίγο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (το χυμό του)
αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
πάπρικα γλυκιά
βούτυρο για το ψωμί του τοστ
Για τη sauce
2 αυγά βραστά κομμένα σε μικρά κυβάκια
3 κουτ. της σούπας μαγιονέζα
1 κουτ. της σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
½ κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
Τα ανακατεύουμε τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά να μαριναριστούν.
Ετοιμάζουμε τη sauce: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά που έχουμε κόψει σε κυβάκια μαζί με τη μαγιονέζα, τη κάπαρη, και το δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αλείφουμε το ψωμί με λίγο βούτυρο και τις ψήνουμε.
Ετοιμάζουμε το Club Sandwich: Τοποθετούμε σε ένα πιάτο μια φέτα ψωμί, ρόκα,sauce πάλι ψωμί κολοκυθάκια αυγό σε ροδέλες πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και πάπρικα και σερβίρουμε.
Γλυκό κλαμπ σάντουιτς - Sweet club sandwich
Μια πράσινη, μια λευκή και μια σοκολατένια στρώση συνθέτουν το εναλλακτικό κλαμπ σάντουιτς των γλυκατζήδων.Μερίδες για 24 τρίγωνα
Προετοιμασία 20΄
Παρασκευή 40΄
Ψήσιμο 15΄ για κάθε βάση
Υλικά
Για τη βάση αμυγδάλου
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
90 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
3 ασπράδια αυγών
Για τη βάση φιστικιού
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. φιστίκια, αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
90 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
3 ασπράδια αυγών
Για τη βάση σοκολάτας
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
90 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
3 ασπράδια αυγών
20 γρ. κακάο
Για τη γέμιση
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% - 36% κακάο
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Διαδικασία
Βάσεις:
Για κάθε βάση ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC.
Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα σε φύλλο διαστάσεων 36x28 εκ. και πάχους περίπου 0,5 εκ., σκεπάζουμε με μία ακόμη λαδόκολλα και πιέζουμε ώστε να κολλήσει.
Αυτό το κάνουμε για να μην πιάσει κρούστα η επιφάνεια κατά το ψήσιμο και να έχει υφή μαλακού ψωμιού.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τις βάσεις να κρυώσουν.
Γέμιση:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, λίγο πριν βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει μια λεία κρέμα.
Αν παραμένουν κομμάτια σοκολάτας που δεν λιώνουν, μεταφέρουμε το μείγμα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει ή ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί τόσο ώστε να αλείφεται.
Συναρμολόγηση:
Απλώνουμε στην πρώτη βάση τη μαρμελάδα.
Τοποθετούμε πάνω από αυτή την άλλη βάση, έπειτα απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα και από πάνω βάζουμε την τρίτη βάση.
Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων 9x9 εκ. και κάθε κομμάτι το κόβουμε διαγωνίως ώστε να έχουμε 2 τρίγωνα.
Τα «πιάνουμε» με μια οδοντογλυφίδα.
ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ
Για τη βάση αμυγδάλου
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
90 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
3 ασπράδια αυγών
Για τη βάση φιστικιού
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. φιστίκια, αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
90 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
3 ασπράδια αυγών
Για τη βάση σοκολάτας
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
90 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
3 ασπράδια αυγών
20 γρ. κακάο
Για τη γέμιση
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% - 36% κακάο
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Διαδικασία
Βάσεις:
Για κάθε βάση ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC.
Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα σε φύλλο διαστάσεων 36x28 εκ. και πάχους περίπου 0,5 εκ., σκεπάζουμε με μία ακόμη λαδόκολλα και πιέζουμε ώστε να κολλήσει.
Αυτό το κάνουμε για να μην πιάσει κρούστα η επιφάνεια κατά το ψήσιμο και να έχει υφή μαλακού ψωμιού.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τις βάσεις να κρυώσουν.
Γέμιση:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, λίγο πριν βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει μια λεία κρέμα.
Αν παραμένουν κομμάτια σοκολάτας που δεν λιώνουν, μεταφέρουμε το μείγμα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει ή ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί τόσο ώστε να αλείφεται.
Συναρμολόγηση:
Απλώνουμε στην πρώτη βάση τη μαρμελάδα.
Τοποθετούμε πάνω από αυτή την άλλη βάση, έπειτα απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα και από πάνω βάζουμε την τρίτη βάση.
Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων 9x9 εκ. και κάθε κομμάτι το κόβουμε διαγωνίως ώστε να έχουμε 2 τρίγωνα.
Τα «πιάνουμε» με μια οδοντογλυφίδα.
ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ








0 Σχόλια