Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το πρόσωπο του Ιησού σε νεαρή ηλικία

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΙΝΔΟΝΗΣ
Αυτό είναι το πρόσωπο του Ιησού σε νεαρή ηλικία
Αξιοποιώντας τεχνικές για την αναπαραγωγή προσώπων, Ιταλοί αστυνομικοί επεξεργάστηκαν το αποτύπωμα της μορφής στην Ιερά Σινδόνη για να παρουσιάσουν την όψη του Ιησού σε νεαρή ηλικία.
Αξιοποιώντας το γνωστό αποτύπωμα του προσώπου του γενειοφόρου άνδρα στην Ιερά Σινδόνη, αστυνομικοί, εξιδεικευμένοι στην ανάλυση βίαιων εγκλημάτων, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια «φωτογραφία» πάνω στην οποία εργάστηκαν αντιστρέφοντας με την βοήθεια υπολογιστή, την διαδικασία της γήρανσης, ώστε να αποτυπώσουν το πρόσωπο του Ιησού σε νεαρή ηλικία.Υπό κανονικές συνθήκες ακολουθείται η αντίστροφη διαδικασία. Οι ερευνητές προσπαθούν να αποτυπώσουν τα χαρακτηριστικά εξαφανισμένων ατόμων ή φυγάδων, χρησιμοποιώντας παλιότερες φωτογραφίες πάνω στις οποίες προσθέτουν τα σημάδια της γήρανσης ή μεταμόρφωσης, ώστε να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την μορφή που θα είχαν τα εν λόγω άτομα, σήμερα.
Πρόκειται για ένα ενδιαφέροον πείραμα, τα αποτελέσματα του οποίου παρουσίασαν σε ντοκιμαντέρ του Rete4 με τίτλο «Η παιδική ηλικία του Ιησού»
Αυτό είναι το πρόσωπο του Ιησού σε νεαρή ηλικία
Το μυστήριο της Ιεράς Σινδόνης
Η Ιερά Σινδόνη είναι ένα από τα κειμήλια του Χριστιανισμού που έχουν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση και αμφισβήτηση. Το 1988 επιστήμονες απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για το σάβανο του Ιησού, αφού μετά από χρονολόγηση με την μέθοδο του άνθρακα 14, αποφάνθηκαν ότι το κειμήλιο είναι μεταγενέστερο και χρονολογείται μεταξύ 1260-1390 μ.Χ. Ακόμη όμως και αυτό το συμπέρασμα αμφισβητήθηκε καθώς το ύφασμα έχει υποστεί αλλοιώσεις με την πάροδο του χρόνου που έχουν αλλάξει την περιεκτικότητα του άνθρακα στο δείγμα. Συνεπώς το θέμα της χρονολόγησης παραμένει ανοιχτό σύμφωνα και με τα ιταλικά μέσα που επισημαίνουν ότι ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο συνιστά η ίδια η μορφή και το σώμα που έχουν αποτυπωθεί στην Σινδόνη.
«Αυτό είναι το κομβικό σημείο του αινίγματος» λέει ο καθηγητής Πιερλουίτζι Μπ. Μπολόνι, στο περιοδικό Oggi.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια