Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πλάκα στα δόντια: Πώς θα απαλλαγείτε

Πώς θα απαλλαγείτε από την πλάκα στα δόντια χωρίς επίσκεψη στον οδοντίατρο;
Αν ανήκετε στην ομάδα των ανθρώπων που φοβάται να επισκεφθεί τον οδοντίατρο, τότε οι τρεις πρωτάκουστες συνταγές που θα δείτε θα είναι “μουσική” στα δικά σας αυτιά.
Η πλάκα είναι μια πάθηση που είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης βακτηρίων που προκαλούν φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα). Αν θέλετε να απαλλαγείτε από την πλάκα οριστικά, θα πρέπει, εκτός από το τακτικό και ενδελεχές βούρτσισμα των δοντιών, να κάνετε και μερικά πράγματα επιπλέον.
Αν ανήκετε στην ομάδα των ανθρώπων που φοβάται να επισκεφθεί τον οδοντίατρο, τότε οι παρακάτω μέθοδοι θα είναι “μουσική” στα δικά σας αυτιά. Πρόκειται για απλές, αλλά επιβεβαιωμένες σπιτικές θεραπείες για να μειώσετε την πλάκα στα δόντια σας.
Η πλάκα σχηματίζει “πουρί”, όταν συσσωρευτεί στα δόντια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με την κατανάλωση ορισμένων μαλακών και κολλωδών τροφών με άφθονους υδατάνθρακες (γλυκά, άσπρο ψωμί, μπισκότα, ζαχαρωμένα φρούτα), συμβάλλουμε στον σχηματισμό πλάκας στα δόντια.
Οι παρακάτω συνταγές είναι οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε την πλάκα εύκολα χωρίς να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας:
Συνταγή 1 Συστατικά:
-30 γραμμάρια από κέλυφος καρυδιού
-Νερό
Προετοιμασία:
Βάλτε το καρυδότσουφλο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε νερό και φέρτε το σε βράση για 15 λεπτά. Πλύνετε τα δόντια σας (κάντε μπουκώματα) με αυτό το νερό για 5 λεπτά. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ.
Συνταγή 2
Συστατικά:
-Ηλιόσποροι (4 κουταλάκια του γλυκού)
-Ανθός από λεμόνι Lime (4 κουταλάκια του γλυκού)
-1 λίτρο νερού
Προετοιμασία:
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ με νερό και βράστε το για 30 λεπτά. Πλύνετε τα δόντια σας με αυτό το διάλυμα μετά από κάθε γεύμα.
Συνταγή 3
Το μηλόξυδο είναι επίσης πολύ χρήσιμο, αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο μια φορά την εβδομάδα, επειδή είναι και αρκετά όξινο. Χρησιμοποιήστε λίγο μηλόξυδο για το βούρτσισμα των δοντιών σας και κάντε και λίγες γαργάρες. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα το καταπιείτε. Πλύνετε το στόμα σας με νερό, ώστε να αποφευχθεί η ζημιά στο σμάλτο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια