Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το καλόγουστο χιούμορ είναι γένους θηλυκού

Πιο καλόγουστο χιούμορ έχουν οι γυναίκες, υποστηρίζει αμερικανική έρευνα, η οποία βασίστηκε σε πειράματα και στη μελέτη του εγκεφάλου.
Οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερη εγκεφαλική ενέργεια και χρειάζονται περισσότερο χρόνο σε σχέση με τους....

άνδρες για να "επεξεργαστούν" ένα αστείο, αλλά το απολαμβάνουν πιο πολύ.
Επιπλέον, αντίθετα, με τους άνδρες, δύσκολα θα γελάσουν με μια "κρυάδα", καθώς αναζητούν ποιότητα στο χιούμορ.
Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον καθηγητή Άλαν Ράις, διευθυντή του Κέντρου Διεπιστημονικών Ερευνών στις Επιστήμες του Εγκεφάλου.
Οι ερευνητές, με τη βοήθεια μαγνητικών τομογραφιών λειτουργικού
συντονισμού (fMRI) μελέτησαν τους εγκεφάλους δέκα ανδρών και δέκα γυναικών, στους οποίους έδειξαν διάφορα καρτούν και ανάλογα με το πόσο αστεία τους φάνηκαν, τους ζήτησαν να πατήσουν ορισμένα κουμπιά.
Το πείραμα έδειξε ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερα τμήματα του εγκεφάλου τους, ιδίως του προμετωπιαίου φλοιού, που ελέγχει την ερμηνεία του λόγου και τη σε βάθος ανάλυση, από ό τι οι άνδρες, για να "επεξεργαστούν" ένα αστείο και παράλληλα, έχουν εκ των προτέρων λιγότερες προσδοκίες ότι θα το βρουν αστείο. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, αντιδρούν στο αστείο με μια ελαφριά χρονική υστέρηση σε σχέση με τους άνδρες, αλλά το απολαμβάνουν περισσότερο.
Παράλληλα, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες φαίνεται να προτιμούν το πιο εξεζητημένο και "σοφιστικέ" χιούμορ και χρησιμοποιούν πιο πολύπλοκες εγκεφαλικές λειτουργίες για να αναλύσουν ένα αστείο.
ΑΔ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια