Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζυγός Χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά

Ο Ζυγός είναι το 7ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το πρώτο από τα ζώδια του φθινοπώρου, γι αυτό και σηματοδοτεί την αρχή του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Ζυγού από τις 23 Σεπτεμβρίου ως τις 22 Οκτωβρίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Παρορμητική. Στοιχείο του είναι ο Αέρας. Κυβερνήτης του Ζυγού είναι η Αφροδίτη. Εδώ, ο Κρόνος βρίσκεται σε έξαρση, ο Άρης και ο Πλούτωνας σε αδυναμία, ο Ήλιος σε πτώση.
Στοιχείο: Αέρας
Προτερήματα:Διπλωματικός, ρομαντικός, κοινωνικός, ιδεαλιστής
Μειονεκτήματα:Αφελής, ερωτύλος, φιλάρεσκος, αναποφάσιστος
Κυρίαρχος Πλανήτης: Αφροδίτη
Σύμβολο: Ζυγαριά
Απόφθεγμα: Σταθμίζω
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Νεφρά
Λίθοι: Ζαφείρι, νεφρίτης
Φυτά: Μαργαρίτες, τριαντάφυλλα, λεύκες
Χρώματα: Έντονο ροζ, βαθύ μπλε
Ταιριάζει με: Υδροχόο, Κριό, Ταύρο
Διάσημοι Παρθένοι: Μπριζίτ Μπαρντό, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, Λουτσιάνο Παβαρόττι, Ντέμπορα Κερ, Μάργκαρετ Θάτσερ, Σκοτ Φιτζέρλαντ, Ελέονορ Ρούσβελτ, Χάρολντ Πίντερ, Ουίλιαμ Φόκνερ
Δυνατότητες Ανάπτυξης
Έχει την ικανότητα να συνδέεται με τους άλλους σε βάση ισοτιμίας και να θεωρεί τις ανάγκες των άλλων εξίσου σημαντικές με τις δικές του. Η αρμονία και η ισορροπία αναπτύσσονται τόσο εσωτερικά όσο και σε σχέση με τους άλλους.
Γενικά χαρακτηριστικά και Ψυχολογικές τάσεις
Κύρια χαρακτηριστικά του Ζυγού είναι η ανάγκη του για αρμονία, συνύπαρξη, συντροφικότητα και ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής του, ενώ αποστρέφεται τις διαμάχες. Έχει μια ιδιαίτερη δύναμη να ελκύει με την καλή του εμφάνιση, τους ευγενικούς του τρόπους, είναι κοινωνικός, διπλωμάτης και προσπαθεί να είναι όσο περισσότερο μπορεί ευχάριστος με τους άλλους. Έτσι με κάθε επαφή του κάνει εύκολα παρέες και φίλους ενώ συνήθως έχει ακόμα περισσότερους γνωστούς, όπου μπορούν σε πολλές περιστάσεις να του φανούν χρήσιμοι. Κατά βάση είναι άνθρωπος καλοπροαίρετος και θέλει να πιστεύει πως και οι άλλοι λειτουργούν σαν κι αυτόν, με αποτέλεσμα πολλές φορές να απογοητεύεται.
Φροντίζει ιδιαίτερα για την προσωπική του καλαισθησία, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου γύρω του και δεν μπορεί να ζήσει για πολύ καιρό σε ένα περιβάλλον που δεν υπάρχει αρμονία, επάρκεια και ομορφιά. Το αισθητικό του κριτήριο είναι αρκετά υψηλό και αυτό του δίνει ένα πολύ καλό γούστο, έχει καλλιτεχνικές ευαισθησίες, του αρέσουν τα όμορφα πράγματα και ξέρει να τα εκτιμάει ανάλογα. Έχει υψηλή αντίληψη και μαθαίνει γρήγορα, ενώ συχνά εμφανίζει τάσεις υπεροψίας και ματαιοδοξίας. Ο Ζυγός προορίζεται για την εξισορρόπηση των ανθρωπίνων σχέσεων, εφόσον υπάρχει μια ανωτερότητα ψυχής, διαφορετικά μπορεί να προκληθεί μεγάλη σύγχυση.
Έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης και στην προσπάθειά του να είναι όσο περισσότερο δίκαιος γίνεται, ζυγίζει τόσο πολύ τα υπέρ και τα κατά, ώστε να μην μπορεί να πάρει εύκολα μια απόφαση, με αποτέλεσμα να αργεί υπερβολικά. Έτσι χάνει σημαντικές ευκαιρίες μόνο και μόνο επειδή "μπαλαντζάρει" και δεν τις εκμεταλλεύεται αναλόγως. Είναι ιδιαίτερα υποχωρητικός και δυσκολεύεται πολύ στο να λέει "όχι" στους άλλους, ενώ αν τύχει και το πει, πολύ σύντομα το μετανιώνει. Το βασικό του μειονέκτημα είναι η αδυναμία του να υποστηρίξει τις ίδιες τις απόψεις του. Τα πιο πολλά προβλήματά του απορρέουν από τον ίδιο του τον εαυτό, επειδή δεν ακολουθεί τα υψηλά πρότυπα που έχει θέσει ο ίδιος.
Έχει μία περίεργη εξάρτηση από τις σχέσεις του με τους άλλους και δεν μπορεί εύκολα και για μεγάλο χρονικό διάστημα να μείνει μόνος του. Χρειάζεται συχνά δίπλα του ένα άτομο που να εκτιμάει την γνώμη του, για να τον ενισχύει και να τον συμβουλεύει. Η αστάθεια που τον χαρακτηρίζει, κουράζει πολλές φορές εκτός από τους γύρω του και τον ίδιο του τον εαυτό. Ο υψηλός ιδεαλισμός που τον κατέχει, του αφαιρεί την αίσθηση της πρακτικότητας, με αποτέλεσμα να φαίνεται ιδιαίτερα επιφανειακός ή επιπόλαιος. Στην προσπάθειά του να έχει την αναγνώριση και την αποδοχή από τους άλλους, πολλές φορές δίνεται υπερβολικά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια