Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πείτε ναι στα αυγά

Τα αυγά θεωρούνται από τις πιο καλές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό γι΄αυτό οι διατροφολόγοι τα συστήνουν για τη διατροφή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Και αυτό γιατί:

Τα αυγά έχουν μια υψηλή θρεπτική πυκνότητα επειδή, αναλογικά προς τις θερμίδες τους, παρέχουν 12% της καθημερινής ανάγκης ενός οργανισμού σε πρωτεΐνη, μαζί με μια ευρεία ποικιλία άλλων θρεπτικών ουσιών όπως η βιταμίνη Α, B6, B12, ο σίδηρος, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος.
Με ακριβώς 75 θερμίδες, ένα αυγό, αποτελεί σημαντική διατροφή για σχετικά λίγες θερμίδες.
Η ποιότητα της πρωτεΐνης των αυγών είναι τόσο υψηλή που οι επιστήμονες χρησιμοποιούν συχνά τα αυγά ως μέτρο σύγκρισης της ποιότητας της πρωτεΐνης άλλων τροφών.
Όλα τα σημαντικά αμινοξέα και οι δομικές μονάδες της πρωτεΐνης του σώματος, βρίσκονται σε ένα αυγό στις σωστές αναλογίες για τις ανάγκες του οργανισμού.
Τα δύο τρίτα του λίπους σε ένα αυγό είναι υγιή ακόρεστα.
Αυτά τα λίπη βοηθούν το σώμα να απορροφήσει θρεπτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες Α, Δ, Ε και Κ.
Το αυγό είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα πρωτεΐνης.
Το αυγό είναι κατάλληλη τροφή για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
H λέκιθος είναι μια άριστη πηγή χολίνης, μια θρεπτική ουσία που θεωρείται ουσιαστική για την ανθρώπινη υγεία.
Είναι απαραίτητη για το σχηματισμό του ιστού του εγκεφάλου και της μνήμης και μπορεί επίσης να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι δύο πρόσφατα αναγνωρισμένες θρεπτικές ουσίες που περιέχουν τα αυγά.
Η κατανάλωση λουτεΐνης και ζεαξανθίνης έχει αποδειχθεί ότι χαμηλώνει σημαντικά τον κίνδυνο ηλικιακού εκφυλισμού (AMD), μια από τις κύριες αιτίες της απώλειας όρασης, που έχει επιπτώσεις στους ανθρώπους άνω των 65.
Επιπλέον, υπάρχει λιγότερη πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη, που συνοδεύει συχνά τη γήρανση.
Για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος, έρευνες δείχνουν ότι η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης από την κατανάλωση αυγών, όταν συνδέεται με μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων, μπορεί να σταθεροποιήσει την περιεκτικότητα της ζάχαρης στο αίμα και να μειώσει τα γεύματα.
Η κατανάλωση αυγών είναι ευεργετική ειδικά για τα παιδιά.
Η πρωτεΐνη βοηθά να χτισθούν σωστά οι μύες των νεαρών ατόμων.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια