Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το ξύλο και το χρώμα συναντούν την παράδοση

Ξεκίνησε στο «Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία» και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου 2015 η έκθεση με δημιουργήματα της Ειρήνης Κουρτζέλλη, με τίτλος «Το ξύλο και το χρώμα συναντούν την παράδοση».
-Eμπνεύστηκα τις κούκλες το 1984 μέσα από τα.... 

ερεθίσματα που είχα από το νησί που κατάγομαι την Λέσβο και συγκεκριμένα την Αγιάσο. 
Ξεκίνησα να φτιάχνω τις πρώτες κούκλες προσωρινά σε πηλό, αργότερα σε ξύλο σε μικρογραφία και μ΄ αυτό το υλικό συνέχισα ως σήμερα σε μεγαλύτερα μεγέθη. Με την ιδέα ότι η παράδοση μας μπορεί να συνεχίσει να ταξιδεύει και στην σημερινή εποχή, ελπίζω ακόμα ότι οι νέες γενιές θα καταφέρουν να την διαφυλάξουν μέσα από την τέχνη.
Προέρχομαι από οικογένεια κεραμιστών της Αγιάσου Λέσβου, όμως δεν κατάφερα να γίνω κεραμίστρια, που τότε ήταν το όνειρο μου. Ασχολήθηκα με την αγιογραφία, ψηφιδωτό κ.ά. Πριν πέντε χρόνια με αφορμή ένα projectδημιούργησα την εθελοντική ομάδα «Ζωγράφοι σε δράση για τα ΠΑΙΔΙΑ» http://www.zografoisedrasi.gr/ και ξεκίνησα παράλληλα να σχεδιάζω ξανά και να δημιουργώ τις κούκλες, γιατί πιστεύω ότι όλος αυτός ο πλούτος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πρέπει να «διαδοθεί» και στις νέες γενιές. 
M΄αυτό τον σκοπό έχω ξεκινήσει να κάνω παρουσιάσεις σε σχολεία και εικαστικά εργαστήρια με θέμα τις τοπικές φορεσιές του τόπου μας.
Με εκτίμηση
Ειρήνη Κουρτζέλλη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια