Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η επιτυχία είναι γλυκιά!

Η ζαχαροπλαστική λένε ότι είναι υπόθεση δοσολογίας, οπότε, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τα υλικά, η επιτυχία των γλυκών σας είναι εξασφαλισμένη.
Υπάρχουν, όμως, πάντοτε και μερικά ακόμη μικρά κόλπα ή απλές κινήσεις που θα σας φανούν χρήσιμες! ...:

* Για να αλέστε καλά τους ξηρούς καρπούς, προσθέστε ένα τμήμα από τη ζάχαρη που προβλέπεται στη συνταγή. Η ζάχαρη απορροφά το λάδι, που περιέχουν οι ξηροί καρποί, κάνοντας το μείγμα ελαφρύ και απαλό.

* Για να κρυώσει γρήγορα οποιοδήποτε γλυκό που βγάζετε από τον φούρνο, κάνοντας να εξατμιστεί πιο γρήγορα η υγρασία που έχει συγκρατήσει, τοποθετείτε για 10 λεπτά τη φόρμα πάνω σε μια σχάρα (για να κυκλοφορεί δηλαδή αέρας και στο κάτω μέρος της φόρμας).

* Για να μπορέσει το μείγμα του γλυκού να απλωθεί στο ταψί ή τη φόρμα με ομοιόμορφο τρόπο και να μοιραστεί καλά, ανασηκώνετε ελαφρά το σκεύος, πιάνοντας το από τα πλαϊνά και με τα δύο χέρια και το αφήνετε να πέσει απαλά στον πάγκο εργασίας, περιστρέφοντας ταυτόχρονα το σκεύος.

* Για να είναι ακόμη πιο λαχταριστή η αχνιστή σοκολάτα, μπορείτε να τη γαρνίρετε με σαντιγί αρωματισμένη με λίγη κανέλα σε σκόνη.

* Μη βάζετε τη σοκολάτα στο ψυγείο, ούτε και στην κατάψυξη. Να τη φιλάτε σε μέρος όσο το δυνατόν πιο δροσερό μέσα σε μεταλλικό κουτί.

* Τα ψητά μήλα θα έχουν πιο όμορφη εμφάνιση, χωρίς σκασίματα στη φλούδα, αν πριν τα ψήσετε τα αλείψετε με ελαιόλαδο.

* Η ακατέργαστη ζάχαρη - καστανή ή σκούρα - σε ξηρή ατμόσφαιρα πετρώνει. Σε τέτοια περίπτωση, βάλτε της σε πλαστικό δοχείο, σκεπάστε τη με βρεγμένο πανί και αφήστε τη για μια νύχτα. Το πρωί δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.
Μαίρη Παναγάκου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια