Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φυσικές θεραπείες για την προστασία του δέρματος σας

Οι φυσικές θεραπείες στοχεύουν στην ενίσχυση της ικανότητας αυτοπροστασίας του δέρματος, βελτιώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και καλυτερεύουν τη ροή του αίματος.
Η αλόη βέρα με καταγωγή από την Αφρική, η αλόη βέρα έχει κερδίσει την προσοχή των καταναλωτών όλου του κόσμου, γιατί το ζελέ της έχει την ιδιότητα να προστατεύει το δέρμα.
Όντας ιδιαίτερα πλούσιο σε νερό και πολύτιμα ενεργά συστατικά, όπως πολυσακχαρίτες, πηκτίνες, αμινοξέα και βιταμίνες, η αλόη διακρίνεται ακόμα για την ενυδατική, μαλακτική, επουλωτική και αντιφλεγμονώδη δράση της.
Γι’ αυτό ενδείκνυται ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση δύο κοινών καλοκαιρινών διαταραχών, των ηλιακών ερυθημάτων και των τσιμπημάτων εντόμων.
Αυτός είναι ο λόγος που συμπεριλαμβάνεται και στη σύνθεση πολλών αντηλιακών προϊόντων, κυρίως after-sun.

Η γλυκόριζα για μία άμεση αναζωογονητική και ανακουφιστική δράση, ιδιαίτερα χρήσιμη μπορεί να φανεί η γλυκόριζα.
Απλώστε το αφέψημά της πάνω στις ερεθισμένες περιοχές του δέρματός σας.
Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις, αντιαλλεργικές και αντικνησμικές της ιδιότητες, η γλυκόριζα προσφέρει ανακούφιση.
Η ευεργετική δράση της οφείλεται σε δύο βασικά ενεργά συστατικά του φυτού, το γλυκυρριζικό οξύ που έχει παρόμοια δράση με την κορτιζόνη, και τη γλυκυρριζίνη που διακρίνεται για την αντιοξειδωτική δράση της.
Για να ενισχύσετε το δροσιστικό αποτέλεσμα της κομπρέσας, μπορείτε να προσθέσετε στο αφέψημα της γλυκόριζας (λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά) ένα κουταλάκι από φύλλα δυόσμου.

Η πρόπολη για τα ερυθήματα και τις κοκκινίλες που σχετίζονται με την έκθεση στο ήλιο, ιδιαίτερη βοήθεια μπορεί να προσφέρει η πρόπολη.
Το προϊόν της κυψέλης έχει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση, καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ικανές να περιορίζουν γρήγορα τα συμπτώματα του πρηξίματος και την κλασική κοκκινίλα του ερυθήματος.
Στην αγορά, κυκλοφορεί με τη μορφή αλοιφής, κρέμας και ελαίου.

Το καρότο είναι ένα από τα πιο κλασικά φυσικά συμπληρώματα διατροφής που προετοιμάζει το δέρμα για ένα χρυσαφένιο και ασφαλές μαύρισμα, είναι το απόσταγμα του καρότου, το οποίο εγγυάται ελαστικότητα και ενυδάτωση της επιδερμίδας.
Όπως και πολλά άλλα τρόφιμα κοκκινο-πορτοκαλί χρώματος, αυτή η ρίζα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά άλατα, αλλά κυρίως σε Β-καροτίνη και βιταμίνες Β1 και C.

Η β-καροτίνη έχει ιδιαίτερο ευεργετικό ρόλο για το δέρμα, αφού φτάνει στο συκώτι και μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, το απόσταγμα του καρότου είναι σε θέση να διεγείρει τις φυσικές ικανότητες προστασίας του δέρματος, προστατεύοντάς το από την επίθεση των υπεριωδών ακτινών και ευνοώντας τη σωστή ανάπτυξη και αποκατάσταση των τυχόν κατεστραμμένων ιστών.

Τα συμπληρώματα διατροφής με βάση το καρότο ευνοούν το μαύρισμα και βελτιώνουν τη συνολική όψη του δέρματος, που διατηρεί έτσι την απαλότητα και την ελαστικότητά του, αλλά κυρίως την μέγιστη αντίστασή του απέναντι στην επιθετική δράση των ηλιακών ακτινών.
ourlife

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια