Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Υαλουρονικό οξύ: 3 λύσεις

Λάμπει, είναι ενυδατωμένο και γεμάτο νεανικό σφρίγος: Έτσι δείχνει το πρόσωπο όταν είμαστε γύρω στα 20.
Ο οργανισμός παράγει υαλουρονικό οξύ, που εντοπίζεται στις στιβάδες κάτω από την επιδερμίδα. Πρόκειται για μια ουσία-κλειδί που ....

διατηρεί τα επίπεδα της ενυδάτωσης στα φυσιολογικά και εμποδίζει την υγρασία να εξατμιστεί.
Καθόλου περίεργο λοιπόν που όσο είμαστε νέοι το δέρμα είναι φωτεινό και πιο σφριγηλό.
Έλα όμως που η παραγωγή του υαλουρονικού αρχίζει και μειώνεται μετά τα 30, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να γίνονται πιο έντονες και το πρόσωπο να μοιάζει κουρασμένο.
Σε αυτό το σημείο χρειαζόμαστε ενέσιμο υαλουρονικό οξύ που μιμείται το δικό μας και μπορεί να εφαρμοστεί ως εξής:

1) Μεσοθεραπεία με ή χωρίς ένεση
«Αν μια κοπέλα είναι γύρω στα 20+ και έχει αφυδατωμένο δέρμα λίγα μικρά τσιμπηματάκια με τη βελόνα αρκούν για να εισάγουμε υαλουρονικό οξύ. Από την άλλη, στα 30+ η μεσοθεραπεία θα σβήσει τις ρυτιδούλες. Μια άλλη επιλογή είναι το Dermapen, μια πολύ μικρή συσκευή που μοιάζει με στυλό και το εισάγει σχετικά ανώδυνα» εξηγεί η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας & Laser της Cosmetic Derma Medicine. Η θεραπεία είναι ιδανική και για δέρμα θαμπό, κουρασμένο, με μαύρους κύκλους.

2) Το filler για πλούσια ζυγωματικά
Με το πέρασμα του χρόνου τα ζυγωματικά αδειάζουν, αλλά και άλλες περιοχές όπως τα χέρια χάνουν τον όγκο τους ενώ οι ρινοπαρειακές αύλακες βαθαίνουν. «Σε αυτή την περίπτωση χρειαζόμαστε υαλουρονικό οξύ με μεγάλο μοριακό βάρος που εισάγεται πιο βαθιά και μένει για 6-12 μήνες τουλάχιστον» εξηγεί η δερματολόγος. Το νέο σας filler θα χαρίσει όγκο και σταδιακά τους επόμενους μήνες θα απορροφηθεί.

3) Η κρέμαΜην περιμένετε ότι η κρέμα προσφέρει αποτέλεσμα εξίσου καλό με μια ενέσιμη θεραπεία στο ιατρείο. Από τα προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, η δερματολόγος προτείνει αντιηλιακό με την συγκεκριμένη ουσία, ειδικά αν έχετε αφυδατωμένη επιδερμίδα. Σε περίπτωση ακμής, χρειάζεστε εξειδικευμένα προϊόντα.
Δρ Αμαλία Τσιατούρα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια