Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο καρκίνος (σε λίγο) θα θεραπεύεται μόνο με μία ένεση

Θεραπεία του καρκίνου, με τη χρήση ιών, που θα χορηγούνται ενέσιμα, εξελίσσουν στο εργαστήριο ερευνητές, φιλοδοξώντας να βάλουν μια μέρα, τέρμα στη χημειοθεραπεία. Ερευνητική ομάδα του Κρατικού Πανεπιστημίου της Λουιζιάνας των ΗΠΑ, υπό τον Έλληνα καθηγητή....

Κωνσταντίνο Κούσουλα, πειραματίζεται μ' έναν μεταλλαγμένο ερπητοϊό ο οποίος στα πρώτα στάδια της έρευνας σε πειραματόζωα καταγράφει 100% επιτυχία στην καταπολέμηση του καρκίνου.
«Αυτός ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί περαιτέρω ώστε να περιέχει και γονίδια άλλων ιών και βακτηριδίων, όπως είναι τα χλαμύδια, και να δημιουργήσουμε ένα εμβόλιο εναντίον του έρπητα και εναντίον των χλαμυδίων. Ή να βάλουμε στον ιό πεπτίδια-πρωτεΐνες από μερικούς καρκίνους ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο εμβόλιο για τον καρκίνο. Ηδη έχουμε βάλει στον ιό κάποια γονίδια για καρκίνο του νευρικού συστήματος, όπως είναι το γλοιοβλάστωμα στον εγκέφαλο αλλά επίσης και για καρκίνο του προστάτη. Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί, γίνεται ενέσιμα παροχή του ιού μέσα στον πρώτο όγκο, ο οποίος καταστρέφεται και καθώς καταστρέφεται, δημιουργείται ένα εμβόλιο. Υπάρχει η εκδοχή να χρησιμοποιηθεί κάποτε και προληπτικά, π.χ., θα εμβολιαστεί μια γυναίκα με τον ιό αυτό για το γονίδιο BRCA1/BRCA2 του καρκίνου του μαστού και έτσι να έχει πολύ περισσότερα αντισώματα από εκείνα που θα είχε κάποια άλλη. Οπότε, αν έχει κανείς κάποια γενετική προδιάθεση για κάποιον καρκίνο, να μπορούμε και να μειώσουμε τον κίνδυνο» εξηγεί ο επιστήμονας.
Φάρμακα

Ο κ. Κούσουλας αισιοδοξεί ότι με τις θεραπείες αυτές τα επόμενα 10-20 χρόνια θα μπορούν να καταστέλλονται οι καρκίνοι με φάρμακα και οι ασθενείς θα μπορούν να ζουν πολλές δεκαετίες, καθώς θα γλιτώνουν την ταλαιπωρία αλλά και τον «αφοπλισμό» του οργανισμού εξαιτίας της χημειοθεραπείας. «Η χημειοθεραπεία σκοτώνει τα κύτταρα τα οποία πολλαπλασιάζονται πιο γρήγορα από τα κανονικά, αλλά σκοτώνει όλα τα κύτταρα και -το χειρότερο απ' όλα- σκοτώνει το αμυντικό σύστημα.
»Δηλαδή, αν υπήρχε μια ευκαιρία στο αμυντικό σύστημα να μπορέσει να ξυπνήσει και να καταπολεμήσει το καρκίνωμα μετά τη χημειοθεραπεία, αυτή η ευκαιρία χάνεται» καταλήγει ο ειδικός.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια