Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το Σαββατοκύριακο είμαστε πιο ...ευτυχισμένοι

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζεται να το ακούσουν από στόμα ειδικού για να γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αισθάνονται καλύτερα και πιο υγιείς. Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στη Ν. Υόρκη, όμως θεώρησε ότι είναι...

υποχρέωσή της να το επιβεβαιώσει!
Οι μελετητές συγκέντρωσαν μια ομάδα εθελοντών - από εργάτες μέχρι δικηγόρους και γιατρούς - με τους οποίους συζητούσαν τρεις φορές τη μέρα, κάθε μέρα. Παρατήρησαν, λοιπόν ότι οι άνθρωποι αυτοί τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας ήταν σκεπτικοί, ένιωθαν πόνους στη μέση, παραπονιόντουσαν για πονοκεφάλους και γενικά είχαν κακή διάθεση.
Από την Παρασκευή το απόγευμα, όμως, και μέχρι το βράδυ της Κυριακής η διάθεσή τους άρχιζε να αλλάζει. Σπάνια ανέφεραν ότι αισθάνονταν κουρασμένοι ή άρρωστοι, ενώ ήταν πάντα χαρούμενοι, χαλαροί και γεμάτοι ενέργεια.
Σύμφωνα με ειδικούς ψυχολόγους, το "φαινόμενο του Σαββατοκύριακου" - όπως το ονόμασαν - οφείλεται κατά βάση στην ελευθερία κινήσεων που αισθάνονται ότι έχουν οι άνθρωποι. Έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν μόνοι τους τις δραστηριότητες με τις οποίες θέλουν να ασχοληθούν και να περάσουν χρόνο με τους αγαπημένους τους, κάτι το οποίο επιδρά θετικά στη ψυχολογία τους.
Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Ράιαν που ηγήθηκε της έρευνας, αναφέρει ότι το σημαντικότερο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι ο ελεύθερος χρόνος είναι απαραίτητος για την ευτυχία κάθε ανθρώπου:
"Είναι πολύ σημαντικό να μη δουλεύουμε όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο καθένας από εμάς να καλύψει όλες τις ψυχολογικές ανάγκες του".
Rochester University

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια